Thumbnail

Να γιατί δεν πρέπει να πλένεις το πρόσωπό σου στο ντους Να γιατί δεν πρέπει να πλένεις το πρόσωπό σου στο ντους

Μια συνήθεια που ίσως σε βολεύει, όμως πρέπει να τη σταματήσεις
Η αίσθηση όταν βάζεις το πρόσωπό σου κάτω από το νερό στο ντους, μπορεί να σε κάνει να αισθάνεσαι αναζωογονημένη και φρέσκια, όμως δεν συμβαίνει το ίδιο και με την επιδερμίδα σου...

Το ζεστό νερό, οι ατμοί που δημιουργούνται και η πίεση του νερού, είναι στην πραγματικότητα πολύ σκληρά για το πρόσωπό μας. Το μεγάλο χρονικό που περνάμε στο ντους μπορεί να αφήσει πίσω του, ένα δέρμα στεγνό και αφυδατωμένο που διψάει για θρεπτικά και ενυδατικά συστατικά.  

Διάβασε ακόμα: 5 λάθος συνήθειες στην περιποίηση του προσώπου μας

Επιπλέον, η καθημερινή αυτή συνήθεια, μπορεί να έχει άσχημες συνέπειες στην επιδερμίδα μας, αφού το ζεστό νερό του ντους και οι θερμοκρασία διαστέλλει τα αιμοφόρα και τριχοειδή αγγεία. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ερυθρότητα στο δέρμα μας και να επιδεινώσει τις συνθήκες και να οδηγηθούμε σε μόνιμα σπασμένα αγγεία.

Μια άλλη ανησυχία είναι η απώλεια υγρασίας. Το δέρμα του προσώπου μπορεί αν γίνει πολύ ξηρό κατά τη συχνή του επαφή με το νερό. Έτσι, το μπάνιο στο ντους δεν πρέπει να είναι ούτε διαρκείας αλλά ούτε και πολύ ζεστό.

Αντιθέτως, στον νεροχύτη μπορείς να αλλάξεις γρήγορα τις θερμοκρασίες τελειώνοντας με μια γερή, κρύα δόση στο πρόσωπό σου.

Διάβασε ακόμα: Το κρύο νερό τελικά κάνει καλό στο πρόσωπό μας;

Home