Thumbnail

Ποιος πληρώνει τι σε έναν γάμο; Ποιος πληρώνει τι σε έναν γάμο;

Ας ελπίσουμε ότι οι δικοί σου είναι των παραδόσεων, γιατί στις μέρες μας τα πληρώνει όλα το ζευγάρι
Στις μέρες, τα περισσότερα ζευγάρια επωμίζονται μόνα τους το κόστος του γάμου τους, γι΄αυτό και τα περισσότερα το κάνουν σε όσο πιο κλειστό κύκλο γίνεται. Η παράδοση, όμως, θέλει τα έξοδα να μοιράζονται προς διάφορες κατευθύνσεις, οπότε ας ελπίσουμε γονείς, πεθερικά και κουμπάροι, να είναι διαθετειμένοι να καταβάλλουν τον οβολό τους.

Εκκλησία 

Αν πρόκειται να παντρευτείς σε εκκλησία, τότε τα έξοδα τα αναλαμβάνει ο κουμπάρος. 

Χώρος δεξίωσης

Όπως είθισται, η γαμήλια δεξίωση είναι ένα σημαντικό κομμάτι του γάμου που συνήθως αναλαμβάνουν οι γονείς του γαμπρού και της νύφης. Προς αποφυγή διενέξεων, τα τελευταία χρόνια, η κάθε οικογένεια πληρώνει το μερίδιο που της αναλογεί για τους δικούς της καλεσμένους. 

Dj Γάμου

Η ηχητική κάλυψη και ο Dj αποτελεί έναν ξεχωριστό και ιδιαίτερα σημαντικό παράγοντα για την επιτυχία της δεξίωσης. Το ζευγάρι είναι αυτό που αναλαμβάνει τα έξοδα του. Αν θέλετε, φωτορυθμικά, ειδικά εφέ ή πυροτεχνήματα, τότε χώστε και άλλο το χέρι στην τσέπη. 

Ανθοστολισμός

Πώς θα μπορούσε να ολοκληρωθεί η γιορτινή ατμόσφαιρα ενός γάμου χωρίς τον ανθοστολισμό; Μην το παρακάνεις όμως, γιατί τη νύφη θα την πληρώσεις εσύ και ο σύντροφός σου. 

Νυφικό

Η παράδοση θέλει τα πεθερικά να αναλαμβάνουν αυτό το έξοδο. Αν φοβάσαι πως αυτό συνεπάγεται και η πεθερά να επιβάλλει την άποψή της ως προς την επιλογή, μην το ζητήσεις καν. 

wedding

Κοστούμι

Κι εδώ η παράδοση θέλει τα πεθερικά να πληρώνουν το γαμπριάτικο κοστούμι. Αν και στις μέρες μας, ο γαμπρός είναι αυτός που το πληρώνει μόνος του.  

Περιποίηση νύφης

Το νυφικό μακιγιάζ, το hair styling,  καθώς και η περιποίηση νυχιών, ανήκουν στα έξοδα της νύφης. 

Προσκλητήρια – μπομπονιέρες

Τα προκλητήρια καθώς και οι μπομπονιέρες ανήκουν στα είδη γάμου που θα διαλέξει και θα πληρώσει το ζευγάρι για να ευχαριστήσει τους καλεσμένους του. 

Βέρες

Η νύφη και ο γαμπρός θα επιλέξουν μαζί τις βέρες που θα τους συντροφεύσουν για το υπόλοιπο της κοινής τους ζωής. Όπως τα προσκλητήρια και οι μπομπονιέρες, έτσι και οι βέρες ανήκουν στα έξοδα των νεονύμφων. 

Φωτογράφος

Το ζευγάρι αναλαμβάνει να βρει τον επαγγελματία εκείνον που θα ανταποκρίνεται στην αισθητική και στο γούστο του, ώστε να κρατήσει τις αναμνήσεις αυτής της ξεχωριστής μέρας, αναλλοίωτες. Εννοείται πως και αυτό είναι στα έξοδα του ζευγαριού. 

Στέφανα/δισκοπότηρο 

Αν και οι περισσότεροι Οίκοι νυφικών προσφέρουν ως δώρο τα στέφανα, η παράδοση θέλει τους κουμπάρους να προσφέρονται να τα πληρώσουν αυτοί, το ίδιο και το δισκοπότηρο που θα πάρεις στην εκκλησία. Αν δεν προσφερθούν, τότε πολύ απλά συνεχίζεις να πληρώνεις εσύ. 

Διάβασε επίσης 

Όλα όσα πρέπει να έχει μαζί της μια νύφη

Πώς να αναδείξεις το τατουάζ σου την ημέρα του γάμου σου

Γαμπριάτικο κοστούμι

 

 

Πηγή 

Home