Γιορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα φυστικοβούτυρου με τα πιο ασυνήθιστα και γευστικά noodles (Bίντεο)
Σε περίπτωση που δεν το γνώριζες, το φυστικοβούτυρο βοηθά στην απώλεια βάρους, καθώς προκαλεί πρόωρο κορεσμό. Μειώνοντας την όρεξη συντελεί στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους και τη μείωση του κινδύνου παχυσαρκίας.
Από την άλλη, η κατανάλωση ξηρών καρπών -ακόμη και με αυτή τη μορφή- μπορεί να έχει ευεργετική δράση για την καρδιά. Συνάμα το φυστικοβούτυρο είναι γεμάτο με φυτικά ακόρεστα λιπαρά οξέα. Τα λεγόμενα καλά λιπαρά είναι απαραίτητα για τον ανθρώπινο οργανισμό, καθώς έχουν μακροπρόθεσμα ευεργετική επίδραση.
Γι΄αυτό, η παγκόσμια ημέρα είναι μια καλή αφορμή για να μπούμε στην κουζίνα και να φτιάξουμε Vegan Peanut Βutter Noodles. Φυσικά θα χρησιμοποιήσουμε βιολογικό σιρόπι σφενδάμου, εξού είναι καλό να γνωρίζεις πως τα προϊόντα της Lidl Kύπρου με το βιολογικό λογότυπο σημαίνει ότι πληρούν όλες τις ανώτατες προδιαγραφές. Με το σύστημα διασφάλισης ποιότητας που εφαρμόζει, ελέγχει ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα και έτσι είναι σε θέση να προσφέρει υψηλής αξίας και ασφάλειας βιολογικά προϊόντα.
Γενικότερα στη Lidl Kύπρου τα προϊόντα της φέρουν σχετικές σημάνσεις και πιστοποιήσεις, δίνοντας σου την ευχέρεια να γνωρίζεις ότι διατηρεί υψηλά πρότυπα σε σχέση με την ποιότητά τους. Παράλληλα υπάρχει διαφάνεια, βοηθώντας σε στο να λάβεις συνειδητές αποφάσεις σχετικά με τη διατροφική αξία, τα αλλεργιογόνα και τη σφραγίδα βιωσιμότητας των όσων επιλέγεις.
Υλικά
- 1/2 πακέτο noodles
- 1 κ.σ. φυτικό λάδι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
- 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
- 2-4 κ.σ. νερό
- σουσάμι
- έξτρα πράσινα κρεμμυδάκια για το σερβίρισμα
Για τη σάλτσα
- 3 κ.σ. φυστικοβούτυρο
- 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 2 κ.γ. σησαμέλαιο
- 1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
- 2 κ.γ. sriracha
- 2 κ.σ. νερό
Εκτέλεση
- Μαγειρεύεις τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Είναι καλύτερο να μην τα μαγειρέψεις εντελώς, καθώς θα συνεχίσουν να μαγειρεύονται στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
- Στη συνέχεια ετοιμάζεις τη σάλτσα αναμειγνύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσεις λίγο περισσότερο νερό στη σάλτσα για να βοηθήσεις την ενσωμάτωση του φυστικοβούτυρου. Το κρεμώδες ή υγρό φυστικοβούτυρο λειτουργεί καλύτερα.
- Ζεσταίνεις το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτεις τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο, αφήνοντας τα να μαγειρευτούν για 2 λεπτά.
- Προσθέτεις τα ζυμαρικά ρυζιού και τη σάλτσα φυστικιών στο τηγάνι και τα ανακατεύεις όλα μαζί. Αν τα ζυμαρικά κολλούν, προσθέτεις 2-4 κουταλιές της σούπας νερό για να τα βοηθήσεις να αναμειχθούν πιο εύκολα.
- Σερβίρεις αμέσως. Μπορείς προαιρετικά να συμπληρώσεις με φρέσκα κρεμμυδάκια και σουσάμι.
Μπορείς να μάθεις περισσότερα για τις σημάνσεις και τις πιστοποιήσεις της Lidl Kύπρου, ΕΔΩ .