Thumbnail

Budget tips για να επιβιώσεις στο Λονδίνο Budget tips για να επιβιώσεις στο Λονδίνο

Όσο και να το αγαπάμε, είναι ακριβούτσικο το άτιμο
Είναι ένας αγαπημένος προορισμός, αλλά η αλήθεια είναι πως είναι και αρκετά ακριβός, αφού ακόμη και αν βρεις ένα σχετικά οικονομικό εισιτήριο, το κόστος ζωής είναι υψηλό. Οπότε, δες πώς μπορείς να τη βγάλεις όσο πιο οικονομικά γίνεται την επόμενη φορά που θα βρεθείς εκεί.

Συνάλλαγμα

Προσπάθησε να περιοριστείς στο συνάλλαγμα που θα πάρεις μαζί σου και μην κάνεις αλόγιστη χρήση της κάρτας σου. Καλύτερα να ενημερωθείς από πριν από την τράπεζά σου για τυχόν κόστος προμήθειας στις αναλήψεις και τις αγορές, για να κάνεις το κουμάντο σου. 

Διαμονή

Λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος του Λονδίνου, ψάξε να βρεις ένα οικονομικό κατάλυμα στη ζώνη και τα σημεία ενδιαφέροντος που θα κινηθείς περισσότερο. Περιοχές όπως Earl’s Court, Bayswater και Kings Cross είναι σαφώς πιο οικονομικές σε σχέση με τη West End, Bloomsbury ή Notting Hill και διαθέτουν άμεση πρόσβαση στο δίκτυο μαζικών μεταφορών. Βέβαια, αν δεν έχεις ένα κάποιο πρόγραμμα, η επιλογή ενός οικονομικού καταλύματος μπορεί να αποτελέσει μια καλή αφορμή για να εξερευνήσεις μια πιο άγνωστη περιοχή του Λονδίνου. 

LONDON

Μετακινήσεις

Ο χάρτης των αστικών μεταφορών είναι αρκετά πολύπλοκος. Η καλύτερη λύση είναι ενημερωθείς από πριν ποιος είναι ο πιο οικονομικός τρόπος για να φτάσεις στον τόπο διαμονής σου. Οι express γραμμές των τρένων heathrowexpress, gatwickexpress, stanstedexpress είναι πολύ πιο ακριβές σε σχέση με ιδιωτικά λεωφορεία EasyBus, Terravision, National Express που εξυπηρετούν το κοινό μέχρι το κέντρο της πόλης, ενώ υπάρχουν και οι απλές γραμμές τρένων, αλλά και των κόκκινων διώροφων λεωφορείων ανάλογα με το αεροδρόμιο που θα προσγειωθείς. Σε περίπτωση που φτάνεις ή αναχωρείς σε ώρα αιχμής, ίσως αξίζει να επενδύσεις τα χρήματα σου σε μια express μετακίνηση γιατί με τα υπόλοιπα μέσα μπορεί να υποστείς μεγάλη ταλαιπωρία και καθυστερήσεις. Σε κάθε περίπτωση, για τις μετακινήσεις σου εντός της πόλης, η έκδοση μιας Visitor Oyster Card αποτελεί μια οικονομική λύση, εφόσον έχεις σκοπό να αξιοποιήσεις το ποσό που θα της φορτώσεις, καθώς η έκδοση της κάρτας θα σου κοστίσει μερικές λίρες ακόμα. Αν θα μείνεις όμως αρκετές μέρες, αξίζει τα χρήματά της.

Φαγητό

Το πολυπολιτισμικό και εμπορικό κέντρο του Λονδίνου σίγουρα προσφέρει άπειρες γαστρονομικές προτάσεις, αλλά οι τιμές δεν είναι ιδιαίτερα φιλικές. Επιλέγοντας ένα κατάλυμα που σου δίνει τη δυνατότητα να ετοιμάσεις τα γεύματα σου, θα γλυτώσεις χρήματα και παράλληλα θα έχεις τη δυνατότητα να έρθεις σε επαφή με τα μοναδικά προϊόντα που θα ανακαλύψεις στα ράφια της τοπικής αγοράς. Βέβαια, το Λονδίνο φημίζεται για τα street food markets, όπως το Southbank Centre market και το Borough market  όπου μπορείς να ανακαλύψεις μερικές οικονομικές επιλογές γευστικού φαγητού στο χέρι. Επίσης εστιατόρια με Ασιατικές γεύσεις από το Βιετνάμ, την Τουρκία, τη Μέση Ανατολή και την Κίνα διαθέτουν κατά παράδοση τα πιο οικονομικά πιάτα. Αυτό όμως που δεν πρέπει να στερήσεις από τον εαυτό σου είναι να απολαύσεις ένα πλούσιο αγγλικό πρωινό. 

LONDON

Δωρεάν ξεναγήσεις στην πόλη

Όπως σε κάθε Ευρωπαϊκή πόλη, έτσι και στο Λονδίνο, τα δωρεάν τουρ αποτελούν έναν θεσμό που θα σου δώσει  την ευκαιρία να ανακαλύψεις τοποθεσίες διαμάντια, παρακολουθώντας μια ή και περισσότερες ξεναγήσεις στα μυστικά της πρωτεύουσας. Εκτός από την παραδοσιακή περιήγηση στα ιστορικά μνημεία, μπορείς να παρακολουθήσεις μερικές ακόμη πρωτότυπες διαδρομές με θεματικές όπως τον “Χάρι Πότερ” τον “Τζάκ τον Αντεροβγάλτη” και ξεναγήσεις στη θεατρική σκηνή του Broadway.  

Μουσεία με ελεύθερη είσοδο

Στην πόλη με τα περισσότερα ίσως μουσεία και γκαλερί παγκοσμίως, είναι πραγματικά εντυπωσιακός ο αριθμός εκείνων που δεν χρεώνουν είσοδο. Το Βρετανικό Μουσείο, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, η Πινακοθήκη Μοντέρνας Τέχνης Τέιτ και το Μουσείο του Λονδίνου, είναι μερικά που θα σου δώσουν τη δυνατότητα να ανακαλύψεις τις μαγευτικές συλλογές τους, χωρίς να χρειαστεί να βάλεις το χέρι στην τσέπη. 

Διάβασε επίσης 

Τι να κάνεις μέσα στο αεροπλάνο για να μη βαριέσαι

Πώς να εξοικονομείς χρήματα στα ταξίδια σου

Ποιες συμβουλές θα σε βοηθήσουν στα ταξίδια σου;

 

 

 

 Πηγή 

Home