Thumbnail

Πάολα Παπακώστα - Σύλβια Μαυροπούλου: Όλα όσα λένε οι φίλες μεταξύ τους Πάολα Παπακώστα - Σύλβια Μαυροπούλου: Όλα όσα λένε οι φίλες μεταξύ τους

Είναι κολλητές, κουμπάρες και μητέρες... Αυτή τη φορά, στέκονται μπροστά από την κάμερα και αναλύουν το θέμα της περιόδου από μια διαφορετική σκοπιά, εντελώς μαμαδίστικη!
Οι άνθρωποι είναι οι ιστορίες τους. Και είναι σημαντικό να μην κολλάνε σε στερεότυπα και ταμπού, αλλά να συζητούν ανοικτά για όσα τους απασχολούν. Αν το καλοσκεφτείς άλλωστε, η γυναικεία περίοδος είναι ένα απλό καθημερινό ζήτημα και δε θα πρέπει να ντρεπόμαστε να μιλάμε ελεύθερα γύρω από αυτό. Ας ακουστούν λοιπόν οι #IstoriesMesaMas!

Tης Μαρίας Γεωργίου 

H Σύλβια και η Πάολα έχουν πολλά κοινά. Πέρα από τη σχέση αμοιβαίας εκτίμησης και βαθιάς φιλίας που τις συνδέει, είναι από την ίδια πόλη, τη Λεμεσό, αγαπάνε το καλό φαγητό, είναι κουμπάρες, καθώς επίσης δυο στοργικές και αφοσιωμένες μητέρες. 

Η Πάολα Παπακώστα είναι το πρόσωπο πίσω από το πετυχημένο Cypriot and Proud. Ένα ευρηματικό θα έλεγε κανείς food/restaurant blog, που έχει εξελιχθεί σ' έναν αλλιώτικο online οδηγό της Κύπρου, που ολοένα και περισσότεροι τον εμπιστεύονται με το πέρασμα των χρόνων. Παρά το βαρυφορτωμένο της πρόγραμμα, είναι μια αφοσιωμένη μαμά δυο αγοριών και ενός κοριτσιού. 

Σύλβια Μαυροπούλου είναι εξίσου πετυχημένη και πολυπράγμων. Fashion stylist, blogger, ιδιοκτήτρια των Mint boutiques και Peppermint, και φυσικά περήφανη μαμά ενός κοριτσιού και πρόσφατα ενός αγοριού. 

Διάβασε ακόμη: Μια αληθινή γυναικεία ιστορία 

Αυτή τη φορά οι δυο τους τα λένε, αλλά στη θέση ενός τραπεζιού με αχνιστό καφέ, κάθονται μπροστά από μια κάμερα, με την καθεμία να γυρνάει πίσω τον χρόνο και να αφηγείται τη δική της ιστορία της πρώτης περιόδου. Αυτή που κάθε κορίτσι και γυναίκα θυμάται, σχεδόν με γλαφυρή λεπτομέρεια. Η Σύλβια, μεγαλωμένη σ' ένα σπίτι με 3 γυναίκες, δε θα μπορούσε να μην σταθεί στο μυστήριο του συγχρονισμού της γυναικείας περίοδου, που όσες μεγαλώσαμε σε σπίτι με άτομα γένους θηλυκού, έχουμε να λέμε για αυτό το ανεξήγητο κατά τα άλλα φαινόμενο. 

Η Πάολα με τη σειρά της, τονίζει τη σημασία να μιλάμε ανοικτά για ζητήματα όπως είναι η αποβολή, η εγκυμοσύνη και φυσικά οι αλλαγές που παρατηρεί μια γυναίκα στο σώμα της, αλλά και στην ίδια της την περίοδο. Η Σύλβια ενώ περνούσε τη διαδικασία σχεδόν ανώδυνα, μετά τις δυο γέννες της, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Στην περίπτωση της Πάολας, τα πράγματα έχουν αλλάξει, από τους πόνους στη σχετική ηρεμία. 

Εννοείται πως η καθεμία βιώνει το "δράμα" που ζει κάθε μάνα... Η  πόρτα της τουαλέτας παραμένει μονίμως oρθάνοικτη. Εύλογα λοιπόν τα παιδιά τους τις έχουν δει να αλλάζουν σερβιέτες και στις επίμονες ερωτήσεις τους, η Πάολα απαντάει πάντα με αμεσότητα και ειλικρίνεια. Άλλωστε, πρόκειται για μια φυσική διαδικασία. Άποψη που συμμερίζεται πλήρως η Σύλβια και σκοπεύει να εφαρμόσει στην πράξη όταν τα παιδιά της μεγαλώσουν ακόμη λίγο και αρχίσουν τις δικές τους, ενίοτε άβολες και ενίοτε χαριτωμένες, ερωτήσεις. 

Γι' αυτό και συμβουλεύουν κάθε γυναίκα... to go with the flow! Να είναι ευγνώμων για την περίοδο της γιατί είναι ένας φυσικός κύκλος, ακόμη και με τα κατά καιρούς σκαμπανεβάσματά του. 

Δες όσα είπαν η Πάολα Παπακώστα και η Σύλβια Μαυροπούλου στο πλαίσιο της καμπάνιας #IstoriesMesaMas2, στο βίντεο που ακολουθεί 

Aν θέλεις να γνωρίσεις καλύτερα το σώμα σου, να λύσεις τυχόν απορίες σχετικά με την περίοδο ΕΔΩ θα μάθεις τα πάντα, για όλους τους μύθους και τις αλήθειες που τη "συντροφεύουν". 

Μπορείς επίσης να μάθεις περισσότερα για τα προϊόντα Libresse ΕΔΩ  

 

Home