Thumbnail

To ειδικό έντυπο που χρειάζεσαι για να ταξιδέψεις To ειδικό έντυπο που χρειάζεσαι για να ταξιδέψεις

Αλαλούμ επικρατεί με τις κάρτες εμβολιασμού - Σε άλλες γράφουν στα ελληνικά τα ονόματα και σε άλλες με λατινικούς χαρακτήρες
Πώς μπορεί λοιπόν να αποκτήσει ένας πολίτης το ειδικό έντυπο εάν θέλει να ταξιδέψει;

Σύγχυση επικρατεί ανάμεσα στους πολίτες για το πώς τελικά θα πρέπει να αναγράφεται το όνομά τους στην κάρτα εμβολιασμού. Η κάρτα είναι το SafePass του κάθε πολίτη, εφόσον έχουν παρέλθει 3 εβδομάδες από την 1η δόση του κάθε εμβολίου.

Πολίτες κατήγγειλαν στην Offsite ότι μετά από ελέγχους που διενήργησαν αρμόδιες υπηρεσίες στις εργασίες τους, δέχθηκαν παρατήρηση καθώς ως εμβολιασμένοι και ταυτόχρονα κάτοχοι του SafePass, το όνομά τους στην κάρτα εμβολιασμού ήταν γραμμένο στα ελληνικά.

Η Offsite και η δημοσιογράφος Κωνσταντίνα Χατζηανδρέα επικοινώνησαν με τον Αναπληρωτή Διευθυντή των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών, Ευαγόρα Ταμπούρη, ο οποίος εξήγησε για ποιο λόγο κάποιες σε κάποιες κάρτες αναγράφεται στα ελληνικά το όνομα του εμβολιασμένου πολίτη και σε κάποιες άλλες με λατινικούς χαρακτήρες. 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ: Αφήστε τις τρίχες, τις πανάδες, τις ραγάδες και την κυτταρίτιδα μας, ήσυχες 

«Συνήθως στην κάρτα εμβολιασμού το όνομα του κάθε πολίτη γράφεται στη γλώσσα με την οποία έχει διευθετήσει το ραντεβού του. Δηλαδή εάν το όνομα κατά τη διευθέτηση του ραντεβού γράφτηκε σε λατινικούς χαρακτήρες, τότε έτσι θα είναι και στην κάρτα εμβολιασμού. Ωστόσο οι περισσότεροι επαγγελματίες υγείας γράφουν τα ονόματα στις κάρτες εμβολιασμούς στα ελληνικά». 

Σχολιάζοντας το περιστατικό αυτό ο Αναπληρωτής Διευθυντής των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών, δήλωσε στην Offsite πως «σε τέτοιες περιπτώσεις ο κάθε πολίτης εάν το επιθυμεί μπορεί να μεταβεί στο πλησιέστερο κέντρο εμβολιασμού και να ζητήσει να του γράψουν το όνομά του σε λατινικούς χαρακτήρες και να του σφραγίσουν την κάρτα με ειδική σφραγίδα ώστε να φαίνεται πως είναι αυθεντική».

ΔΙΑΒΑΣΕ: Θες να αποκτήσεις τη δική σου σειρά/εκπομπή/ντοκιμαντέρ, να η ευκαιρία σου 

Ειδικό έντυπο για τα ταξίδια

Στο μεταξύ σε περίπτωση που ένας πολίτης επιθυμεί να ταξιδέψει, θα εκδίδονται ειδικά έντυπα ανά επαρχία σε συγκεκριμένους χώρους. Το εν λόγω έντυπο θα είναι ως αποδεικτικό ότι έχει εμβολιαστεί και θα μπορεί να ταξιδέψει ελεύθερα. 

«Θα υπάρχουν ειδικά κέντρα τα οποία θα είναι στα Νοσοκομεία της κάθε πόλης, -εκτός στη Λάρνακα που θα είναι στο χώρο του λιμανιού-, όπου ο κάθε εμβολιασμένος πολίτης που επιθυμεί να ταξιδέψει, θα μεταβαίνει εκεί και θα ζητά όπως του τυπωθεί ειδικό έγγραφο στο οποίο θα αναγράφεται το όνομά του στα ελληνικά και στα αγγλικά. Επίσης το έγγραφο αυτό θα έχει την επίσημη σφραγίδα του κέντρου εμβολιασμού αλλά και σφραγίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Το έντυπο αυτό σύμφωνα με τον κ. Ταμπούρη θα μπορεί να το αποκτήσει ο κάθε πολίτης για οποιαδήποτε χώρα θέλει να ταξιδέψει. 

Πρόσθεσε πως το έντυπο είναι μια προσωρινή λύση, ενώ όπως μας ανέφερε σε μεταγενέστερο στάδιο ο κάθε πολίτης θα μπορεί να αποκτά το εν λόγω έντυπο μέσω ειδικής ιστοσελίδας, κατά πάσα πιθανότητα της ιστοσελίδας του ΓεΣΥ. 

Σημειώνεται πως οριστική λύση στα προβλήματα που εντοπίζονται για το κυπριακό SafePass θα δώσει το ψηφιακό πιστοποιητικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

 

 

Κεντρική Φωτό: https://unsplash.com/@evadarron 

Home