Thumbnail

Πώς να φτιάξεις αλμυρά κεκάκια με κυπριακό λουκάνικο, φρέσκο δυόσμο και χαλλούμι (Βίντεο) Πώς να φτιάξεις αλμυρά κεκάκια με κυπριακό λουκάνικο, φρέσκο δυόσμο και χαλλούμι (Βίντεο)

Τα αλλαντικά Snack αποδεικνύουν για άλλη μια φορά πως όχι μόνο σέβονται την κυπριακή παράδοση, αλλά ξέρουν πώς να την αναδεικνύουν
Eίναι από τις συνταγές που άνετα μπορείς να αποκαλέσεις ως comfort food, αφού σύμφωνα με την ορολογία αποκαλούμε έτσι ένα φαγητό που μας κάνει να αισθανόμαστε νοσταλγία και είναι συνδεδεμένο με όμορφες στιγμές μας. Και στην προκειμένη, μόνο και μόνο ότι τα αυτά τα κεκάκια αποτελούνται από κυπριακό λουκάνικο, φρέσκο δυόσμο και χαλλούμι μάς κάνουν να αισθανόμαστε οικεία και φέρνουν στο μυαλό μας ένα σωρό αναμνήσεις.

 Ποιος άλλωστε δεν έχει κάνει παιδικά γενέθλια χωρίς η μαμά του να φτιάξει αλμυρά κεκάκια  για να τρατάρει τους καλεσμένους του; Βέβαια, τα υλικά ενδέχεται να διαφέρουν, αλλά αυτό δεν τα κάνει να έχουν λιγότερη συναισθηματική αξία. Διότι αποτελούνται από αγαπημένα υλικά της κυπριακής κουζίνας και παράδοσης. 

ΔΙΑΒΑΣΕ: Πώς να φτιάξεις μαρμελάδα από καπνιστό μπέικον αρωματισμένη με καφέ (Βίντεο)     

Άλλωστε, τα αλλαντικά Snack στη μακρά παράδοσή τους που ξεκινά από το 1976, έχουν δείξει πώς ξέρουν να τιμούν, να σέβονται και να αναδεικνύουν τις ντόπιες γεύσεις και το κυπριακό λουκάνικό τους είναι μια ακόμη απόδειξη. 

ΔΙΑΒΑΣΕ: Πώς να φτιάξεις ανοικτό σάντουιτς με χούμους από παντζάρια, αβοκάντο και βραστό φιλέτο γαλοπούλας (Bίντεο)   

Αλμυρά κεκάκια με κυπριακό λουκάνικο, φρέσκο δυόσμο και χαλλούμι 

Μερίδες: 6

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά 

Χρόνος Μαγειρέματος:  30 λεπτά 

Υλικά

  • 150 γρ κυπριακό λουκάνικο Snack (κομμένο σε κομματάκια) 
  • 150 γρ χαλλούμι (κομμένο σε μικρά κυβάκια) 
  • 200 γρ χυμό πορτοκάλι 
  • 165 γρ φυστικέλαιο 
  • 330 γρ αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) 
  • 2 γρ μαγειρική σόδα 
  • 16 γρ μπέικιν πάουντερ 
  • 45 γρ ζάχαρη 
  • 1/3 δέσμη φρέσκο δυόσμο (κομμένο σε κομματάκια) 
  • ½ δέσμη κρεμμυδάκι (φρέσκο, ψιλοκομμένο) 

 

Εκτέλεση

 

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη σόδα, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το χυμό, το λάδι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 
  • Προσθέτουμε το λουκάνικο, το χαλλούμι, το δυόσμο, το κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. 
  • Βάζουμε σε μικρές φόρμες για κεκάκια το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά   

  ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σήμερα φτιάχνουμε σαλάτα με ατόφιο καπνιστό στήθος κοτόπουλο (Βίντεο)   

 Δες στο βίντεο την εκτέλεση της συνταγής 

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ 

Πώς να φτιάξεις σάντουιτς με κρασάτη λούντζα, αναρή, άγρια ρόκα και βαλσάμικο γλάσο  (Βίντεο)  

 Πώς να φτιάξεις ρολάκια πίτσας με σαλάμι αέρος Δανίας και σάλτσα ντομάτας (Βίντεο) 

 

 

 

 

 

 

Home