Thumbnail

Σχέση και καραντίνα: Τι να πεις και τι όχι όσο είστε χώρια Σχέση και καραντίνα: Τι να πεις και τι όχι όσο είστε χώρια

Κάποια πράγματα είναι προτιμότερο να τα αφήσεις για μετά την καραντίνα
Η καραντίνα λίγο πολύ μάς έχει επηρεάσει ψυχολογικά όλους, φέρνοντας καμιά φορά και πιο έντονα συναισθήματα στην επιφάνεια. Αυτά κάποιες φορές μπορεί να οδηγήσουν σε αποφάσεις και κουβέντες, ιδιαίτερα προς την σχέση μας, που αργότερα μετά την καραντίνα θα μετανιώσουμε. Όχι γιατί δεν τα εννοούμε ή δεν τα νιώθαμε πράγματι, αλλά γιατί ίσως θα έπρεπε να έχουν ειπωθεί μετά την καραντίνα, με άλλο τρόπο και από κοντά, ώστε να αποφευχθούν παρεξηγήσεις... 

sxeseis

Δες φράσεις που καλύτερα να πεις στον σύντροφό σου αργότερα, και όχι κατά τη διάρκεια της καραντίνας: 

Κακή ιδέα: Σ’ έχω ερωτευτεί ή σε αγαπώ (για πρώτη φορά) 

Η φυσική απουσία του συντρόφου σου, εξαιτίας της καραντίνας, μπορεί να σε έκανε να συνειδητοποιήσεις καλύτερα τι αισθάνεσαι για εκείνον. Ακόμα κι αν αισθάνεσαι πως θα σκάσεις αν δεν το βγάλεις από μέσα σου, ειδικά αν εκείνος δεν ανακάλυψε το ίδιο, κάνε υπομονή! Αυτό είναι κάτι που θες να το πεις διά ζώσης, σε μια στιγμή που αρμόζει και όχι με ένα μήνυμα και χωρίς να ξέρεις σε τι στιγμή πετυχαίνεις τον άλλον.

Καλή ιδέα: Μου λείπεις, θα ήθελα να είσαι εδώ 

Είναι οι καλύτερες φράσεις εκδήλωσης των συναισθημάτων και της τρυφερότητάς σου αυτές τις μέρες. Μπορεί να το θεωρείς προφανές ότι σου λείπει, αλλά για αυτόν ίσως να μην είναι. Η γενική κατάσταση μάς έχει κάνει όλους πιο συναισθηματικούς, ίσως και παρανοϊκούς. Μπορεί να νιώθει ότι τον ξέχασες, ή πως η απουσία του δεν σε απασχολεί και τόσο.  

Διάβασε ακόμη:  Πώς να αποτρέψεις τους καυγάδες με τον σύντροφό σου τώρα που είστε σε καραντίνα;

Κακή ιδέα: Σπάσε την καραντίνα και έλα να με δεις 

Αν είσαι ερωτευμένη, σίγουρα το έχεις σκεφτεί. Αλλά ξερεις πως αυτό δεν είναι σωστό. Δεν μπήκαμε όλοι τυχαία σε καραντίνα! Ο λόγος είναι για να προστατευτούμε από την εξάπλωση του κορωνοϊού. Δεν σου φταίμε σε τίποτα εμείς! Κάνε λοιπόν υπομονή! Και επίσης, κάτσε και σκέψου την εγωιστική πλευρά αυτού του αιτήματος. Μπορεί εσύ να νομίζεις ότι αυτό που του ζητάς είναι μια μεγαλειώδης απόδειξη των αισθημάτων του για σένα. Στην πραγματικότητα, όμως, του ζητάς να διακινδυνεύσει την υγεία του και την υγεία όσων συναντήσει στο δρόμο του και πιθανότατα να πληρώσει το πρόστιμο των 150€ ή 300€, επειδή σου λείπει.

Καλή ιδέα: Θες να κάνουμε βιντεοκλήση;  

Αυτή τη στιγμή είναι ο μόνος τρόπος για να τον δεις. Σίγουρα δεν είναι το ίδιο με το «από κοντά»,  αλλά είναι καλύτερο από το τίποτα ή από το να βλέπεις τα ποστ του ή να τον ακούς στο τηλέφωνο. 

Διάβασε ακόμη: Πόσο επηρεάζει τα ζευγάρια ο «εγκλεισμός» στο σπίτι; Και τι μπορούν να κάνουν;

sd

Κακή ιδέα: Αυτό που κάνεις μου σπάει τα νεύρα 

Δεν αποκλείω να σε νευριάσει ακόμα και από την απόσταση της καραντίνας, όταν του μιλάς στο τηλέφωνο ή αν δεν απαντάει σε όλα σου τα μηνύματα. Φυσικά δικαιούσαι να πεις ότι κάτι σε ενοχλεί, αλλά αυτό δεν χρειάζεται να γίνει επιθετικά, ώστε να τον πληγώσεις ή να τον προσβάλεις. Ποιός ο σκοπός, εξάλλου, να ξεκινήσεις έναν καβγά, όταν δεν τον έχεις καν δίπλα σου για να τον λύσετε;

Καλή ιδέα: Αυτό που κάνεις με κάνει να αισθάνομαι... 

Φράση καλή, για να την κρατήσεις και μετά την καραντίνα. Αντί να μπεις επιθετικά και αντιδραστικά σε μία συζήτηση, εξήγησε στον σύντροφό σου τι πραγματικά σε ενοχλεί στη συμπεριφορά του. Πες του το αλλιώς. Θυμώνεις που δεν απαντάει σε όλα σου τα μηνύματα, όχι γιατί θες τη συνεχή προσοχή του, αλλά διότι σού δημιουργεί την ανασφάλεια ότι σε ξεχνάει και ότι προτιμάει να κάνει οτιδήποτε άλλο από το να σου γράψει έστω μία μονολεκτική απάντηση.  Δεν θα του το πεις για να αισθανθεί τύψεις, αλλά για να καταλάβει τον λόγο που αντιδράς. Για να μη νομίζει ότι απλώς βαρέθηκες την καραντίνα. 

Διάβασε ακόμη: Tι εννοείς, ότι η καραντίνα είναι η ιδανική περίοδος να βρεις το ταίρι σου;

Πηγή

Home