Τι να προσέξεις όταν φτιάχνεις ζυμαρικά
Τι πρέπει να προσέξεις, λοιπόν, για να απολαύσεις τα τέλεια πιάτα ζυμαρικών
Ποσότητα αλατιού
Μην το τσιγκουνευτείς καθόλου. Τα ζυμαρικά χρειάζονται μπόλικο αλάτι. Βάλε την ποσότητα αλατιού που χρειάζεται, ώστε το νερό στο οποίο τα βράζεις να γίνει τόσο αλμυρό όσο το θαλασσινό νερό.
Σωστή επιλογή σάλτσας
Η κατάλληλη σάλτσα για κάθε ζυμαρικό είναι αυτή που κάνει τη διαφορά και το αποτέλεσμα γευστικό κι απολαυστικό. Oι ελαφριές, ντελικάτες και με ρευστή υφή σάλτσες ταιριάζουν περισσότερο στα λεπτά ζυμαρικά, ενώ οι πιο πλούσιες, έντονες σε γεύση και παχύρρευστες σάλτσες είναι καλύτερες σε ζυμαρικά τα οποία είναι πιο χοντρά.
Πώς να φέρεις γρήγορα σε θερμοκρασία δωματίου τα αυγά που ήταν στο ψυγείο
Πώς να φτιάξεις τις τέλειες κρέπες
Αξιοποίηση του νερού στο οποίο βράζουν τα ζυμαρικά
Το συγκεκριμένο νερό είναι πλούσιο σε άμυλο Αν προσθέσεις στη σάλτσα 4-5 κουταλιές απ' αυτό το νερό, βοηθά στο να δέσει η σάλτσα και να αποκτήσει ωραία υφή.
Διάβασε ακόμα: Πώς να φτιάξεις σπιτική φραουλάδα