Thumbnail

Πώς θα βρεις την ισορροπία ανάμεσα στη δουλειά και τη μητρότητα Πώς θα βρεις την ισορροπία ανάμεσα στη δουλειά και τη μητρότητα

Το «κλειδί» είναι η οργάνωση 
Δεν είναι καθόλου εύκολο να είσαι μαμά και να έχεις μία δουλειά πλήρους απασχόλησης. Επίσης αυτό μπορεί να δημιουργήσει ενοχές και άγχος επειδή η προσοχή μοιράζεται σε δύο πλευρές. Το κλειδί είναι η οργάνωση και η εύρεση της ισορροπίας που λειτουργεί για εσένα.

Άσε στην άκρη τις ενοχές. Αν είσαι στη δουλειά και σκέφτεσαι ότι δεν είσαι με το παιδί, δεν έχεις κανένα κέρδος. Πρέπει να βλέπεις την κάθε πλευρά σαν προτεραιότητα τη στιγμή που βρίσκεσαι εκεί. 

Πρέπει να αποδεχτείς το ότι υπάρχουν καλές και κακές μέρες. Δεν είσαι μόνη σε αυτό. Γι’ αυτό υπάρχει ο σύντροφος, οι φίλοι και τα υποστηρικτικά γκρουπ μαμάδων.

Βρες την ιδανική νταντά για το παιδί. Φτιάξε μία λίστα με τα κριτήριά σου και αποφάσισε ποιο είναι το καταλληλότερο πρόσωπο. Αν υπάρχει κάποιο συγγενικό ή φιλικό άτομο που μπορεί να το κάνει, τότε θα νιώθεις και την ανάλογη σιγουριά.

 Αλλά αν χρειαστείς επαγγελματική βοήθεια, μην αγχώνεσαι. Κανόνισε συνεντεύξεις με έμπειρα πρόσωπα και κάνε μία δοκιμή φέρνοντας σε επαφή το άτομο με το παιδί σου, ώστε να δείς αν υπάρχει άνεση και χημεία. Κάνε τα πρωινά σου πιο εύκολα. Αντί να τα αφήσεις όλα την τελευταία στιγμή, ασχολήσου με τα απαραίτητα από το προηγούμενο βράδυ.

Μίλα στον εργοδότη σου. Πάρε πρώτα πληροφορίες από τους συναδέλφους σου που έχουν περάσει από την ίδια κατάσταση ώστε να ανακαλύψεις αν υπάρχουν διευκολύνσεις και αλλαγές λόγω των νέων συνθηκών. 

Έτσι θα ξέρεις τι να ρωτήσεις και τι να διεκδικήσεις.

Όσο λείπεις από το σπίτι, άσε φωτογραφίες ή βίντεο. Όσο πιο μικρό είναι το παιδί, τόσο πιο σημαντικό είναι να σε βλέπει ή να σε ακούει ακόμα κι αν είναι βιντεοσκοπημένο.

Πώς θα βρεις την ισορροπία ανάμεσα στη δουλειά και τη μητρότητα

Φτιάξε ειδικές οικογενειακές περιστάσεις. Συνδέσου περισσότερο λόγω έλλειψης χρόνου με βραδιές σινεμά στο σπίτι ή για να μαγειρέψετε όλοι μαζί πίτσα και να μοιραστείτε τα νέα σας.

Αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό σου και στο σύντροφό σου. Είσαι εργαζόμενη μαμά, αλλά είσαι και γυναίκα. Είναι πολύ σημαντικό να τροφοδοτείς τον εαυτό σου με ενέργεια κάνοντας πράγματα μόνη,  αλλά και να κρατάς ζωντανή τη σχέση με το σύντροφό σου.

Διαβάστε ακόμα

Πώς θα κάνεις το παιδί σου να αισθάνεται χαρά και αυτοπεποίθηση

Η παιδική υστερία έχει και τα θετικά της

Πώς να μιλήσεις με το παιδί για το σχολείο

 

Πηγή

 

Home