Thumbnail

Τι να κάνεις για να μην παίρνεις και να χάνεις συνέχεια βάρος Τι να κάνεις για να μην παίρνεις και να χάνεις συνέχεια βάρος

Πρέπει να προσέξεις μερικά πραγματάκια - Θέσε στόχους!
Μη βιάζεσαι να χάσεις βάρος αν αυτό δε θα κρατήσει στη διάρκεια

Για να χάσεις κιλά, δεν αρκεί να κόψεις τους υδατάνθρακες ή να ξεκινήσεις γυμναστική. Δεν έχει νόημα να παίρνεις και να χάνεις συνέχεια βάρος, αλλά να χάνεις αργά και σταθερά· και το αποτέλεσμα να έχει διάρκεια. Χρειάζεται να εστιάσεις στις καθημερινές σου συνήθειες, αναγνωρίζοντας πιθανά λάθη που κάνεις.

Διάβασε επίσης:

Πώς θα μειώσεις το κοιλιακό λίπος

Να γυμνάζεσαι ακόμα κι αν πρόκειται για απλό περπάτημα

Για να τα καταφέρεις, πρέπει αρχικά να θέσεις στόχους. Κατ' επέκταση, αυτοί οι στόχοι πρέπει να είναι ρεαλιστικοί. Να περνάς σιγά-σιγά τα βήματα, επιβραβεύοντας τον εαυτό σου, όχι όμως αναγκάζοντάς τον να πηδά σκαλοπάτια.

Αν, για παράδειγμα κάνεις τρέξιμο διανύοντας 1 χιλιόμετρο, ο επόμενος στόχος είναι 1,5 ή 2 χιλιόμετρα, όχι 6. Γιατί σε μία τέτοια περίπτωση, πρώτον δε θα τα καταφέρεις και δεύτερον, θα απογοητευτείς!

Προσπάθα να παρακολουθήσεις τις συνήθειές σου για να τις βελτιώσεις. Σε ποιες περιστάσεις τρως αλόγιστα ή άσκοπα; Ίσως όταν βαριέσαι, ίσως όταν είσαι σε περίεργη φάση, ίσως όταν είσαι αγχωμένη. Δεν είναι δικαιολογία. 

Θέσε στόχους και προσηλώσου σ' αυτούς. Μην επαναπαύεσαι, μην τα παρατάς ποτέ, και σίγουρα μην υπερβάλεις!

Διάβασε ακόμα: Κι όμως υπάρχει - Σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα κατά της δίαιτας

Πηγή

Home