Thumbnail

Παιδί στην παραλία: Πώς να το προφυλάξεις από τις υψηλές θερμοκρασίες Παιδί στην παραλία: Πώς να το προφυλάξεις από τις υψηλές θερμοκρασίες

Ο ήλιος δεν είναι πάντα τόσο ακίνδυνος
Το καλοκαίρι είναι ίσως η πιο ωραία εποχή του χρόνου, ενώ δε χάνουμε την ευκαιρία για βουτιές στη θάλασσα και ξέγνοιαστες στιγμές κάτω απ' τον ήλιο με τους φίλους και την οικογένειά μας. Η παραλία για ένα παιδί σημαίνει παιχνίδι και διασκέδαση, αλλά πάρε τα μέτρα σου, καθώς μην ξεχνάς πως οι ψηλές θερμοκρασίες πάντα κρύβουν κινδύνους.

Μέτρα ασφαλείας που πρέπει να πάρεις για να προστατέψεις το παιδί σου από τον ήλιο:

  • Εάν το μωρό σου είναι ηλικίας κάτω των έξι μηνών, κράτησε το μακριά από τον ήλιο και παράμεινε στη σκιά.
  • Εάν έχεις ένα μεγαλύτερο μωρό ή μικρό παιδί, κράτησε το μακριά από τον ήλιο μεταξύ 11 π.μ. και 3 μ.μ., που είναι το πιο ζεστό μέρος της ημέρας.
  • Όταν το μωρό σου είναι στον ήλιο, φόρεσε του δροσερά βαμβακερά ρούχα που καλύπτουν τα πόδια και τα χέρια. 
  • Βάλε του ένα καπέλο που σκιάζει το πρόσωπο και το λαιμό, καθώς και γυαλιά ηλίου για να προστατεύσει τα μάτια του από τον ήλιο και την άμμο.

Διάβασε επίσης:

Μην ξεχνάς ποτέ να βάζεις αντηλιακό στο παιδί σου!

Μη θυμώνεις συνέχεια στο παιδί σου, θα σου γυρίσει boomerang

  • Πριν πας στη θάλασσα, εφάρμοσε αντηλιακό στο δέρμα του μωρού σου σε κάθε περιοχή που δεν καλύπτεται από ρούχα ή καπέλο, συμπεριλαμβανομένων των χεριών και των ποδιών.
  • Χρησιμοποίησε αντηλιακό ειδικά σχεδιασμένο για βρέφη και παιδιά, με παράγοντα προστασίας από τον ήλιο (SPF) τουλάχιστον 15 βαθμών.

Διάβασε ακόμα: Προετοιμάσου για τις πρώτες βόλτες με το νεογέννητο παιδί σου

Πηγή

Home