Thumbnail

Γιατί το Άμστερνταμ είναι η πιο cool πόλη της Ευρώπης; Γιατί το Άμστερνταμ είναι η πιο cool πόλη της Ευρώπης;

Όσες φορές και αν το επισκεφθείς, δεν το χορταίνεις
Κανάλια, ποδήλατα, red lights district αρχιτεκτονική και coffee shops. Στο Άμστερνταμ ένα αίσθησμα είναι διάχυτο... αυτό της ελευθερίας.

Το κέντρο είναι γεμάτο κανάλια και γέφυρες, ακριβώς το έχεις δει σε  φωτογραφίες. Τα μουσεία είναι επίσης πολλά και ενδιαφέροντα. Το sexmuseum είναι πρωτοποριακό μοντέρνο και αξίζει να το επισκεφθείς, το ίδιο και το  Rijksmuseum, που φιλοξενεί γύρω στα 8.000 έργα τέχνης. To μουσείο του Άμστερνταμ διαθέτει μέχρι και αίθουσα γκράφιτι και skate, καθώς θεωρούνται πολιτισμική κληρονομιά και καλλιτεχνική έκφραση της πόλης. Το μουσείο του Van Gogh και το σπίτι του Rembrandt έχουν τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, το ίδιο και το σπίτι της Άννας Φρανκ.

AMSTERDAM

Η πόλη, τα μπαλκόνια και οι αυλές των σπιτιών είναι σαν να επιπλέουν πάνω στο νερό. Στο Άμστερνταμ θα συναντήσεις και σπίτια βάρκες, γι΄αυτό άλλωστε έχει χαρακτηριστεί Βενετία του Βορρά. Τα coffee shops είναι συνεχώς γεμάτα τουρίστες, ενώ παντού θα δεις να κυκλοφορούν ποδήλατα σε κάθε λογής χρώμα και οι αγορές είναι γεμάτες τουλίπες. 

Διάβασε ακόμη: Budget tips για να επιβιώσεις στο Λονδίνο

 Τα πάρκα της πόλης είναι μεγάλα και επίσης γεμάτα κόσμο, όπου θα γίνεις ένα με το πλήθος. Θα φας βάφλες και πατάτες τηγανιτές χωρίς τύψεις, ενώ θα ανακαλύψεις μικρούς θησαυρούς στα στυλάτα καταστήματά του.

Διάβασε επίσης: Πού να μείνεις στη Λισαβόνα 

Πηγή 

 

Home