Thumbnail

Οι food προορισμοί του 2019 Οι food προορισμοί του 2019

Για τους αμετανόητους food lovers
Tα ταξίδια δεν είναι μόνο αξιοθέατα και διασκέδαση, αλλά μπορεί να γίνουν και η απόλυτη γαστρονομική εμπειρία. Αρκεί να ταξιδεύσεις στους σωστούς προορισμούς.

Οι πιο κάτω 10 προορισμοί, πάντως, θα ξεπεράσουν τις προσδοκίες ακόμη και του πιο απαιτητικού food lover.

Matera, Iταλία 

Δεν είναι μόνο η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2019, καθώς έχει να προσφέρει πολύ περισσότερα από τις γραφικές βουνοκορφές, τις όμορφες παραλίες και τα ιστορικά μνημεία. Η κουζίνα της είναι εξίσου ξεχωριστή με την ομορφιά αυτής της πόλης. Σούπες με εποχικά λαχανικά, μαύρα ρεβίθια, ντόπια λουκάνικα, πιάτα αρωματισμένα με βότανα του βουνού της περιοχής, είναι μόνο μερικά απ' όσα θα γευτείς εκεί. 

Άμστερνταμ, Ολλανδία 

Μπορεί να θεωρείται ως πλεονέκτημα ότι απέχει μόλις 3 ώρες και 40 λεπτά από το Λονδίνο -το οποίο φημίζεται για τη γαστρονομική του σκηνή- αλλά ούτε η ολλανδική πρωτεύουσα πάει πίσω, καθώς προσφέρει ιδιαίτερα πιάτα, ενώ είναι ο παράδεισος για τους vegan και τους χορτοφάγους. 

Ljubljana, Σλοβενία 

Αυτό το μικρό "διαμαντάκι" της Σλοβενίας διαθέτει μια κουζίνα που συνδυάζει ντόπια στοιχεία με ευρωπαϊκά, όπου θα ανακαλύψεις hipster καφετέριες, μαγαζιά που σερβίρουν ζουμερά burger, καθώς και ατμοσφαιρικά εστιατόρια με ρουστίκ πιάτα. Δοκίμασε συνταγές όπως το pršut -είδος καπνιστού χαμ- και το zlikrofi -γεμιστό ραβιόλι με χορινό με αρωματικά. 

Νότιο Αιγαίο, Ελλάδα 

Άνδρος, Μύλος, Μύκονος, Πάρος, Σαντορίνη. Δεν φημίζονται μόνο για τις αμμώδεις παραλίες τους και τα καταγάλανα νερά τους, αλλά και για το ότι σερβίρουν την ελληνική κουζίνα στα καλύτερα της. Χταπόδι και σαρδέλες με σουσάμι σε αρωματικό βοδινό αρνί, αλμυρό πρόβειο τυρί, φρέσκα λαχανικά και ντόπιο κρασί είναι μόνο μερικά απ' όσα θα γευτείς και θα απολαύσεις σε αυτά τα υπέροχα νησιά. 

Yorkshire, Ηνωμένο Βασίλειο 

Πέρα από την πρώτη έκθεση γλυπτών που θα διοργανωθεί την περιοχή τον ερχόμενο Ιούνιο που θα διαρκέσει μέχρι τον Σεπτέβριο, το Ινστιτούτο "The Henry Moore " και τη "Leeds Arts Gallery", στην περιοχή θα συναντήσεις μερικά ανακαινισμένα ξενοδοχεία με προσεγμένη κουζίνα, όπως τα "Brownber Hall" και "The Black Bull Inn", με δυο ταλαντούχες και ευφάνταστες γυναίκες chefs να βρίσκονται στο τιμόνι τους. 

Κορσική, Γαλλία

Μια μείξη της γαλλικής και της ιταλικής κουζίνας, σε εστιατόρια με θέα τη θάλασσα, στα οποία θα ξαποστάσεις μετά την απαιτητική πεζοπορία. Δοκίμασε το φιλέτο αγριόχοιρου και τα λουκάνικα figatelli. 

Πίτσμπουργκ, ΗΠΑ

Αυτή η μικρή πόλη της Πενσυλβανίας, εκτός από τον Andy Warhol, έχει να περηφανεύεται για τους φιλόδοξους νεαρούς σεφ της, που ανέβασαν τον πήχη της γαστρονομίας με τα πιάτα τους. 

Ιαπωνία 

Πλέον, τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια είναι πιο προσιτά απ' ό,τι πριν δεκαετίες κι ένα ταξίδι στη χώρα θα αποδειχθεί εμπειρία ζωής. Εξερεύνησε τις ντόπιες αγορές και αφέσου στη μαγεία της και στα γεμάτα αρώματα και γεύση πιάτα της. 

Περού 

Οι Περουβιανοί σεφ έκαναν δημοφιλή και περιζήτητη την κουζίνα της χώρας του στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πλέον, σχεδόν όλοι έχουν μάθει να εκτιμούν τις ντόπιες γεύσεις της, εξ ου και ταξιδεύουν μέχρι τη μακρινή χώρα για να γευτούν τα αυθεντικά πιάτα της, φτιαγμένα με φρέσκα υλικά, λαχανικά και μυρωδικά. 

Αιθιοποία 

Εδώ θα γευτείς τις πιο παραδοσιακές γεύσεις της Αφρικής. Μη φοβηθείς και αφέσου σε αυτές, δοκιμάζοντας πιάτα που δεν έχεις ξαναδοκιμάσεις και ενδεχομένως να μην έχεις ξανά την ευκαιρία να το πράξεις. 

Διάβασε επίσης 

Ποιες θα είναι οι ταξιδιωτικές τάσεις του 2019

Ποιοι είναι οι κορυφαίοι ταξιδιωτικοί προορισμοί για το 2019;

Πού να μείνεις στη Λισαβόνα

Πηγή 

Home