Thumbnail

Mέρη στην Αθήνα που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείς Mέρη στην Αθήνα που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείς

Εκτός από ταβέρνες και μπουζούκια
Η ελληνική πρωτεύουσα είναι, αδιαμφισβήτητα, η πόλη που θα επιλέξει κάποιος για μια σύντομη απόδραση.

Δεν είναι τυχαίο πως όταν περπατάς στο κέντρο της Αθήνας, ακούς παντού να μιλάνε κυπριακά. Είναι η πόλη που θα επιλέξεις να επισκεφθείς σε κάποιο τριήμερο λόγω αργίας ή ακόμα και σ' ένα απλό σαββατοκύριακο.

Διάβασε επίσης: Budget tips για να επιβιώσεις στο Λονδίνο

Πέραν, όμως, των σχεδίων σου να επισκεφθείς τις ταβέρνες και τα μπουζούκια, σου προτείνω τα παρακάτω:

1. Το νέο μουσείο της Ακρόπολης

Είναι ο ιδανικότερος χώρος για να φιλοξενήσει τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και τα γλυπτά του Παρθενώνα. Ένα μουσείο σύγχρονων προδιαγραφών που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απ' αυτά του εξωτερικού. Μόνο και μόνο για το δέος που θα νιώσεις όταν αντικρίσεις τις Καρυάτιδες, αξίζει να το επισκεφθείς.

museum

2. Βραχάκια Ακρόπολης

Ονομάζονται, αλλιώς, λόφος του Αρείου Πάγου. Δεν είναι μόνο η ιστορία του που σε συνεπαίρνει, αλλά κι η τοποθεσία του. Απέναντι απ' τον Ιερό Βράχο και τον Παρθενώνα, σαν να βγαίνουν από άλλη εποχή· και κάτω να απλώνεται η Αθήνα. Κάνε τον κόπο να περπατήσεις μέχρι εκεί πάνω, θα με θυμηθείς!

vra

3. Λυκαβηττός

Το υψηλότερο σημείο της Αθήνας, μία απ' της πιο ρομαντικές τοποθεσίες της. Ολόκληρη η πόλη απλώνεται στα πόδια σου! Βλέπεις μέχρι τη θάλασσα αλλά και τα νησιά απέναντι, την Αίγινα και τη Σαλαμίνα. Αξίζει να πας να δεις το ηλιοβασίλεμα κι έπειτα την Αθήνα να ανάβει τα φώτα.

Διάβασε ακόμα: Το νησί της Ελλάδας που βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους  προορισμούς του κόσμου 

lofos

4. Το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ίσως να είναι το διαμάντι της πόλης. Ένα υπερσύγχρονο κτίριο, το οποίο στεγάζει την Εθνική Λυρική Σκηνή και την Εθνική Βιβλιοθήκη. Στον χώρο διοργανώνονται καθημερινά δεκάδες εκδηλώσεις. Βρίσκεται κοντά στη θάλασσα αλλά προσφέρει και μια μοναδική θέα της πόλης. Μην το σκέφτεσαι, θα' ναι μοναδική εμπειρία.

idryma

Home