Thumbnail

Kids summer time Kids summer time

Ακόμη ψάχνεις πώς θα απασχολήσεις δημιουργικά τα παιδιά σου τώρα το καλοκαίρι; Μην ανησυχείς. Εμείς, σου βρήκαμε τη λύση
"Καλοκαιρινές διακοπές για πάντα". Πόσες φορές δε σιγοτραγούδησα αυτό το κομμάτι του Καρβέλα όταν φοιτήτρια έφτιαχνα βαλίτσες και επέστρεφα στη μαμά-πατρίδα. Είχα μπροστά μου δυόμιση και πλέον μήνες να αράξω, να αποκτήσω το πολυπόθητο μαύρισμα και να γεμίσω μπαταρίες. Μέχρι που αντιλήφθηκα πως στην ενήλικη ζωή το "καλοκαιρινές διακοπές για πάντα" κρατάει το πολύ 15 μέρες και αν είσαι μάνα, τότε έχεις επιπρόσθετα το άγχος πώς θα ψυχαγωγηθούν τα παιδιά σου με το που κλείνουν τα σχολεία, γιατί εσένα κανείς δεν πρόκειται να σου δώσει δυόμιση μήνες άδεια. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί έπρεπε να ενηλικιωθώ, αλλή αυτή είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία.

Στο δια ταύτα. Αυτή τη χρονιά, ομολογώ πως το καλοκαίρι με βρήκε απροετοίμαστη. Απορροφημένη με τη δουλειά, το νεογέννητο κι ένα σωρό υποχρεώσεις, δεν είχα αντιληφθεί πως τα σχολεία έκλειναν και δεν είχα μεριμνήσει εγκαίρως να γράψω το 8χρονο καμάρι μου σ' ένα summer school. Η σωτήρια λύση για κάθε εργαζόμενη μαμά! Μετά την επισήμανσή του συζύγου και τον μικρό πανικό που επικράτησε -τι πρωτότυπο- ύστερα από αρκετά τηλεφωνήματα, η λύση βρέθηκε, γιατί προφανώς κάποιος αγαπά κι εμάς τις αργοπορημένες -ενίοτε και αφηρημένες- μαμάδες. Έτσι, τα βόλεψα μέχρι τα μέσα Ιουλίου. 

Αμέσως μετά, ανέλαβε δράση η γιαγιά σαν άλλη super hero που έρχεται να σώσει την κατάσταση και μαζί την απελπισμένη εργαζόμενη κόρη της. Μόνο που το καλοκαίρι συμβαίνει το εξής παράδοξο. Ενώ τους προηγούμενους μήνες νιώθεις πως δε σε φτάνει η μέρα, την καλοκαιρινή περίοδο είναι λες και δεν τελειώνει ποτέ. Κατά τη σχολική χρονιά, μια τα μαθήματα, μια οι εξωσχολικές δραστηριότητες, το παιδί σου μέχρι τις 20:30 το αργότερο έχει κατεβάσει τον "διακόπτη" κι έχει πέσει για ύπνο. Η λέξη "βαριέμαι" δε χωράει στο λεξιλόγιό του. Σε αντίθεση με το καλοκαίρι, που είναι σε μόνιμη υπερδιέγερση και ούτε η ζέστη δεν το πτοεί. Από το πρωί αρχίζει το παιχνίδι με τα γειτονόπουλα, το μεσημέρι κάνει διάλειμμα για φαγητό, μπάνιο και ύπνο -ή διαφορετικά ανασυγκρότηση δυνάμεων- και μέχρι τις έξι το απόγευμα που επιστρέφεις εσύ κατάκοπη από το γραφείο, αρχίζει τη γκρίνια γιατί βαριέται και δεν ξέρει τι θα κάνει όταν θα πάει στο σπίτι. 

Από την άλλη, εσύ ξέρεις πολύ καλά τι σε περιμένει με την επιστροφή σου στο σπίτι: Μια στοίβα ασιδέρωτα, μαγείρεμα, μπάνιο το βρέφος, βόλτα τον σκύλο και δε συμμαζεύεται. Στο τσακ είσαι να αφήσεις τις πεποιθήσεις σου στην άκρη  και να υποκύψεις στον πειρασμό να του αγοράσεις ηλεκτρονικό. Κάπου εκεί, συνέρχεσαι στα γρήγορα, ξέρεις πως αυτή δεν είναι η λύση και ότι πάνω απ' όλα η ψυχαγωγία του παιδιού σου πρέπει να είναι ποιοτική, εκτός από το να περνάει ευχάριστα. 

 

lepetitnicolas

 

Εκεί που είμαι έτοιμη να με πιάσει η απελπισία -πάλι!- έρχεται ο σύζυγος σαν από μηχανής θεός και ρίχνει την ιδέα στο τραπέζι, γιατί εγώ καμιά φορά ξεχνάω τα καλά της τεχνολογίας. Στο σπίτι έχουμε Nova Cyprus. Kαι η αγαπημένη Nova Cyprus δεν είναι μόνο για να βλέπω εγώ τις αγαπημένες μου σειρές και το πρόγραμμα εκγύμνασης που έχω ανακαλύψει τελευταία -δες περί τίνος πρόκειται ΕΔΩ- αλλά έχει φροντίσει και για την ψυχαγωγία των μικρών της φίλων. Η καλοκαιρινή ζώνη για παιδιά περιλαμβάνει κυριολεκτικά τα πάντα. Παιδικές σειρές -o γιος μου ήδη έχει αγαπήσει το "Le Petit Nicolas" και κάθε φορά ανυπομονεί να δει τις νέες σκανταλιές που έχει σκαρφιστεί- και  ταινίες, που δεν είχαμε προλάβει να δούμε στο cinema και το αγόρι μου τις είχε απωθημένο. 

Παρά την αρχική μου απογοήτευση όταν διαπίστωσα πως η παιδική ζώνη έχει διάρκεια μέχρι τις 31 Ιουλίου, ο πάτερ φαμίλιας μού υπενθύμισε την υπηρεσία ondemand. Αυτό σημαίνει ότι ο γιος μου μπορεί να επιλέξει όποια σειρά και ταινία θέλει, για να τη δει όποια ώρα επιθυμεί. Για να ακριβολογούμε όποια ώρα θέλει πριν τις 22:00, γιατί είπαμε καλοκαίρι καλοκαίρι, αλλά και οι κανόνες κανόνες. Η διαδικασία πάντως είναι εξαιρετικά απλή ακόμη και για μένα, γιατί το 8χρονο παιδί μου -όπως όλοι οι συνομήλικοί του- ξέρει να χειρίζεται την τεχνολογία καλύτερα από ενήλικα. 

 

 

Επιπλέον, ο μικρός δε θα γκρινιάζει ότι θα χάσει τις σειρές του όταν θα πάμε διακοπές στο εξοχικό μας τον Αύγουστο, αφού ως γνωστό υπάρχει η υπηρεσία Nova Εξοχικό (διάβασε περισσότερα ΕΔΩ), αλλά ούτε από Σεπτέμβρη όταν ξεκινήσει η καινούργια σχολική χρονιά, χάρη στην υπηρεσία Nova Go . Tο κυριότερο, όμως, είναι ότι δε θα γκρινιάζω εγώ που δε θα αφοσιώνεται στα μαθήματά του, αφού με τη συγκεκριμένη υπηρεσία θα μπορεί να παρακολουθεί από το κινητό μου το πρόγραμμα της αρεσκείας του όσο είμαστε κολλημένοι στην κίνηση για να πάμε στα ιδιαίτερα των Αγγλικών ή στο μάθημα χορού.  Έτσι, ούτε εκείνος θα διαμαρτύρεται που είμαστε τόση ώρα στο αυτοκίνητο, αλλά ούτε κι εγώ που θα θέλει να δει τον Spider Man αντί να πέσει για ύπνο, μιας και θα το έχει κάνει νωρίτερα. 

Αυτό που μου αρέσει πιο πολύ απ' όλα είναι τα βράδια...Μόλις ξεμπερδέψω με τις δουλειές του σπιτιού, τρυπώνω στο κρεβάτι του μικρού και βλέπουμε αγκαλιά από το tablet μια ταινία animation. Τόσο πολύ το απολαμβάνω που δε διαμαρτύρομαι που είναι μονίμως η δική μου σειρά να φτιάξω ποπ κορν. Άλλωστε, ποτέ δεν είσαι αρκετά μεγάλος για animation! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Home