Thumbnail

Λιπομεταφορά: Η εξέλιξη μιας διαδικασίας, με εντυπωσιακά αποτελέσματα  Λιπομεταφορά: Η εξέλιξη μιας διαδικασίας, με εντυπωσιακά αποτελέσματα 

Ο πλαστικός χειρουργός αισθητικής και αποκατάστασης Δρ. Άγγελος Καρατζιάς μάς λέει τα πάντα γύρω από αυτή τη μέθοδο
Η μεθοδος της λιπομεταφοράς είναι η διαδικασία  μεταφοράς  λιπώδους ιστού, δηλαδή λιποκυττάρων, λίπους, από μια περιοχή που υπάρχει περίσσεια σε μια άλλη περιοχή που το έχει ανάγκη ο ασθενής.

Η μεταφορά λιποκυττάρων χρησιμοποιείται είτε για αντιμετώπιση της γήρανσης (ρινοπαρειακές αύλακες, ζυγωματικά, κάτω από τα μάτια – rejuvenation), είτε στην προσπάθεια να βελτιώσουμε κάποια χαρακτηριστικά (γλουτοί, στήθος - beautification). Παράλληλα, χρησιμοποιείται ευρέως στην αποκατάσταση βλαβών, όπως ουλές, εγκαύματα και στην αποκατάσταση μετά από καρκίνο μαστού. 

Η διαδικασία 

Η σωστή επιλογή του ασθενούς είναι το πρώτο βήμα. Στη συνέχεια γίνεται προσεκτικός σχεδιασμός και υπολογισμός της ποσότητας του λίπους που χρειαζόμαστε από τη δότρια περιοχή, η οποία θα επωφεληθεί και από τη λιποαναρρόφηση. Ακολουθεί η τοπική αναισθησία και λήψη του λίπους. Στη συνέχεια, γίνεται επεξεργασία του μοσχεύματος για να διαχωριστούν τα στοιχεία που θα χρησιμοποιήσουμε από τα αχρείαστα συστατικά. Τέλος, γίνεται η λιπομεταφορά, δηλαδή η τοποθέτηση του λίπους με ειδικές σύριγγες στην περιοχή που ο ασθενής το έχει ανάγκη. Η παρέμβαση μπορεί να γίνει στο ιατρείο υπό αποκλειστικά τοπική αναισθησία και διαρκεί περίπου μία ώρα

Τα πλεονεκτήματα 

Η συγκεκριμένη μεθοδος, εφαρμόζεται τα τελευταία είκοσι τουλάχιστον χρόνια, αλλά την τελευταία πενταετία έχει εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό που μας επιτρέπει να έχουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα λόγω της τεχνολογικής προόδου. Είναι πλέον ένα σημαντικό εργαλείο και μέθοδος που αφορά την αισθητική, με σημαντικά πλεονεκτήματα. Διενεργείται υπό τοπική αναισθησία  και οδηγεί σε μόνιμο αποτέλεσμα. Παρουσιάζονται μόνο ήπιες προσωρινές επιπλοκές όπως μώλωπες και οίδημα.

Η ασφάλεια 

Λόγω των εντυπωσιακών και ασφαλών αποτελεσμάτων, οι ασθενείς εμπιστεύονται τη μέθοδο της λιπομεταφοράς. Παράλληλα, η φυσικότητα του αποτελέσματος που προκύπτει είναι άλλος ένας παράγοντας, αφού δεν χρησιμοποιούμε ξένα υλικά και ενέσιμα φάρμακα. Χρησιμοποιώντας δικά μας κύτταρα αποκλειστικά και με τη χρήση σωστής τεχνικής δεν υπάρχουν ιδιαίτεροι κίνδυνοι. 

plastiki

 

Περισσότερα σχετικά με τον Δρ. Άγγελο Καρατζιά

Ο Δρ Άγγελος Καρατζιάς είναι  πλαστικός χειρούργος, αποκατάστασης και  αισθητικής, με άδεια άσκησης επαγγέλματος στην Κύπρο, την Ελλάδα, την Κροατία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Σπούδασε ιατρική στην Ελλάδα / Πανεπιστήμιο Θράκης και ακολούθως  προχώρησε στην απόκτηση ενός Master of Science στη θεραπεία τραυμάτων και αποκατάστασης ιστών από το Πανεπιστήμιο του Cardiff.

Ο Δρ. Καρατζιάς, με σύγχρονα μέσα και μεθόδους, εκτελεί επεμβάσεις στο πρόσωπο, το στήθος και το σώμα. Ως πλαστικός χειρούργος επικεντρώνεται στα άψογα αισθητικά αποτελέσματα, ενώ ταυτόχρονα σέβεται τη φυσική εμφάνιση. Είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Πλαστικής Ανασυγκροτητικής και Αισθητικής Χειρουργικής (FEBOPRAS) και διατηρεί το ιατρείο του στο ιδιωτικό νοσοκομείο Αρεταίειο. Παράλληλα, είναι ο ιατρικός διευθυντής της μονάδας επούλωσης τραυμάτων και δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την επούλωση τραυμάτων από οξεία, υποξεία και χρόνιες  πληγές.

Ο Δρ. Καρατζιάς είναι επίσης εξειδικευμένος χειρουργός αποκατάστασης και αναλαμβάνει σοβαρές περιπτώσεις επαναφορας και αποκατάστασης της λειτουργικότητας σε κάθε μέρος του σώματος.

Motto του: «Αυτός που δουλεύει με τα χέρια του είναι τεχνίτης. Αυτός που εργάζεται με το μυαλό του είναι επιστήμονας. Αυτός που εργάζεται με την καρδιά του είναι καλλιτέχνης. Όμως, αυτός που δουλεύει με τα χέρια, το μυαλό και την καρδιά του είναι ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ»

karatzias

 Διάβασε ακόμη: 

Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για τα ενθέματα στήθους νέας γενιάς B-Lite

Τι είναι το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ;

 

 

Home