Thumbnail

Σήμερα φτιάχνουμε σπιτικά κριτσίνια Σήμερα φτιάχνουμε σπιτικά κριτσίνια

Δεν είναι όμως απλά κριτσίνια, καθώς είναι φτιαγμένα με τυρί gouda Vepo, καρότο και ταχίνι
Ακόμη ένα παρασκεύασμα ιταλικής προέλευσης, που πλέον έχει γίνει για τα καλά «μέλος» της κυπριακής και ελληνικής κουζίνας, αφού μπορεί να σερβιριστεί είτε ως ορεκτικό είτε ως συνοδευτικό ενός κυρίως πιάτου. Συνάμα μπορείς να το απολαύσεις ως σνακ όλες τις ώρες της ημέρας.

Ειδικά, τα συγκεκριμένα κριτσίνια θα τα λατρέψεις. Είναι μαλακά και απίστευτα νόστιμα. Το μόνο πρόβλημα μαζί τους ότι δύσκολα θα αντισταθείς μόνο σε ένα. 

Όταν τα δοκιμάσεις την πρώτη φορά θα θες να τα φτιάξεις ξανά και ξανά, γιατί μπορούν άνετα να συντροφεύσουν εσένα στο γραφείο, τα παιδιά στο σχολείο, ενώ είναι το τέλειο συνοδευτικό για τον καφέ με τις φίλες σου τα απογεύματα, που θα μοιραστείτε τα "εσώψυχα" σας στη βεράντα. 

Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις μια πεντανόστιμη ομελέτα φούρνου με μπρόκολο και τυρί  

kritsinia

Υλικά

  • 300 γρ αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) 
  • 1 πακέτο Vepo Gouda
  • 100 γρ. καρότο
  • 60 γρ. ταχίνι
  • 15 γρ. μέλι
  • 8 γρ. baking powder
  • 120 ml νερό
  • 2 κ.σ. παπαρουνόσπορο

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 175ο C. Τρίβεις το καρότο και το πακέτο Vepo Gouda,  ενώ σ΄ ένα μπολ αναμειγνύεις το ταχίνι, το μέλι και το νερό. 
  • Σ΄ένα άλλο μπολ ανακατεύεις το αλεύρι και το baking powder. Προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνεις για 2-3 λεπτά.
  • Χωρίζεις τη ζύμη σε μπαλίτσες των 20 γρ. και πλάθεις τα κριτσίνια στον πάγκο, τον οποίο πασπαλίζεις με παπαρουνόσπορο.
  • Καλύπτεις ένα δίσκο ψησίματος με αντικολλητικό χαρτί. Αραδιάζεις τα κριτσίνια και ψήνεις για 25 λεπτά στους 175ο C.
  • Αφήνεις τα κριτσίνια να κρυώσουν καλά και τ΄αποθηκεύεις. 

Σημειώσεις για τη συνταγή: Αν δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις καρότο, ίσως χρειαστεί να προσθέσεις λίγο ακόμη νερό στη ζύμη. Τα κριτσίνια μπορούμε να τα εμπλουτίσεις και με αγαπημένους σπόρους όπως σουσάμι, ηλιόσπορους κτλ.

Δες το βίντεο με την εκτέλεση της συνταγής πιο κάτω  

 

Διάβασε επίσης: Πώς να φτιάξεις μια υπέροχη πίτσα... αλά γαλλικά 

 

 

Home