Thumbnail

Έχεις δοκιμάσει το...ταντρικό σεξ; Έχεις δοκιμάσει το...ταντρικό σεξ;

Θα σας βοηθήσει να ξαναβρείτε το πάθος μεταξύ σας
Κι όμως οι τεχνικές Τάντρα θα σε βοηθήσουν να έρθεις πιο κοντά με το σύντροφό σου… χωρίς να βγάλεις ούτε ένα ρούχο!

Η Tantra έχει τις ρίζες της στις θρησκείες της Ινδίας και  ασκείται πολλούς αιώνες σε άλλες ανατολικές χώρες, όπως η Κίνα, το Νεπάλ, το Θιβέτ, το Μπουτάν, το Πακιστάν και η Σρι Λάνκα. Εδώ στη Δύση έχουμε την τάση να τη συνδέουμε με τη σεξουαλική αντοχή των ανδρών, αλλά η πρακτική αυτή δεν είναι μόνο για να γίνει κάποιος καλύτερος στο κρεβάτι.
Η φιλοσοφία Τantra χρησιμοποιεί τελετουργικά, την ενέργεια και την αναπνοή, προκειμένου να σε βοηθήσει να επιτύχεις αρμονία με το σύμπαν, τον εαυτό σου και το σύντροφό σου. Μπορεί να σε βοηθήσει να μάθεις καλύτερα τον εαυτό σου και να ανοίξεις την πόρτα διάπλατα για πιο ικανοποιητικό σεξ με μεγαλύτερη διάρκεια. Και ναι, οι άνδρες που ασκούν αυτή την πρακτική είναι σε θέση να κάνουν σεξ με μεγαλύτερη διάρκεια μέσα από ένα συνδυασμό αναπνοών, χαλάρωσης και σύσπασης των μυών.


Η παράδοσή της βασίζεται στην παραδοχή ότι οι άνδρες και οι γυναίκες προσεγγίζουν το σεξ και τις στενές προσωπικές σχέσεις με ριζικά διαφορετικό τρόπο. Για τους άνδρες, η σεξουαλική ενέργεια προέρχεται από τα γεννητικά όργανα, ενώ για τις γυναίκες προέρχεται από την καρδιά. Το αποτέλεσμα είναι ένα μεγάλο πρόβλημα σύνδεσης: εκείνος το νιώθει εκεί, εσύ το νιώθεις εδώ, και τελικά κανείς δεν το νιώθει πουθενά!

 

sex
 

Δες πώς θα ξεκινήσεις:

Σύμφωνα με τη φιλοσοφία της, όλοι είμαστε γεμάτοι σεξουαλική ενέργεια. Είναι η πιο βαθιά πηγή της ζωής μας, μέρος αυτού που μας δημιούργησε και το «κλειδί» για να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου, συμπεριλαμβανομένης μιας καλύτερης σχέσης. Δυστυχώς, οι περισσότεροι από μας δεν έχουν ιδέα τι να κάνουν με αυτή την ενέργεια. Το πρώτο βήμα για τον έλεγχο της σεξουαλικής σου ενέργειας είναι η συνειδητοποίηση της αναπνοής σου.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σεξ: Αυτή είναι η κίνηση στο σεξ είναι πολύ άσχημη

 

Για να μάθεις να αναπνέεις σύμφωνα με την Τantra, ξεκίνα με έναν απλό διαλογισμό:

 • Κάθισε αναπαυτικά, κλείσε τα μάτια σου και εστίασε στην αναπνοή σου.
 • Έπειτα από κάποιες εισπνοές και εκπνοές, οραματίσου μια «πισίνα ενέργειας» στα μάτια σου.
 • Καθώς εκπνέεις, φέρε στο μυαλό σου την εικόνα της ενέργειας που ταξιδεύει από το πρόσωπό σου προς το σώμα σου (το μπροστινό μέρος) και καταλήγει στα γεννητικά σου όργανα.
 • Καθώς εισπνέεις, οραματίσου την ενέργεια που ταξιδεύει ανοδικά στην πλάτη σου και εισχωρεί στο κεφάλι σου.
 • Συνέχισε να νιώθεις τη ροή. Έκπνευσε και αισθάνσου την ενέργεια να περνάει από το μπροστινό μέρος του σώματος.
 • Είσπνευσε και αισθάνσου την να ταξιδεύει ανοδικά στο πίσω μέρος του σώματος.
 • Άγγιξε τη γλώσσα σου στον ουρανίσκο για να ολοκληρώσεις το κύκλωμα. Επανάλαβε. Η αναπνοή σου δίνει μεγαλύτερη επίγνωση της ύπαρξης μέσα στο σώμα σου. Είναι, επίσης, μια πολύ καλή άσκηση για να ηρεμείς το μυαλό σου και να προετοιμάζεσαι για μια γεμάτη μέρα, έναν αναπαυτικό ύπνο ή απίστευτο σεξ. Κάν’ το για 5 λεπτά κάθε μέρα.
 • Άσκηση καρδιά με καρδιά για ζευγάρια που θέλουν να ξαναβρούν το πάθος
 • Για τα ζευγάρια που έχουν απομακρυνθεί και θέλουν να επαναδυνδεθούν, η Tantra συστήνει την άσκηση καρδιά με καρδιά. Είναι ιδανικός τρόπος για να ξαναβρείς τη χαρά και το πάθος στη σχέση σου. Όταν ένα ζευγάρι δεν τα πάει καλά, πολύ συχνά και τα δύο μέλη έχουν όλα τα προβήματα στο μυαλό τους. Ο καθένας σκέφτεται τι λάθος έχει κάνει ο άλλος. Αυτή η άσκηση μπορεί να είναι η αρχή για την αναζωπύρωση της οικειότητας.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κι όμως, οι εκφράσεις προσώπου σου, δείχνουν ότι σου αρέσει

 

Πώς θα κάνετε με τον σύντροφό σου αυτή την άσκηση:

 • Καθίστε στο πάτωμα, ο ένας απέναντι στον άλλο.
 • Τοποθετήστε το δεξί σας χέρι ο καθένας πάνω στην καρδιά του άλλου.
 • Κατευθύνετε το βλέμμα σας στο αριστερό μάτι του άλλου (είναι μια άμεση σύνδεση με το συναισθηματικό κέντρο του εγκεφάλου).
 • Συγχρονίστε την αναπνοή σας, εισπνέοντας και εκπνέοντας ταυτόχρονα (από τη μύτη), ενώ συνεχίζετε να έχετε το βλέμμα σας στο αριστερό μάτι του συντρόφου, αλλά και τα χέρια σας πάνω στην καρδιά του άλλου. Σίγουρα, πολλά ζευγάρια θα αισθάνονται άβολα. Οι περισσότεροι άνθρωποι απλώς δεν έχουν συνηθίσει να κοιτάζουν ο ένας τον άλλον και πολλοί νιώθουν αμήχανα ή τους πιάνει νευρικό γέλιο. Πίεσε τον εαυτό σου να νιώσει τα συναισθήματα και μη φοβηθείς την οικειότητα.
 • Έπειτα από λίγα λεπτά, αφαιρέστε αργά τα χέρια σας και προσπαθήστε να μοιραστείτε μεταξύ σας –με τη σειρά– το πώς αισθάνεστε.
 • Καλό θα είναι να δοκιμάσετε αυτήν την άσκηση αρκετές φορές την εβδομάδα. Εάν σε πιάνει γέλιο, αναγνώρισέ το και συνέχισε την άσκηση. Η αμηχανία σύντομα θα υποχωρήσει και τη θέση της θα πάρει μια ισχυρή αίσθηση σύνδεσης.

Σύμφωνα με την Τantra, η τεχνική αυτή είναι ιδιαίτερα ευεργετική για τα ζευγάρια, στα οποία οι λέξεις τείνουν να οδηγούν σε περισσότερες συγκρούσεις.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι (άγραφοι) κανόνες του σεξ

 

Πηγή

κεντρική φώτο: pexels.com/photo/topless-man-smoking-cigarette-3848322/

Home