Thumbnail

Αντηλιακή, πριν ή μετά την ενυδατική κρέμα; Αντηλιακή, πριν ή μετά την ενυδατική κρέμα;

Το ερώτημα που διχάζει μέχρι και τους δερματολόγους
Όπως έχουμε αναφέρει και σε πρόσφατο άρθρο, η σειρά που εφαρμόζουμε τα skincare προϊόντα μας παίζει τεράστιο ρόλο στην αποτελεσματικότητά τους. Ωστόσο το αιώνιο ερώτημα σχετικά με την ρουτίνα περιποίησης που διχάζει ακόμη και τους δερματολόγους παραμένει... Πότε πρέπει να εφαρμόζουμε την αντηλιακή μας;

Πολλοί υποστηρίζουν ότι η σωστή σειρά περιποίησης θέλει να εφαρμόζουμε πρώτα την ενυδατική κρέμα για να απορροφάται από την επιδερμίδα και στην συνέχεια την αντηλιακή κρέμα ως ασπίδα προστασίας.

Διάβασε ακόμα: Μια beauty expert σου δείχνει την σωστή σειρά που πρέπει να εφαρμόζεις τα skincare προϊόντα σου

Η νεοϋρκέζα δερματολόγος, Sejal Shah σημειώνει '' Όταν εφαρμόζεις την ενυδατική κρέμα μετά την αντηλιακή, μπορεί να αλλοιώσει την δύναμη στην προστασία που σου προσφέρει η αντηλιακή σου. Μπορεί επίσης να μεταλλάξει τον τρόπο που οι ακτίνες UV 'συναντούν' την επιδερμίδα σου. Οτιδήποτε βάλεις πάνω από το αντηλιακό σου μπορεί να αποδυναμώσει την αποτελεσματικότητά του''.

Ωστόσο υπάρχει μια παρέα ειδικών που διαφωνεί λέγοντας ότι πρέπει πρώτα να εφαρμόζεις την αντηλιακή σου και μετά την ενυδατική σου κρέμα έτσι ώστε να μην αλλάξει την αποτελεσματικότητα του SPF, η σύνθεση μιας ενυδατικής. 

Μπέρδεμα...

Για να μας απαλλάξουν το δίλλημα οι ειδικοί προτίνουν το εξής: Ως πρώτο βήμα αναμειγνύουμε λίγη από την ενυδατική μας κρέμα με μια μικρή ποσότητα από το αντηλιακό μας και το εφαρμόζουμε στο πρόσωπό μας. Στη συνέχεια, αφού απορροφήσει η επιδερμίδα μας αυτό το μείγμα εφαρμόζουμε μια πλούσια στρώσει από αντηλιακή κρέμα ως φίλτρο από τις ακτίνες του ήλιου. 

Διάβασε ακόμα: Αυτό το λάθος κάνεις με την ενυδατική σου τους καλοκαιρινούς μήνες

Home