Thumbnail

Κυπριακές συμμετοχές στην Εurovision τις οποίες θυμόμαστε για τους λάθος λόγους Κυπριακές συμμετοχές στην Εurovision τις οποίες θυμόμαστε για τους λάθος λόγους

Σίγουρα θα έχεις αγαπημένη!
Μπορεί πέρυσι να ήταν η χρονιά της Κύπρου στον μουσικό διαγωνισμό της eurovision, με την Ελένη Φουρέιρα να ανεβαίνει στη σκηνή και να βάζει #fuego κατακτώντας τη 2η θέση, ωστόσο o δεσμός της χώρας μας με τον θεσμό ξεκινά απ' το μακρινό 1981. Έκτοτε, η Κύπρος έχει κάνει 35 εμφανίσεις, με κάποιες απ' αυτές να μένουν ανεξίτηλα χαραγμένες στη μνήμη μας...για τους λάθος λόγους!

Ας κάνουμε, λοιπόν, μια αναδρομή σ' αυτές τις εμφανίσεις, για να επιβεβαιώσουμε για ακόμα μια φορά πόσο πολύ τις αγαπάμε.

Ζάγκρεμπ 1990

Θέλω, απλώς, να κάνεις focus στο τζινάκι. Σε μια εποχή που όλοι κουστουμαρίζονταν για να βγουν στη σκηνή της eurovision (θα τους έβλεπε κι όλη η Ευρώπη), ο τότε εκπρόσωπός μας Χάρης Αναστασίου πηγαίνει με το τζιν. Και γιατί όχι; Χαλαουρίτα!

Μάλμε 1992

Φωτιά στα κόκκινα και πανέμορφη η Ευριδίκη, τραγούδησε το "Ταιριάζουμε". Το μόνο που θα ήθελα να ξέρω είναι ποιος σκέφτηκε να εντάξει στην ανύπαρκτη χορογραφία, τη χαρακτηριστική κίνηση με τα χέρια. Σημαίνει κάτι;

Κίεβο 2005

Ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου εκπροσωπεί το νησί μας με το τραγούδι "Ela Ela". Στη σκηνή κάνουν την εμφάνισή τους, χωρίς λόγο, κάτι τεράστια βαρέλια, ενώ το σκηνικό συμπληρώνουν κάποιοι κινούμενοι ψηλοί καθρέφτες. Όπως καταλαβαίνεις, εκείνη τη βραδιά έγινε το "Ela" να δεις!

Ελσίνκι 2007

Θεά η Ευριδίκη. Τολμά να εκπροσωπήσει την Κύπρο με γαλλικό στίχο με το "Comme ci comme ca". Και γιατί όχι δηλαδή, με αγγλικό θα ήταν καλύτερα; Αλλά, προς τι το βάψιμο του Κοργιαλά στα μάτια; Ήταν το στιλ τέτοιο;

Βελιγράδι 2008

Η Ευδοκία Καδή, ως "femme fatal", αποφασίζει να ρίξει έναν χορό επάνω στο τραπέζι, ενώ ξετυλίγονται κάτι κόκκινα τραπεζομάντιλα. Πάλι καλά που δεν έσπασε και πιάτα. Εγώ πάντως, θα την αποκαλέσω γενναία και τολμηρή. Όχι, μπράβο! 

Μόσχα 2009

Η Χριστίνα Μεταξά μάς εκπροσωπεί με ένα τραγούδι το οποίο έχει να κάνει με μία πυγολαμπίδα. Ναι μεν ήταν μια όμορφη ατμοσφαιρική μπαλάντα, αλλά δεν ξέρω για σένα, εγώ δεν κατάλαβα ποτέ τι εννοούσε ακριβώς. Παρ' όλα αυτά το περιβόητο "Jump" στο τέλος, παραμένει αλησμόνητο!

Ντίσελντορφ 2011

Ενώ ο Χρίστος Μυλόρδος ερμηνεύει το "Σαν άγγελος σ' αγάπησα", πετάγεται μία κοπέλα κι αρχίζει να στριφογυρίζει μια σφαίρα. Tώρα αν ήταν δεμένη σε αλυσίδα ή σε σκοινί, θα σε γελάσω. Τι να πώ; Ευτυχώς την κρατούσε καλά και δεν πέτυχε κανέναν απ' το κοινό.

Και για το τέλος...!

Μπορεί να μην κατάφερε να πάρει το πράσινο φως για να μας εκπροσωπήσει στον μουσικό διαγωνισμό, αλλά πάντα θα κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Συμφωνείς ότι είναι το απόλυτο viral; Δε θα πω περισσότερα, απλώς πάτα το play. Κώστας Βιολάρης και..."Εν η μάνα μου που φταίει".

Διάβασε επίσης:

Ποια χώρα θα κερδίσει την Eurovision; Σε ποια θέση η Τάμτα; Τα «άστρα» μίλησαν (Βίντεο)

Το My Life στο Eurovision Party με την Τάμτα! (Βίντεο)

Πέφτει η Τάμτα στα προγνωστικά μετά τη δεύτερη πρόβα (Φώτο+Βίντεο)

Home