Thumbnail

5 λάθος συνήθειες στην περιποίηση του προσώπου μας 5 λάθος συνήθειες στην περιποίηση του προσώπου μας

Εσύ φροντίζεις σωστά την επιδερμίδα σου;
Δεν αρκεί να περιποιούμαστε την επιδερμίδα μας, αλλά πρέπει να το κάνουμε και σωστά. Δυστυχώς κάποιες συνήθειες τις οποίες δεν υπολογίζουμε ''καταστρέφουν'' την ρουτίνα ομορφιάς μας και δρουν ανασταλτικά στην φροντίδα του προσώπου μας.

Εμείς βρήκαμε πέντε πιο συχνά λάθη που κάνουμε ως γυναίκες καθημερινά και που τελικά μας ''κοστίζουν''.

1. Ακόμη δεν γνωρίζεις τον τύπο δέρματός σου

Βασική προϋπόθεση για τη σωστή φροντίδα της επιδερμίδας μας είναι να χρησιμοποιούμε προϊόντα που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της. Κι αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε αν δεν ξέρουμε αν το δέρμα μας είναι μικτό, ξηρό, λιπαρό κλπ. Ακόμη και τα πιο ακριβά προϊόντα να έχεις στο ντουλαπάκι σου αποτελέσματα δεν θα δεις αν δεν εξακριβώσεις πρώτα τον τύπο της επιδερμίδας σου.

2. Πλένεις το πρόσωπό σου με καυτό ή παγωμένο νερό; 

Το χλιαρό νερό είναι το ιδανικό για να πλένεις το πρόσωπό σου, σύμφωνα με τους δερματολόγους. Το πολύ ζεστό νερό μπορεί να ''στραγγίσει'' την επιδερμίδα μας από τα φυσικά της έλαια και να προκαλέσει ξηρότητα, ενώ το παγωμένο νερό δεν προσφέρει τίποτα θετικό.

Διάβασε ακόμα: Το κρύο νερό τελικά κάνει καλό στο πρόσωπό μας;

3. Χρησιμοποιείς ισχυρό καθαριστικό προσώπου

Η επιλογή του σωστού καθαριστικού προσώπου εξαρτάται από τον τύπο της επιδερμίδας σου. Αν έχεις ξηρό δέρμα, προτίμησε ένα καθαριστικό με λιπαρές ουσίες, ενώ αν έχεις λιπαρό δέρμα επίλεξε ένα καθαριστικό με βάση το νερό. Το μόνο που θα καταφέρεις με ένα ισχυρό καθαριστικό προσώπου είναι να προκαλέσεις ξηρότητα στην επιδερμίδα σου, γεγονός που συμβάλει στην απόκτηση ρυτίδων.

4. Στεγνώνεις το πρόσωπό σου με βίαιες κινήσεις

Ο σωστός τρόπος να στεγνώνεις το πρόσωπό σου είναι με μια καθαρή πετσέτα και απαλές ταμποναριστές κινήσεις.

5. Σωστή ενυδάτωση για όλες

Υπάρχει η λανθασμένη εντύπωση ότι οι γυναίκες με ξηρό δέρμα πρέπει να εφαρμόζουν πολύ συχνά ενυδατική κρέμα, ενώ οι γυναίκες με λιπαρό δέρμα να μην χρησιμοποιούν καθόλου ενυδατική. Λάθος, λάθος, λάθος... Όλες μα όλες οφείλουμε να ενυδατώνουμε το πρόσωπό μας. Το θέμα είναι πόσο συχνά και με πιο τρόπο πρέπει να το κάνουμε ανάλογα με το τύπο της επιδερμίδας μας. Η συχνή χρήση ενυδατικής κρέμας κατά την διάρκεια της ημέρας μπορεί να προκαλέσει μεγάλη κατακράτηση νερού στην επιδερμίδα και συνεπώς ξηρότητα. Aν λοιπόν νιώθεις το δέρμα σου ξηρό και αφυδατωμένο εφάρμοσε ένα ενυδατικό σέρουμ πριν την ενυδατική σου. Αν πάλι έχεις λιπαρό δέρμα τότε εφάρμοσε μια ενυδατική κρέμα που να καλύπτει τις ανάγκες του.

Διάβασε ακόμα: Micellar Water: Το θαυματουργό νερό που έχει αντικαταστήσει τις λοσιόν καθαρισμού

 

Home