Thumbnail

Πώς να μεγαλώσεις ευτυχισμένα παιδιά Πώς να μεγαλώσεις ευτυχισμένα παιδιά

Και όμως, δεν χρειάζονται υλικά αγαθά
Ξέρεις την έκφραση που λέει: "Χαμογέλα, είναι μεταδοτικό"; Έτσι ακριβώς πρέπει να κάνεις και με τα παιδιά σου. Αν σε βλέπουν να χαμογελάς και να εκτιμάς όσα έχεις, το ίδιο θα κάνουν και αυτά. Επίσης, δες ποιοι άλλοι παράγοντες θα συντελέσουν στην ευτυχία στους.

Παίξε μαζί του 

Τα παιδιά περισσότερο από παιχνίδια, θέλουν έναν γονιό που παίζει μαζί τους. Που θα γελάσουν μαζί του, θα διασκεδάσουν και θα νιώσουν πως έναν έχουν έναν μεγάλο φίλο. 

 

Άφησε το έξω από σοβαρές συζητήσεις 

Όσο ώριμο και αν θεωρείς το παιδί σου, δεν παύει να είναι παιδί. Και πολλά πράγματα δεν μπορεί να τα κατανοήσει όπως ένας ενήλικας. Μην το αφήσεις να ζεις σε έναν ψεύτικο κόσμο, αλλά δεν χρειάζεται να το φέρνεις αντιμέτωπο με τη σκληρή αλήθεια. 

Μην το συγκρίνεις με άλλα παιδιά 

Και προπάντων με τα αδέλφια του. Σκέψου μόνο πόσο σε ενοχλεί εσένα όταν σε συγκρίνουν με κάποιον άλλον. Οπότε, μην κάνεις το ίδιο στο παιδί σου. Αν νομίζεις πως με τη σύγκριση, θα υιοθετήσει τη συμπεριφορά του άλλου παιδιού με το οποίο το συγκρίνεις, να ξέρεις πως θα έχεις το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. 

Διάβασε επίσης:

Λάβε τα κατάλληλα μέτρα ώστε να προστατέψεις το παιδί σου από την αφυδάτωση

Παιδί στην παραλία: Πώς να το προφυλάξεις από τις ψηλές θερμοκρασίες

 

Δίδαξε στο παιδί σου πώς να ξεπεράσει τα αρνητικά συναισθήματα 

Εσύ είσαι υπεύθυνος να το καθοδηγήσεις πώς να διαχειρίζεται τα συναισθήματά του και ταύτοχρονα να αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεων του. 

Αναγνώρισε τις προσπάθειές του 

Μην δίνεις σημασία στο αποτέλεσμα, αλλά στη διαδρομή να φτάσει μέχρι εκεί. Αν το παιδί σου έκανε ό,τι μπορούσε αλλά πάλι δεν τα κατάφερε, πες του "μπράβο" και ενθάρρυνε το να συνεχίσει. Διαφορετικά, θα τα παρατάει με την πρώτη δυσκολία. 

Διάβασε ακόμα: Μην ξεχνάς ποτέ να βάζεις αντηλιακό στο παιδί σου! 

Πηγή 

Home