Kitchen Island Cook Off: Διονύσης Κωνσταντίνου Vs Αντρέας Τέρλας
Το "Kitchen Island Cook Off", δεν χρειάζεται πλέον συστάσεις. Το πρωτοποριακό project του "Kitchen Island" σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κώστα Παπαέλληνα, συνεχίζει με το τέταρτο επεισόδιο, καλώντας για άλλη μια φορά γνωστές προσωπικότητες, να ανταγωνιστούν ανά δυάδες, μαγειρεύοντας, με τα έσοδα να δίνονται σε έναν κοινωφελή σκοπό.
Ο art director της Digital Tree, Αντρέας Τέρλας, είναι ένας άνθρωπος δημιουργικός, που έχει να επιδείξει μια μακρά διαδρομή στον χώρο των ΜΜΕ. Είναι γνωστή η αδυναμία του για οτιδήποτε χαρακτηρίζεται από καλαισθησία, ενώ έχει πάθος για τη μαγειρική και το food styling, καθώς και την αρχιτεκτονική και το design. Πολλοί χώροι σε Κύπρο και εξωτερικό, άλλωστε, φέρουν την υπογραφή του ως interior consultant, με τα ταξίδια και τη θάλασσα να αποτελούν για εκείνον κινητήριο δύναμη και αστείρευτη πηγή έμπνευσης.
Ο brand manager του Kitchen Island, Διονύσης Κωνσταντίνου, είναι ένας εξίσου δημιουργικός άνθρωπος. Δεν σταματά να ψάχνεται, έχοντας ως ζητούμενο να ανακαλύπτει διαρκώς νέα μέρη, νέες τάσεις και γενικά ό,τι καινούργιο θα τον συναρπάσει. Για εκείνον το φαγητό δεν είναι απλώς ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς του, αλλά και το μεγάλο του πάθος, που τον εμπνέει και δίνει ένα διαφορετικό νόημα στη ζωή του. Ως ένας αμετανόητος food blogger και food traveler, δεν βλέπει την ώρα για τον επόμενο προορισμό, που θα του κεντρίσει το ενδιαφέρον.
Aυτή τη φορά, η διαδικασία ήταν κάπως διαφορετική, αφού ο Διονύσης Κωνσταντίνου εκτός από χρέη παρουσιαστή που τελεί σε κάθε "Kitchen Island Cook Off", ήταν ο ένας από τους δυο συμμετέχοντες. Το ίδιο και ο Αντρέας Τέρλας, που ως ο art director της Digital Tree, έχει πάντα τη γενική επιμέλεια κάθε "Kitchen Island Cook Off". Ωστόσο, τίποτα δεν τους εμπόδισε από το να μπουν στην κουζίνα του Kitchen Island και να φτιάξουν spare ribs μαριναρισμένα με προϊόντα Exotic Food.
Δες ποιος κέρδισε το πρώτο Kitchen Island Cook Off ΕΔΩ
Τελικά, ποιός κατάφερε να επικρατήσει στο Foodies Cook Off;
Δες τον Διονύση Κωνσταντίνου να φτιάχνει spare ribs μαριναρισμένα με προϊόντα Exotic Food
Ο Αντρέας Τέρλας ετοιμάζει ακριβώς το ίδιο πιάτο
Νικητής του Foodies Cook Off, αναδείχθηκε ο Διονύσης Κωνσταντίνου χάρη στη δική σου ψήφο. Να υπενθυμίσουμε πως η διαδικασία για κάθε "Kitchen Island Cook Off" είναι κοινή. Κάθε φορά, αφότου δημοσιευτούν τα ατομικά video κάθε διαγωνιζόμενου στους λογαριασμούς Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης του Kitchen Island, το κοινό έχει τη δυνατότητα να ψηφίσει ποιά εκτέλεση της ίδιας συνταγής, το ικανοποίησε περισσότερο.
Αν είσαι εσύ ο νικητής από το κοινό, που θα επιλεγείς κατόπιν κλήρωσης, θα κερδίσεις ένα καλάθι με προϊόντα από τον χορηγό Οργανισμός Κώστα Παπαέλληνα, αξίας 60 ευρώ. Για αυτό το challenge, νικήτρια αναδείχθηκε η Έλια Μυρμιδώνη.
Δες ποιος κέρδισε το δεύτερο Kitchen Island Cook Off ΕΔΩ
Το πιο σημαντικό με το "Kitchen Island Cook Off" είναι ότι ο challenger που δεν κερδίζει, δε φεύγει σε καμία περίπτωση παραπονεμένος. Κάθε άλλο, αφού χάρη στον χορηγό τού "Kitchen Island Cook Off" Οργανισμός Κώστα Παπαέλληνα επιλέγει σε ποιο από τα ακόλουθα φιλανθρωπικά ιδρύματα: ΠΑΣΥΚΑΦ, Παγκύπριος Σύνδεσμος Γονέων και Φίλων Παιδοογκολογικής Μονάδας και Ένα όνειρο μια ευχή, θα δοθεί το ποσό των 500 ευρώ μέσω του challenger που έχει κερδίσει. Αυτό σημαίνει ότι ο Οργανισμός Κώστα Παπαέλληνα μέχρι το τέλος του "Kitchen Island Cook Off", θα προσφέρει συνολικά το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 2,500 ευρώ σε φιλανθρωπικούς σκοπούς μέσω των τριών προαναφερόμενων μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων.
Μην χάνεις άλλο καιρό, μπες στην κουζίνα και φτιάξε με τη σειρά σου spare ribs μαριναρισμένα με προϊόντα Exotic Food
Υλικά
Για τη μαρινάδα
- 10 φλιτζάνια νερό
- ½ φλιτζάνι σκόρδο (καθαρισμένο)
- ½ φλιτζάνι φρέσκο τζίντζερ (ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο)
- ½ κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- ½ φλιτζάνι φρέσκια φύλλα κόλιανδρου
- 1 ½ κουτ. γλυκ. πιπέρι μαύρο
- ½ φλιτζάνι ξίδι ρυζιού
- 1 κουτ. γλ. αλάτι
- 1 κουτ. γλ. ζάχαρη
Για τα spare ribs
- 2 κιλά παϊδάκια (καθαρισμένα)
- 2 λίτρα λάδι
Σάλτσα
- ½ φλιτζάνι hoisin sauce EXOTIC FOOD
- 1/4 φλιτζάνι oyster sauce EXOTIC FOOD
- ½ φλιτζάνι chili sauce EXOTIC FOOD
- ½ φλιτζάνι teriyaki sauce EXOTIC FOOD
- 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
- 2 κουτ. σουπ. χυμό από μοσχολεμόνι
- ¾ φλιτζάνι νερό
- 2 κουτ. γλ. Shiracha EXOTIC FOOD
- 1 ½ κουτ. σουπ. σκόνη μουστάρδας
- 1 κουτ. γλ. μαύρη ζάχαρη
Για το σερβίρισμα
- κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- σουσάμι καβουρδισμένο
Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνεις όλα τα υλικά για τη μαρινάδα.
- Τοποθετείς τα παϊδάκια έτσι ώστε να τα καλύπτει το υγρό μείγμα.
- Χαμηλώνεις τη φωτιά και σιγοβράζεις για 1 ώρα.
- Μετά από 1 ώρα, αφαιρείς τα παϊδάκια και όταν κρυώσουν, τα τοποθετείς στο ψυγείο για το υπόλοιπο της νύχτας ή για 10 ώρες.
- Την επόμενη μέρα, ζεσταίνεις το λάδι σε βαθιά κατσαρόλα.
- Κόβεις τα παϊδάκια σε μερίδες, τα τηγανίζεις για 6-7 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά και να πάρουν ένα χρυσοκαφέ χρώμα.
- Τα αφαιρείς από το λάδι και τα στραγγίζεις σε απορροφητικό χαρτί.
Δες ποιά κέρδισε το τρίτο Kitchen Island Cook Off ΕΔΩ
Stay tuned, για το 5ο και τελευταίο Kitchen Island Cook Off!