Thumbnail

Μαριλένη Σταύρου: Τα ψυχοσωματικά, η πιο δύσκολη περίοδος της ζωής της και η στιγμή που τη συγκίνησε ο γιος της (Αποκλειστικό/Βίντεο)  Μαριλένη Σταύρου: Τα ψυχοσωματικά, η πιο δύσκολη περίοδος της ζωής της και η στιγμή που τη συγκίνησε ο γιος της (Αποκλειστικό/Βίντεο) 

«Το άγχος σου δημιουργεί διάφορα προβλήματα που ίσως να μην τα αντιλαμβάνεσαι»
Η Μαριλένη Σταύρου παραχώρησε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στο vodcast του MyLife, «Winter Is Here» με τον δημοσιογράφο Χαράλαμπο Χειμώνα. 

Η αγαπημένη ηθοποιός, μεταξύ άλλων μίλησε για την οικογένειά της, τις δυσκολίες στο επάγγελμα της υποκριτικής και τη χειρότερη περίοδο της ζωής της, η οποία προήλθε από μια σειρά αποκαλύψεων πισώπλατων μαχαιριών. 

Η οικογενειάκη της ζωή 

«Δεν βρίσκεις ποτέ γωνιά να ξεκουραστείς ή να ησυχάσεις, πρέπει να φύγεις για να είναι ησυχία ή να φύγουν τα παιδιά. Όμως, όπως λέει και πολύ σωστά ο άντρας μου, με τα παιδιά μας θα περάσουμε 15-16 καλοκαίρια. Οπότε, προσπαθώ και το απολαμβάνω τις περισσότερες φορές αυτή τη φασαρία και τη διαρκής επαγρύπνηση». 

Η συγκινητική κίνηση του γιου της, Ορφέα

«Ο Ορφέας κάνει πολλά πράγματα που με συγκινούν. Η τελευταία φορά ήταν χθες που ήταν η τελευταία του μέρα στο σχολείο και έγραψε ένα γράμμα στη δασκάλα του και της έβαλε μέσα ένα σουβενίρ. Μάλιστα, παρόλο που όλη η τάξη της έκανε ένα ομαδικό δώρο, μου είπε ότι θέλει να της κάνει και κάτι προσωπικό ο ίδιος. Της έκανε μια ζωγραφιά και ήταν πολύ συγκινητικό. Είναι ωραίο να βλέπεις ένα αγόρι να έχει ευαίσθητη ψυχή», είπε μεταξύ άλλων η Μαριλένη Σταύρου και κατόπιν αποκάλυψε ότι ο Ορφέας έχει πάρει τις ευαισθησίες από τον μπαμπά του, ενώ τα ελαττώματά του τα έχει πάρει από την ίδια. 

Οι διαφωνίες με τον σύζυγό της στο μεγάλωμα των παιδιών

«Για σημαντικούς λόγους δεν τσακωνόμαστε με τον σύζυγό μου. Σε κάποια σημαντικά θέματα που διαφωνούσαμε για το μεγάλωμα των παιδιών, με έχει πείσει ή τον έχω πείσει και έχουμε καταλήξει. Ένα μικρό παράδειγμα είναι ότι εγώ δεν ήθελα ποτέ ο Ορφέας να είναι φανατικός με μια ομάδα ποδοσφαίρου κλπ. Ο Πέτρος είναι με το Αποελ, το αγαπά και ήθελε να τον ντύνει με ρούχα της ομάδα. Καταλήξαμε ότι δεν θα τον ντύνουμε με ρούχα του Αποελ και θα τον αφήσουμε να αποφασίσει μόνος του. 

Για τη νέα τηλεοπτική σεζόν

«Υπάρχουν διάφορα πλάνα για τη νέα τηλεοπτική σεζόν, όμως είναι τόσο "στεγνή" η γενικότερα η οικονομία μετά τον covid-19, οπότε δεν έχω ξεκάθαρη απάντηση. Το μόνο σίγουρο και είμαι πολύ ευλογημένη για αυτό, είναι ότι θα συνεχίζουμε στο Dromos FM 105,5 με τον Χάρη Αριστείδου».

Οι τηλεοπτικές εκπομπές

«Θα ήθελα πάρα πολύ να κάνω μια τηλεοπτική εκπομπή. Τώρα είμαι πιο ώριμη. Πέντε χρόνια μετά τη «Γυναικεία Υπόθεση», το θέλω πάρα πολύ αλλά σε κάτι που μου ταιριάζει. Αναγνωρίζω ότι το συγκεκριμένο concept -εκτός από το ότι δεν μου ταίριαζε- δεν ήμουν και εγώ αρκετά ώριμη. Από την άποψη της εμπειρίας, κέρδισα πάρα πολλά, όμως εγώ θεωρώ ότι δεν ήμουν αντάξια των περιστάσεων». 

Οι δυσκολίες της δουλειάς και τα ψυχοσωματικά 

«Όταν ξεκίνησα δεν με ενδιέφερε αν θα έχω δουλειά. Ήμουν εγώ και ο εαυτός μου. Ωστόσο, όταν έγινα μητέρα, αυτό άλλαξε. Οπότε ξεκίνησα να αγχώνομαι όταν δεν είχα ένα σταθερό εισόδημα και όπως βλέπεις γέμισα ψυχοσωματικά. Το άγχος σου δημιουργεί διάφορα προβλήματα που ίσως να μην τα αντιλαμβάνεσαι. Τα τελευταία χρόνια προσπαθώ να διαχειρίζομαι το άγχος μου με δημιουργικότητα. [...] 

Ζήτησα ψυχολογική βοήθεια και έκανα κάποιες συνεδρίες, ωστόσο τώρα κάνω πιο ενεργειακές θεραπείες για να αποφορτίζομαι. Με την ψυχοθεραπεία μπαίνει η λογική μου μπροστά και δεν μπορώ να πω ότι μπορώ να πάω σε ένα ψυχολόγο να τα πω και να νιώσω καλύτερα. [...] Εμένα δεν μου ταίριαξε η ψυχοθεραπεία, οπότε απευθύνθηκα σε πιο εναλλακτικές θεραπείες. [...] Στην ενεργειακή θεραπεία που βρήκα ότι μου ταιριάζει, ο συγκεκριμένος κύριος με ακουμπάει στα δάχτυλα των ποδιών και χαλαρώνω και μου κάνει και λίγο ρέικι». 

Η σειρά αποκαλύψεων πισώπλατων μαχαιριών 

«Η πιο δύσκολη περίοδος της ζωής μου ήταν οι τελευταίες ημέρες που ήμουν έγκυος τον γιο μου, όταν έγινε μια σειρά αποκαλύψεων πισώπλατων μαχαιριών. Άνθρωποι που δουλεύαμε μαζί και τους θεωρούσα φίλους μου, αντιλήφθηκα ότι για εβδομάδες -μπορεί και για μήνες- με σηκοφαντούσαν πίσω από την πλάτη μου. Έλεγαν τα τρισχειρότερα που δεν είχαν καμία βάση και έπεσα πραγματικά από τα σύννεφα. Δεν το αντιλήφθηκα γιατί ήμουν πολύ αθώα στα 25 μου. Φυσικά, έκανα και εγώ λάθη και ανωριμότητες, δεν ήμουν η τέλεια. 

Όμως, μου έδειχναν ότι είναι φίλοι μου, μου συμπεριφέρονταν πάρα πολύ καλά μπροστά μου, ενώ πίσω μου γινόταν ένα πανηγυράκι. [...] Ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος, τόσο για να αποδεχτώ ότι έχω πληγωθεί γιατί έλεγαν στον εαυτό μου "δεν είναι η πρώτη φορά που τρωω πισώπλατη μαχαιριά, το ξεπέρασα και είμαι εντάξει", δεν ήμουν όμως εντάξει για πάρα πολύ καιρό γιατί ήταν άνθρωποι που τους αγαπούσα και δεν ήταν ένας. 

Ένιωθα τρομερά αδικημένη τότε. Έλεγα "Γιατί; Αφού τους αγαπούσα και τους τα έδινα όλα... Γιατί μου έκαναν αυτό το πράγμα;". Αυτή ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος της ζωής μου με ένα νεογέννητο. Ήταν αντιφατικό, από εκεί που ήταν η πιο χαρούμενη περίοδος της ζωής μου, ήταν και η πιο δύσκολη», είπε μεταξύ άλλων η Μαριλένη Σταύρου.  

Δες το παρακάτω βίντεο:

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το vodcast του MyLife, «Winter Is Here», προβάλλεται κάθε Τετάρτη στις 16:30 στην Digital TV.

Home