Thumbnail

Πώς να φτιάξεις τις τέλειες κρέπες Πώς να φτιάξεις τις τέλειες κρέπες

Τα μυστικά για να πετύχεις λείο μείγμα - Μάθε πώς πρέπει να διατηρούνται οι κρέπες
Οι κρέπες είναι σταθερή αξία. Πάντα γευστικές κι απολαυστικές, αποτελούν για όλους έναν μικρό πειρασμό.

Η συνταγή είναι για 10 μερίδες.

Yλικά που θα χρειαστείς για τη συνταγή:

  • 2 αυγά θερμ. δωμ.
  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1¼ φλ. γάλα φρέσκο
  • 2 κ.σ. βούτυρο (λιωμένο και κρύο)
  • λίγο βούτυρο για το ψήσιμο

Πώς θα εκτελέσεις τη συνταγή:

  • Bάλε τα αυγά σε ένα μπολ και χτύπα τα με σύρμα.
  • Πρόσθεσε το γάλα, το αλεύρι κοσκινισμένο, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι.
  • Χτύπα καλά με σύρμα τον χυλό να ενωθούν τα υλικά.
  • Άφησε το μείγμα να μείνει και να σταθεί για 1 ώρα.
  • Αν ο χυλός είναι παχύς, ρίξε λίγο γάλα.
  • Βουτύρωσε με λίγο μαλακό βούτυρο ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίξε λίγη ποσότητα από το μείγμα και κούνα το τηγάνι μέχρι να απλωθεί και να πάρει το επιθυμητό σχήμα η κρέπα.
  • Ψήσε για 1′ σε μέτρια φωτιά και αναποδογύρισε ψήνοντας 30″ και από την άλλη πλευρά.

Για το σερβίρισμα:

  • Μπορείς να συνοδεύσεις την κρέπα με ό,τι υλικά επιθυμείς. Αν τη θέλεις αλμυρή, μπορείς να βάλεις ζαμπόν και τυρί, ενώ αν την προτιμάς γλυκιά μπορείς να βάλεις σοκολάτα, μέλι ή φρούτα.

Για να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα, ώστε να απολαύσεις την τέλεια κρέπα, χρειάζεται να προσέξεις κάποια πράγματα.

Πώς να πετύχεις λείο μείγμα:

  • Αφού λιώσεις το βούτυρο, άσ' το να κρυώσει. Προσθέτοντας κρύο βούτυρο στο αλεύρι, θα αποφύγεις το σβόλιασμα του χυλού.
  • Έπειτα, μπορείς να το σουρώσεις, εκτός αν έχεις φροντίσει να κοσκινίσεις το αλεύρι που θα χρησιμοποιήσεις από πριν. 
  • Επίλεξε να χτυπήσεις το μείγμα ελαφρά με σύρμα κουζίνας αντί με μίξερ ή μπλέντερ. 
  • Πρόσθεσε λίγη βανίλια για να προσδώσεις μυρωδιά

Διάβασε επίσης:

Πώς να φτιάξεις παγωτό σε λίγα λεπτά

Πώς να φτιάξεις σπιτική φραουλάδα

Για να διατηρήσεις τις κρέπες που θα φτιάξεις:

  • Αφού κρυώσουν, τοποθέτησέ τες τη μία πάνω στην άλλη, βάζοντας ενδιάμεσα λαδόκολλα
  • Βάλ' τες σε μια σακούλα τροφίμων
  • Φύλαξε τις σακούλες στο ψυγείο ή στην κατάψυξη

Tip: Όταν θέλεις να τις ξεπαγώσεις για να τις χρησιμοποιήσεις, βγάλ' τες σε θερμοκρασία δωματίου

Διάβασε ακόμα: Για μια εβδομάδα απολαμβάνουμε κυπριακό πρόγευμα και brunch στα ξενοδοχεία της Louis Hotels

Πηγή

Home