Thumbnail

Τα 3 πράγματα που κάνουν ένα γάμο να κρατήσει Τα 3 πράγματα που κάνουν ένα γάμο να κρατήσει

Το τρίπτυχο μιας επιτυχημένης σχέσης
Η ζωή του έγγαμου βίου κρύβει πολλά προβλήματα. Άλλοτε μικρά και άλλοτε λίγο πιο ζόρικα. 

Όμως, γνωρίζεις πολύ καλά πως ανάμεσα σε εσένα και στον σύντροφό σου υπάρχει αγάπη. Τον θέλεις και σε θέλει και γι’ αυτό θα πρέπει να γίνονται προσπάθειες και από τις δυο πλευρές ώστε να κρατήσει ο γάμος τη φλόγα του αναμμένη.

Μαγικά κόλπα δεν υπάρχουν, ούτε δοκιμασμένες συνταγές. Ο γάμος θέλει θυσίες και συνεχή δουλειά τόσο από εσένα όσο και από τον σύντροφό σου.

Δες εδώ τα 3 βασικά πράγματα που κάνουν ένα γάμο να κρατήσει.

Η καλή επικοινωνία

Να μιλάς. Δεν είναι κανένας υποχρεωμένος να μαντεύει τις επιθυμίες και τα προβλήματά σου. Το να είσαι ειλικρινής με τον σύντροφό σου θα σε γλιτώσει από κόπο, χρόνο και παρεξηγήσεις. Τα θετικά αλλά και τα αρνητικά πρέπει να λέγονται. Η συζήτηση χτίζει δεσμούς.

Το μεταξύ σας φλερτ

Να θυμάσαι πάντα την αρχή της σχέσης σας. Τότε που φλερτάρατε, δίνατε ραντεβού και ανταλλάζατε μηνύματα με αγάπες και λουλούδια. Η καθημερινότητα σκοτώνει τον έρωτα για αυτό και το να τον διατηρήσεις είναι μάχη διαρκείας. Μην ξεχνάτε να λέτε σ' αγαπώ.

Η ζωή του έγγαμου βίου κρύβει πολλά προβλήματα. Άλλοτε μικρά και άλλοτε λίγο πιο ζόρικα. 

Να λέτε συγγνώμη

Δε θεωρείται τίποτα δεδομένο ακόμα και ανάμεσα σε ζευγάρια που αγαπιούνται πολύ και έχουν βρει τους κώδικες επικοινωνίας τους. Μη θεωρείς πως βρίσκεσαι από κάτω αν ζητήσεις συγγνώμη. Αν θεωρείς πως έχεις κάνει λάθος, να το παραδεχτείς. Να την λες και να τη δέχεσαι κι όλα θα γίνουν αμέσως καλύτερα.

Διαβάστε ακόμα

Ιδέες για την τούρτα του γάμου σου

Πώς να επιλέξεις το κατάλληλο νυφικό για σένα

Τι θα κάνεις αν βρέχει την ημέρα του γάμου σου

 

Home