Thumbnail

Πώς θα καταλάβεις ότι κάτι τρέχει με το σκυλάκι σου Πώς θα καταλάβεις ότι κάτι τρέχει με το σκυλάκι σου

Τα σημάδια στα οποία πρέπει να δώσεις σημασία
Υπάρχουν φορές που και τα σκυλάκια δεν αισθάνονται πολύ καλά, ίσως να πονάνε ή να τους απασχολεί κάτι. Για να καταλάβεις ότι συμβαίνει αυτό στον δικό σου σκύλο, αρκεί να δώσεις σημασία στις πιο κάτω συμπεριφορές.

Ενδείξεις πως κάτι τρέχει με τον σκύλο σου:

  • Ο σκύλος σου δεν τρέχει για το φαγητό του στη συνηθισμένη ώρα. Το να παραλείψει ένα ή δύο γεύματα μπορεί να μην είναι κάτι σοβαρό, αλλά αν αυτό συνεχιστεί για πάνω από μία μέρα, τότε θα πρέπει να δώσεις μεγαλύτερη προσοχή στο τι συμβαίνει. Μπορεί απλά μία νέα ιδιοτροπία, αλλά η απώλεια όρεξης είναι σύμπτωμα του κρυολογήματος και της διάτασης στομάχου.
  • Αν γυρίσεις σπίτι και ο σκύλος σου δεν έχει πιει καθόλου νερό από το μπολ του, μην υποθέσεις αμέσως ότι περιμένει καθαρό νερό. Ένας σκύλος που δεν πίνει νερό μπορεί να υποδεικνύει ότι είναι στρεσαρισμένος, αφυδατωμένος ή πονάει όταν καταπίνει.
  • Αν ο σκύλος σου δεν είναι μπουλντόγκ και ο χαρακτήρας του είναι να είναι θορυβώδης και κινητικός και ξαφνικά είναι ξαπλωμένος στον καναπέ για ώρες, τότε κάτι μπορεί να συμβαίνει. Αν έχει έντονη υπνηλία, παρακολούθησε τον στενά και συμβουλέψου τον κτηνίατρό σου.
  • Είναι εύκολο να παραβλέψουμε μικρές αλλαγές στην εμφάνιση, αλλά πρέπει να είμαστε όσο το δυνατό πιο παρατηρητικοί. Μικρές διαφορές όπως συνεχής σιελόρροια, κόκκινα μάτια και αλλαγή στο χρώμα των ούλων μπορεί να είναι ενδείξεις για διάφορες ασθένειες.

Διάβασε επίσης:

Έχεις γάτα; Τότε, είσαι έξυπνη

Μάθε να "διαβάζεις" τις εκφράσεις του σκύλου σου

  • Όλοι ξέρουν πως μοιάζουν τα περιττώματα του σκύλου, οπότε αν διαφέρουν από το συνηθισμένο, πρέπει να δώσεις προσοχή. Μπορεί να είναι κάποιο πρόβλημα με το στομάχι τους ή να έφαγαν κάτι περίεργο.
  • Στα περισσότερα σκυλιά αρέσει να είναι με ανθρώπους. Όταν όμως δεν αισθάνονται καλά, συνήθως προτιμούν να πηγαίνουν σε ένα ήσυχο μέρος για να ηρεμήσουν.  Αν ο σκύλος σου σταμάτησε ξαφνικά να σε υποδέχεται στην πόρτα όταν γυρίζεις, επισκέψου τον κτηνίατρο.
  • Αν ο σκύλος σου ξεκινήσει να έχει «ατυχήματα» στο σπίτι, μπορεί να οφείλεται σε μία λοίμωξη του ουροποιητικού ή λοίμωξη στα νεφρά.

Διάβασε ακόμα: 3 + 1 γνωστά πρόσωπα της κυπριακής showbiz μιλάνε για τις παραλίες σκύλων στην Κύπρο (Φώτος)

Πηγή

Home