Thumbnail

Όσα θα πρέπει να προσέξεις όταν θα βαπτίσεις τα διδυμάκια σου! Όσα θα πρέπει να προσέξεις όταν θα βαπτίσεις τα διδυμάκια σου!

Οργανώσου σωστά και κοίταξε να το χαρείς! 
Πλησιάζει ο καιρός που τα διδυμάκια σου θα βαπτιστούν και είσαι μέσα στο τρέξιμο για να έχεις τα πάντα οργανωμένα; Χαλάρωσε και μην αγχώνεσαι! Απλώς οργανώσου σωστά και κοίταξε να το χαρείς! 

Το μυστήριο της βάπτισης ακολουθεί ακριβώς την ίδια διαδικασία, όπως θα γινόταν αν βαπτιζόταν ένα μωράκι, απλά όλα γίνονται επί δυο. Εσύ δεν έχεις παρά να οργανώσεις έγκαιρα όλα όσα χρειάζεται να γίνουν, ώστε να είναι όλα τέλεια εκείνη την ημέρα! 

Δικαιολογητικά
Φρόντισε να διεκπεραιώσεις έγκαιρα και σωστά όσα δικαιολογητικά χρειάζονται για το μυστήριο και αφορούν και τα δυο σου παιδάκια, ώστε να μην παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα. Στο άρθρο μας "Ποιά δικαιολογητικά είναι απαραίτητα για μια βάφτιση;"  θα βρεις αναλυτικά όσα χρειάζεται να γίνουν, όταν πρόκειται να βαπτιστεί ένα μωράκι.

Οι νονοί
Εδώ τα πράγματα αποδεικνύονται τελικά αρκετά εύκολα για το ζευγάρι. Αν υπήρχε διαφωνία στο ποιός θα βαφτίσει το παιδί, στα δίδυμα δεν τίθεται τέτοιο θέμα, μιας και εδώ προσφέρονται… δυο θέσεις. Αυτό που πρέπει να κάνεις, όμως, είναι να ενημερώσεις έγκαιρα τους μέλλοντες νονούς για την απόφασή σου και να βεβαιωθείς ότι και οι δυο πλευρές είναι διαθέσιμες για την ημερομηνία που σκέφτεσαι να γίνει η βάπτιση.

didyma3

Διάβασε ακόμη:  Ποιος είναι ο κατάλληλος για να βαφτίσει το παιδί σου, ένας συγγενής ...

Αν οι μέλλοντες νονοί δε γνωρίζονται μεταξύ τους, καλό θα ήταν να τους συστήσεις αρκετό καιρό πριν από τη βάπτιση, ώστε να μη συναντηθούν πρώτη φορά στην εκκλησία την ημέρα εκείνη. Όταν οι νονοί των διδύμων γνωρίζονται, μπορούν να οργανώσουν από κοινού κάποιες από τις υποχρεώσεις τους για τη βάπτιση. Μπορούν να επιλέξουν μαζί τα βαπτιστικά, ώστε να συνδυάζονται τέλεια μεταξύ των δυο παιδιών και γιατί όχι να πετύχουν καλύτερη τιμή, αλλά και να μοιραστούν τα έξοδα του ναού. Βέβαια, αν η οικονομική τους δυνατότητα είναι διαφορετική, τότε ίσως είναι καλύτερο να κινηθούν ξεχωριστά.

Βάπτιση: Η αρχή ενός υπέροχου Παραμυθιού
Προσκλήσεις 

Με τη βάπτιση των διδύμων σου, αν είναι διαφορετικού φύλου, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να ξεφύγεις από την κλασική μονοχρωμία του γαλάζιου και του ροζ και να επιλέξεις συνδυασμό χρωμάτων, όπως το πορτοκαλί, το κόκκινο, το πράσινο και το κίτρινο. Αν πάλι θέλεις εμμείνεις στα καθιερωμένα, συνδύασέ το ροζ και το γαλάζιο στο ίδιο προσκλητήριο.

didyma4

Χαρούμενα και έξυπνα σχέδια με 2 παιδάκια, τυπωμένα πουά, καρό και ριγέ μπορούν να στολίζουν την πρόσκληση, που θα φιλοξενεί ένα όμορφο κειμενάκι και για τα δυο παιδάκια. Την πρόσκληση στο κείμενο απευθύνουν οι γονείς, όμως μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη φαντασία σου και να σκεφτείς ένα μικρό, διασκεδαστικό κειμενάκι που θα απευθύνουν τα μωράκια. Στα τυπογραφεία σίγουρα θα σου προτείνουν έξυπνες ιδέες για το κειμενάκι της πρόσκλησης.

Μπομπονιέρες
Οι επιλογές σου εδώ μπορούν να ακολουθούν τη διακόσμηση της πρόσκλησης ή να τις επιλέξεις βάσει των καλεσμένων σου -μικροί & μεγάλοι- και όχι βάσει του φύλου των παιδιών. Έτσι, στους μικρούς σου φίλους, θα προσέρεις μικρά ξύλινα παιχνιδάκια και σχολικά είδη, ενώ στους μεγάλους χάρισε μπομπονιέρες με διακοσμητικά ή διάφορα άλλα αξεσουάρ.

Το μυστήριο
Κατά τη διάρκεια του μυστηρίου της βάπτισης, η διαδικασία θα γίνει όπως αν βαπτιζόταν μόνο ένα παιδάκι. Πριν το βάπτισμα, μαζί οι δυο ανάδοχοι αποκηρύσσουν το σατανά στραμμένοι προς τη δύση, ενώ απαγγέλλουν πάλι μαζί το σύμβολο της Πίστεως στραμμένοι προς την ανατολή. 

didyma3

Ο παπάς βουτά τα μωράκια στο ίδιο αγιασμένο νερό, απλώς προηγείται συνήθως εκείνο που γεννήθηκε πρώτο.

Επειδή, λοιπόν, τα παιδάκια σου θα μπουν στην κολυμπήθρα πρώτα το ένα και μετά το άλλο, φρόντισε να μη χάσεις τη στιγμή που θα βουτά το ένα το μωρό, επειδή ίσως είσαι απαχολημένη με το άλλο σου παιδάκ. .

Η ιδανική βάφτιση!Η ιδανική βάφτιση!

Πηγή

Home