Thumbnail

3 πράγματα που κάνουν τα υγιή ζευγάρια και είναι ευτυχισμένα 3 πράγματα που κάνουν τα υγιή ζευγάρια και είναι ευτυχισμένα

Ακολούθησε τα πιο κάτω βήματα για να εξελίξεις τη σχέση σου
Καλώς ή κακώς, δεν υπάρχει κάποιο μυστικό ή φόρμουλα που πρέπει να ακολουθήσει κανείς για να έχει την τέλεια σχέση μιας και κάποιοι άνθρωποι απλώς ταιριάζουν και τα βρίσκουν μεταξύ τους.  

Οι άνθρωποι είμαστε τόσο διαφορετικοί και πολλές φορές ίσως δεν μπορούμε να καταλάβουμε όσα κάνει και αισθάνεται ο σύντροφός μας. Μπορούμε, όμως, να κάνουμε πράγματα που θα μας βοηθήσουν να γίνουμε καλύτεροι σύντροφοι.

Διάβασε Επίσης: Aν ξεκινάς και εσύ διατροφή τότε αυτά είναι τα 4 λάθη που πρέπει να αποφύγεις

Δημιουργούν τους δικούς τους συναισθηματικούς κανόνες

Τα υγιή και ευτυχισμένα ζευγάρια έχουν μιλούν πάντα για όσα τους ενοχλούν και θέλουν να αλλάξουν στη σχέση τους. Και είναι πάντα ανοιχτοί στις συζητήσεις. Εάν υπάρχουν συμπεριφορές που δεν μπορούν να ανεχτούν, επιχειρούν να αλλάξουν τα πράγματα.

/

Αναγνωρίζουν και σέβονται τα συναισθήματα του άλλου

Αν μια συζήτηση γίνεται έντονη, κάνουν ένα διάλειμμα. Δίνουν στον σύντροφό τους το πλεονέκτημα της αμφιβολίας και αναγνωρίζουν τα συναισθήματά του εκείνη τη στιγμή. Ξεκινώντας με το να αναγνωρίσεις ότι ο/η σύντροφό σου έχει δικαίωμα να αισθάνεται ό,τι θέλει μπορεί, να σε βοηθήσει να χτίσεις μια ισχυρότερη εμπιστοσύνη. Αν τα πράγματα αρχίσουν να φορτίζονται σε κάποιες στιγμές, μπορείς να πεις πράγματα όπως: «Είναι εντάξει να είσαι θυμωμένος/η, αλλά δεν είναι εντάξει να μου φωνάζεις», «είναι εντάξει να νιώθεις θλίψη, αλλά δεν είναι εντάξει να με αγνοείς».

Παίρνουν μαζί αποφάσεις

Σκέψου ότι σου έγινε μια πρόταση για δουλειά, η οποία όμως απαιτεί το να μετακομίσεις. Είσαι ενθουσιασμένος γι' αυτό, αλλά ο/η σύντροφός σου αισθάνεται θλίψη για το ενδεχόμενο της μετακόμισης και θέλει να αρνηθείς. Πώς θα αποφάσεις τι θα κάνεις; Μήπως ο δικός σου ενθουσιασμός έρχεται σε αντίθεση με το θλίψη του συντρόφου σου; Προφανώς, δεν υπάρχει επιστημονική φόρμουλα ή κάποια απάντηση που να λέει ποια είναι η «σωστή» και η «λάθος» απόφαση, αλλά όταν πρόκειται για σοβαρά ζητήματα, τα υγιή ζευγάρια παίρνουν αποφάσεις μαζί και μιλούν ανοιχτά και ειλικρινά για τα συναισθήματά τους.

 

Πηγή φώτο

Home