Thumbnail

Πώς είναι να ανοίγεις τη συναυλία του Eros Ramazzoti; Πώς είναι να ανοίγεις τη συναυλία του Eros Ramazzoti;

Η ταλαντούχα Σοφία Πατσαλίδου αποκαλύπτεται στο MyLife
Βγήκε για πρώτη φορά στη σκηνή όταν ήταν μόλις 4 ετών για να ερμηνεύσει το κομμάτι «Το νανούρισμα της Σοφίας», που έγραψε για εκείνην ο θείος της Στέλιος Πισής, προτού ακόμη γεννηθεί. Από τότε ήξερε πως αυτό που αισθανόταν όταν τραγουδούσε, ήθελε να το νιώθει για πάντα!

Της Κωνσταντίνας Γεωργίου 

Θα ξεκινήσω με μια ιδιαίτερα σημαντική καλλιτεχνική σου επιτυχία. Πώς αισθάνθηκες να ανοίγεις τη συναυλία του μοναδικού Eros Ramazzoti στην Κύπρο; Είχες τρομερό άγχος;
Ήταν τιμή μου να ανοίξω τη συναυλία του Eros Ramazzotti στην Κύπρο και ομολογώ πως δεν είχα άγχος. Αισθανόμουν ενθουσιασμό και ανυπομονησία, καθώς σίγουρα και ευθύνη γιατί ήθελα να ανταποκριθώ με επαγγελματισμό στις απαιτήσεις της παραγωγής και του management. Ανησυχία είχα λόγω του ότι ήμουν άρρωστη με επηρεασμένη τη φωνή μου λόγω ίωσης, αφού η συναυλία ήρθε σε μια περίοδο που είχα πολλά συνεχόμενα ταξίδια και γεμάτες εβδομάδες. 

Είναι δύσκολο για έναν καλλιτέχνη να ανοίγει τη συναυλία ενός καταξιωμένου συναδέλφου του, αφού ο κόσμος εκτός του ό,τι έχει υψηλές προσδοκίες, ουσιαστικά αδημονεί για την εμφάνισή του επί σκηνής; 
Πιστεύω ότι ένα opening act είναι σημαντικό σε μια συναυλία, αφού "κτίζει" τον ενθουσιασμό και την ανυπομονησία του κοινού για το τι θα ακολουθήσει. Είναι σίγουρα μεγάλη πρόκληση να καλείσαι να ανοίξεις τη συναυλία για έναν τόσο μεγάλο καλλιτέχνη διεθνούς εμβέλειας και οφείλεις να ανταποκρίθείς τόσο στις προσδοκίες του κοινού, όσο και της παραγωγής. Είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία που μου δόθηκε. 

ΔΙΑΒΑΣΕ: Από δημοσιογράφος τοξοβόλος 

sofiapasxalidou

Στην παρούσα φάση, εξ όσων γνωρίζω, βρίσκεσαι στο Λονδίνο, ηχογραφώντας τα νέα σου singe και Ε.P. Μίλησε μου για αυτή σου τη δουλειά.  
Εδώ και περίπου έξι μήνες δουλεύω με τη νέα μου ομάδα παραγωγής στο Λονδίνο σε singles για το νέο μου δίσκο, τα οποία αγαπώ και εύχομαι να αγαπήσετε κι εσείς! Δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να πω περισσότερα πέρα από το ότι τα τραγούδια είναι σε εξέλιξη και θεωρώ πως θα εκπλήξουν ευχάριστα! 

Αυτό είναι ουσιαστικά που επιζητά ένας καλλιτέχνης; Να εκδώσει τη δική του μουσική;
Πιστεύω πως το πιο σημαντικό πράγμα που επιζητά ένας καλλιτέχνης είναι να διαμορφώσει τη δική του «φωνή», το δικό του στιλ, στοιχεία που καθορίζουν την παρουσία του στο χώρο και μέσα από τη δημιουργική του ελευθερία, μαζί με καλούς συνεργάτες, οι οποίοι τον εμπνέουν, να μπορεί να δημιουργεί και να κάνει release τη δουλειά του. Σημαντικό είναι να καταφέρει ο καλλιτέχνης να επικοινωνήσει με το κοινό και να τραβήξει, αλλά και να κρατήσει την προσοχή του. 

sophia


Σοφία, η αλήθεια είναι πως δεν γνωρίζω πολλά πράγματα για σένα. Εσύ από μικρή είχες κατασταλάξει ότι το μονοπάτι που θες να ακολουθήσεις στη ζωή σου είναι αυτό της μουσικής; 
Άρχισα να τραγουδώ από τεσσάρων χρονών, όταν ο συνθέτης Στέλιος Πισής (θείος μου), που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες μου πηγές δύναμης, με παρότρυνε να ανέβω στη σκηνή και μπροστά σ' ένα μεγάλο ακροατήριο να τραγουδήσω το κομμάτι που έγραψε για μένα πριν ακόμη γεννηθώ. «Το νανούρισμα της Σοφίας». Από τότε ήξερα πως αυτό που ένιωθα όταν τραγουδώ, θέλω να το νιώθω για πάντα! Μετά από αυτό δούλεψα και δουλεύω σκληρά για να μπορώ να κινούμαι στο μουσικό χώρο, κάνοντας σωστά βήματα, εφοδιασμένη με επαγγελματικές γνώσεις μουσικής και εμπειρίες. 

Αντιλαμβάνομαι πως είσαι συνειδητοποιημένη ότι για να ακολουθήσεις τα όνειρά σου χρειάζεται να μείνεις στο εξωτερικό. Ωστόσο, σε στεναχωρε το γεγονός ότι πρέπει να μείνεις μακριά από την οικογένεια και τους φίλους προκειμένου να κάνεις αυτό που αγαπάς;
Είμαι άνθρωπος που γενικά δεν μπορώ να μένω σε ένα τόπο για μεγάλο συνεχόμενο χρονικό διάστημα. Ψάχνω πάντα τον επόμενο προορισμό και προκλήσεις που με παίρνουν μπροστά ως άνθρωπο και ως καλλιτέχνη. Έτσι ξέρω ότι για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, λόγω δουλειάς, συνεργασιών και επαγγελματικών ευκαιριών θα πρέπει να είμαι στο εξωτερικό. Η αδελφή μου ζει στο Λονδίνο, οι γονείς μου έρχονται συχνά, είτε για δουλειά, είτε για επίσκεψη, έτσι δεν νιώθω μόνη για πολύ! Οι περισσότεροι μου φίλοι επίσης σε αυτή τη φάση είναι στο Ηνωμένο Βασίλειο. Και πολύ σημαντικό στην οικογένειά μου είναι το Facetime! Είμαστε οικογενειακώς σε καθημερινή επαφή! 

ΔΙΑΒΑΣΕ: Έλενα Στρογγυλιώτου: H Κύπρια couturier μάς ξεναγεί στον bridal κόσμο της

sophia

Πώς λειτουργεί σε σένα ο ανταγωνισμός, δεδομένου ότι στο Λονδίνο όπου ζεις και εργάζεσαι στην παρούσα φάση, είναι ιδιαίτερα αυξημένος;
Ο ανταγωνισμός προσωπικά με σπρώχνει να γίνομαι καλύτερη. Ερευνώ πολύ τη δουλειά άλλων καλλιτεχνών, τις τάσεις που δημιουργούν, την ανταπόκριση του κόσμου στη δουλειά που παρουσιάζουν. Είναι τόσο ενδιαφέρον το ότι η εποχή μας σημαδεύεται από όλο και πιο νεαρούς σε ηλικία καλλιτέχνες που κάνουν επιτυχίες και καριέρα. Καλλιτέχνες που δεν έχουν κλείσει ακόμα τα 21 και είναι στα charts! Αυτό σίγουρα δημιουργεί «πίεση», αλλά αποτελεί και πρόκληση. Και γνωρίζοντας ότι πλέον η τεχνολογία άλλαξε δραματικά το τρόπο που καταναλώνουμε μουσική, με το Spotify να έχει πέραν από 140 εκατομμύρια χρήστες, η επιτυχία μετριέται πλέον σε streamings και downloads. Είναι φανερό ότι ο ανταγωνισμός είναι πλέον παγκόσμιος! Δουλεύω σκληρά και ο χρόνος θα δείξει. 

Πώς φαντάζεσαι αλήθεια τον εαυτό σου σε λίγα χρόνια; Τι θα ήθελες να λέει ο κόσμος για σένα όταν αναφέρεται το όνομά σου; 
Εύχομαι η δουλειά μου να αγαπηθεί από τον κόσμο και να έχω τη δυνατότητα να δημιουργώ με σωστούς συνεργάτες, που θεωρώ ότι είναι ένα από τα πιο βασικά συστατικά στην πορεία ενός καλλιτέχνη. Με αφορά ο κόσμος να νιώθει τη μουσική μου ως προέκταση των σκέψεων και των συναισθημάτων του, και να μπορεί να ταυτίζεται ανάλογα με τα δικά του δεδομένα, απλά και άμεσα. Μου αρέσει να δουλεύω σκληρά μέσα από τη διαδικασία της μουσικής δημιουργίας, αλλά ταυτόχρονα να περνώ όμορφα και να επενδύω συναίσθημα στην πορεία. Αυτά τα στοιχεία νομίζω και εύχομαι ότι με την ολοκλήρωση της κάθε δουλειάς ο κόσμος θα τα εισπράττει.  Και αυτό θα είναι επιτυχία.  

ΔΙΑΒΑΣΕ: Συνέντευξη με τον διάσημο σεφ Nobu Matsuhisa (βίντεο)

Βρες τη Σοφία Πατσαλίδου:


Youtube: www.youtube.com/sophiapatsalides 
Web
: https://sophiapatsalides.com 
Facebook: www.facebook.com/SophiaPatsalides/
Instagram: @sophiapatsalides 

Home