Thumbnail

Πώς θα μειώσεις το κοιλιακό λίπος Πώς θα μειώσεις το κοιλιακό λίπος

Αν το θέλεις πραγματικά, υπάρχουν τρόποι!
Το κοιλιακό λίπος είναι σίγουρα ανεπιθύμητο. Δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής αλλά έχει να κάνει και με την υγεία σου, γι' αυτό χρειάζεται να του δώσεις την απαραίτητη προσοχή.

Η περιοχή της κοιλιάς είναι, δυστυχώς, μια περιοχή στην οποία συσσωρεύεται εύκολα περιττό βάρος, το οποίο αυξάνει το ρίσκο του διαβήτη και καρδιακής νόσου.

Διάβασε επίσης: Να γυμνάζεσαι ακόμα κι αν πρόκειται για απλό περπάτημα

Δες πιο κάτω τρόπους για να μειώσεις το κοιλιακό λίπος:

Διατροφή

Πρόσεξε τη διατροφή σου αποφεύγοντας τη ζάχαρη και τα συντηρητικά. Επίλεξε τροφές που μειώνουν το κοιλιακό λίπος όπως το αβοκάντο, οι γλυκοπατάτες, η βρώμη και τα εσπεριδοειδή. 

Αλκοόλ

Η υπερκατανάλωση αλκοολούχων ποτών δημιουργεί αποθήκες λίπους. Μείωσέ τα στον μέγιστο δυνατό βαθμό, καθώς επίσης και τα αναψυκτικά που προκαλούν φούσκωμα.

Διάβασε ακόμα:  Η γυμναστική κάποτε παχαίνει

Άσκηση

Η υψηλής έντασης γυμναστική η οποία αυξάνει τους χτύπους της καρδιάς,  είναι ένας πολύ βασικός παράγοντας αν θέλεις να χάσεις λίπος. Επίλεξε να κάνεις γρήγορο τρέξιμο, αερόβια γυμναστική και κοιλιακούς. Πέραν της μείωσης λίπους, η καθημερινή άσκηση ενισχύει την υγεία του εγκεφάλου και μειώνει τα επίπεδα άγχους.

Δες ακόμα:  Γιατί δεν πρέπει να αποκλείσεις τη γλουτένη από τη διατροφή σου

Ύπνος

Πρέπει να κοιμάσαι επαρκώς, τουλάχιστον 7-8 ώρες. Η στέρηση ύπνου κάνει τις ορμόνες πείνας να ξεφεύγουν από τα φυσιολογικά, να διεγείρουν την όρεξή μας και να μειώνουν την ορμόνη λεπτίνη, που μας ενημερώνει όταν χορταίνουμε. Έτσι θα οδηγηθείς στο να φας ακατάλληλα φαγητά τις πιο ακατάλληλες ώρες.

Χαλάρωση

Προσπάθα να μην αγχώνεσαι. Ακόμα κι όταν η ψυχολογία σου δεν είναι καλά, μην πέσεις με τα μούτρα στα γλυκά. Βρες άλλους τρόπους να νιώσεις καλά, όπως για παράδειγμα το γιόγκα, ο διαλογισμός ή η απλή ηρεμία στο σπίτι.

Πηγή

Home