Kitchen Island Cook Off: Πάολα Παπακώστα Vs Σύλβια Μαυροπούλου
Το "Kitchen Island Cook Off", δεν χρειάζεται συστάσεις. Το πρωτοποριακό project του "Kitchen Island" σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κώστα Παπαέλληνα, ολοκληρώνει τον κύκλο του, με το πέμπτο και τελευταίο επεισόδιο. Ένα ομολογουμένως συναρπαστικό ταξίδι, που κατάφερε να πετύχει τον στόχο του: να βοηθήσει κόσμο σε ανάγκη.
Συγκεκριμένα, σε κάθε "Kitchen Island Cook Off", ο challenger που δεν κέρδιζε, χάρη στον χορηγό του, τον Οργανισμό Κώστα Παπαέλληνα, επέλεγε σε ποιο από τα ακόλουθα φιλανθρωπικά ιδρύματα: ΠΑΣΥΚΑΦ, Παγκύπριος Σύνδεσμος Γονέων και Φίλων Παιδοογκολογικής Μονάδας και Ένα όνειρο μια ευχή, θα δινόταν το ποσό των 500 ευρώ μέσω του challenger που είχε κερδίσει. Το ίδιο λοιπόν θα συμβεί και αυτή τη φορά.
Συνολικά, ο Οργανισμός Κώστα Παπαέλληνα μέσα από πέντε επεισόδια του "Kitchen Island Cook Off", πρόσφερε το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 2,500 ευρώ σε φιλανθρωπικούς σκοπούς μέσω των τριών προαναφερόμενων μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων.
Η Πάολα Παπακώστα και η Σύλβια Μαυροπούλου, δε θα μπορούσαν να μη συνεισφέρουν με τη σειρά τους σε αυτόν τον σημαντικό σκοπό.
Η Πάολα Παπακώστα είναι το πρόσωπο πίσω από το πετυχημένο Cypriot and Proud. Ένα ευρηματικό θα έλεγε κανείς food/restaurant blog, που έχει εξελιχθεί σ' έναν αλλιώτικο online οδηγό της Κύπρου, που ολοένα και περισσότεροι τον εμπιστεύονται με το πέρασμα των χρόνων. Παρά το ότι ξεκίνησε σαν χόμπι, σε μια εποχή μάλιστα που το μπλόγκινγκ δεν ήταν απλώς παραγκωνισμένο στην Κύπρο, αλλά κάτι εντελώς άγνωστο, η Πάολα Παπακώστα κατάφερε με το μεράκι, την επιμονή και την αμεσότητά της, να κερδίσει όχι μόνους τους αναγνώστες, αλλά και το food industry της χώρας μας. Kαι παρά το βαρυφορτωμένο της πρόγραμμα είναι μια αφοσιωμένη μαμά τριών υπέροχων παιδιών.
Ο νικητής του πρώτου Kitchen Island Cook Off ΕΔΩ
H Σύλβια Μαυροπούλου είναι εξίσου πετυχημένη και πολυπράγμων. Fashion stylist, blogger, ιδιοκτήτρια των Mint boutiques και Peppermint, και φυσικά περήφανη μαμά της μικρής Πηνελόπης. Αυτό που τη χαρακτηρίζει πέρα από το πάθος της για τα ταξίδια και την αγάπη της για τη μόδα, είναι η θετικότητα και η αστείρευτη ενέργεια.
Mετά λοιπόν που ο brand manager του Kitchen Island, Διονύσης Κωνσταντίνου, μπήκε στην κουζίνα στο 4ο "Kitchen Island Cook Off" για να δείξει επίσης τις μαγειρικές του ικανότητες, αυτή τη φορά περιορίστηκε αποκλειστικά στα καθήκοντά του ως παρουσιαστής και υποδέχθηκε τις δυο κυρίες, που κλήθηκαν αντίστοιχα να ετοιμάσουν το ίδιο πιάτο, Tacos Al Pastor με σάλτσα ανανά DEL MONTE
Δες ποιος κέρδισε το δεύτερο Kitchen Island Cook Off ΕΔΩ
Δες την προσπάθεια της Πάολα Παπακώστα
Η Σύλβια Μαυροπούλου με τη σειρά της ετοιμάζει το ίδιο πιάτο
Τελικά, ποιά από τις δυο κατάφερε να επικρατήσει στο Mamas Cook-Off;
Δες ποιά κέρδισε το τρίτο Kitchen Island Cook Off ΕΔΩ
Νικήτρια αναδείχθηκε η Πάολα Παπακώστα χάρη στη δική σου ψήφο. Να υπενθυμίσουμε πως η διαδικασία για κάθε "Kitchen Island Cook Off" ήταν κοινή. Κάθε φορά, αφότου δημοσιεύονταν τα ατομικά video κάθε διαγωνιζόμενου στους λογαριασμούς Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης του Kitchen Island, το κοινό είχε τη δυνατότητα να ψηφίσει ποια εκτέλεση της ίδιας συνταγής, τον ικανοποίησε περισσότερο.
Κάθε φορά επίσης, υπήρχε ένας νικητής από το κοινό, που κατόπιν κλήρωσης, κέρδιζε ένα καλάθι με προϊόντα από τον χορηγό Οργανισμός Κώστα Παπαέλληνα, αξίας 60 ευρώ. Για αυτό το challenge, νικήτρια αναδείχθηκε η Χριστίνα Τσουτσούκη.
Μην χάνεις άλλο καιρό, μπες κι εσύ στην κουζίνα για να φτιάξεις Tacos Al Pastor με σάλτσα ανανά DEL MONTE.
Υλικά
Για το χοιρινό
- 1 πιπεριά κόκκινη σε κονσέρβα με σάλτσα
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι χοιρινό ψαρονέφρι (κομμένο σε κύβους)
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη
- 2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη chile
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- σπρέι μαγειρικής
- 1 αβοκάντο
Για τη σάλτσα
- 1 κονσέρβα ανανά DEL MONTE
- 1/4 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα κόλιανδρου
- 3 κουταλιές της σούπας κόκκινο κρεμμύδι (κομμένο σε φέτες)
- 3 κουταλιές φρέσκο χυμό μοσχολέμονο
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 jalapeño (λεπτό σε φέτες)
Θα χρειαστείς επίσης
- 8 (15cm) tortillas καλαμποκιού
- 8 σφήνες ασβέστη
Εκτέλεση
Βήμα 1ο: Προετοιμασία χοιρινού
Μαρινάρεις το χοιρινό σε μισό φλιτζάνι χυμό ανανά από την κονσέρβα. Προθερμαίνεις το τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία. Κόβεις τις πιπεριές και τις ανακατεύεις με το λάδι σε ένα μικρό μπολ. Ρίχνεις τη ρίγανη και τα επόμενα 4 συστατικά. Ανακατεύεις το μείγμα ομοιόμορφα πάνω από το χοιρινό κρέας και το αφήνεις να "σταθεί" για 30 λεπτά. Τοποθετείς το χοιρινό σε τηγάνι σχάρας, επικαλυμμένο με σπρέι μαγειρέματος και ψήνεις για 6 λεπτά κάθε πλευρά. Αφαιρείς το χοιρινό από τη σχάρα. Το αφήνεις να "σταθεί" για 5 λεπτά και το διατηρείς ζεστό.
Βήμα 2ο: Προετοιμασία της σάλτσας
Τοποθετείς τον ανανά σε μια σχάρα επικαλυμμένη με σπρέι μαγειρέματος. Τον ψήνεις για 5 λεπτά σε κάθε πλευρά. Ψιλοκόβεις τον ανανά και τον τοποθετείς σε ένα μεσαίο μπολ. Προσθέτεις τον κόλιανδρο και τα επόμενα 4 συστατικά. Ανακατεύεις για να τα συνδυάσεις.
Βήμα 3ο
Ζεσταίνεις τις tortillas σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τοποθετείς 2 tortillas και μοιράζεις το χοιρινό ομοιόμορφα μεταξύ τους. Κάθε taco να έχει περίπου 3 κουταλιές σάλτσας. Σερβίρεις με λεπτές φέτες από μοσχολέμονo και αβοκάντο.
Μπορείς να μάθεις τον νικητή του 4ου "Kitchen Island Cook Off" ΕΔΩ