Thumbnail

Πώς θα φτιάξεις σουβλάκι...γαρίδας (Βίντεο) Πώς θα φτιάξεις σουβλάκι...γαρίδας (Βίντεο)

Η παράδοση αλλιώς
Tις παραδόσεις τις σεβόμαστε και τις τιμούμε. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε να "πειραματιζόμαστε" μαζί τους, ειδικά αν πρόκειται για τη μαγειρική. Το σουβλάκι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και δημοφιλή πιάτα της ελληνικής και κυπριακής κουζίνας. Ωστόσο, μπορούμε να το απολαμβάνουμε σε μια πιο light και twist εκδοχή, χωρίς κρέας.

Αυτή την εκδοχή λοιπόν θα τη λατρέψουν μικροί και μεγάλοι, αφού οι περισσότεροι δεν μπορούν να αντισταθούν στις ζουμερές γαρίδες. Ψημένες στη σχάρα, περασμένες ξυλάκι, με πορτοκάλι και θυμάρι, είναι αναμφίβολα μια υγιεινή και χορταστική πρόταση. 

Το τέλειο πιάτο τώρα το καλοκαίρι! 

Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις μια πεντανόστιμη ομελέτα φούρνου με μπρόκολο και τυρί 

Τι θα χρειαστείς 

  • 1 κιλό μεγάλες γαρίδες
  • 1 ½ κ.γ. τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού
  • ½ φλ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. ψιλοκομμένο θυμάρι
  • χοντρό αλάτι και πιπέρι
  • 1/3 φλ. μαγιονέζα (κατά προτίμηση light)

Εκτέλεση 

Σε ένα δοχείο βάζεις τις γαρίδες, 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού, ¼ του χυμού, το σκόρδο, το λάδι και μισό κ.γ. αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύεις τα υλικά και τα αφήνεις στο ψυγείο για 30 λεπτά. Ταυτόχρονα βάζεις τα ξυλάκια σε νερό για 30 λεπτά.

Σε ένα άλλο μικρό μπόλ, βάζεις τη μαγιονέζα, το υπόλοιπο ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύεις για να ετοιμάσεις τη σάλτσα.

Παίρνεις τις γαρίδες στα ξυλάκια και ψήνεις στη σχάρα σε μέτρια φωτιά. Ψήνεις για 3-4 λεπτά

Σερβίρεις τις γαρίδες με τη σάλτσα μαγιονέζας.
 

 

 

 

 

Home