Thumbnail

Πώς να χάσεις το λίπος στην κοιλιά Πώς να χάσεις το λίπος στην κοιλιά

Μήπως να δοκιμάσεις αυτούς τους 12 τρόπους που προτείνουμε;
Αχ αυτή η κοιλιά! Είναι μια πονεμένη ιστορία σχεδόν για κάθε γυναίκα, ειδικά αν έχεις και 1-2 γέννες στην πλάτη σου. Πιο κάτω, θα βρεις 12 τρόπους που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις αυτή τη flat κοιλιά που τόσο ονειρεύεσαι.

1. Κατανάλωσε φυτικές ίνες

Η ζάχαρη και οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες δεν διώχνουν την πείνα. Καταλήγεις να τρως περισσότερο και να κερδίζεις βάρος. Προτίμησε τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, όπως η βρώμη, τα λαχανικά, τα φρούτα και τα όσπρια.

2. Περπάτησε σε καθημερινή βάση

Ειδικά, αν δεν ακολουθείς συγκεκριμένο τύπο προπόνησης ή απέχεις κάποιο διάστημα από το γυμναστήριο. Ακόμη και οι σύντομες βόλτες έχουν οφέλη για την υγεία σου. Δεν χρειάζονται υπερβολές. Προσπάθησε να γίνει μέρος της ρουτίνας σου και σταδιακά αύξησε τον χρόνο, τη διαδρομή και την ταχύτητα.

3. Ξεκίνα προπόνηση ενδυνάμωσης

Μια full body προπόνηση με αντιστάσεις θα σε βοηθήσει να χάσεις το λίπος στην κοιλιά. Όχι μόνο αυτό, αλλά θα έχεις και αποτέλεσμα με διάρκεια. Κτίζοντας μυς, δεν αφήνεις χώρο στο λίπος. Επιπλέον, αυξάνεις τις θερμίδες που καις και ενεργοποιείς τον μεταβολισμό σου για ώρες μετά το τέλος της προπόνησης.

4. Κατανάλωσε αρκετή πρωτεΐνη, ειδικά πριν την γυμναστική

Οι πρωτεΐνες σε κρατούν χορτάτη και συμβάλλουν στην ανάκαμψη των μυών. Επίσης, προλαμβάνουν τις λιγούρες και την υπερκατανάλωση φαγητού μετά την προπόνηση. 

Διάβασε ακόμη: 

Υποδόριο και σπλαχνικό λίπος

Με αυτές τις ασκήσεις θα χάσεις το λίπος από τα χέρια (Βίντεο)

 

5. Δώσε έμφαση στην κοιλιά

Προσπάθησε να κτίσεις τον μυϊκό σου ιστό, που θα σε βοηθήσει στην καύση λίπους. Αρκεί να γυμνάζεις τους κοιλιακούς σου 3 ή 4 φορές την εβδομάδα, με τουλάχιστον 24 ώρες ανάπαυσης μεταξύ των προπονήσεων. 

6. Πες αντίο στο άγχος 

Το άγχος επηρεάζει κάθε μέρος του σώματός σου. Αν πιάσεις τον εαυτό σου να τρώει εξαιτίας του άγχους, κάνε ένα βήμα πίσω και σκέψου: Τι προκαλεί το άγχος σου και τι μπορείς να κάνεις γι 'αυτό; Βρες μια λύση ή απευθύνσου σε έναν θεραπευτή.

7. Δώσε προτεραιότητα στον ύπνο

Ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός για την απώλεια βάρους. Ο υπερβολικός ή ελάχιστος ύπνος επιδρά αρνητικά στο βάρος σου. Εάν κοιμάσαι ελάχιστα κάθε βράδυ, έχεις περισσότερο χρόνο να φας και να προτιμήσεις κάτι ανθυγιεινό. Συνήθως 7 ή 8 ώρες είναι ιδανικές, οπότε προσπάθησε να κοιμάσαι περίπου τόσο.

8. Απόφυγε το αλκοόλ

Για να χάσεις βάρος, πρέπει να αποφεύγεις τα τρόφιμα με περιττές θερμίδες. Αυτό ισχύει και για τα ποτά και τα αναψυκτικά.

9. Μαγείρεψε εσύ τα γεύματά σου

Έτσι, θα ξέρεις τι τρως και θα τρως σωστά. Επιπλέον, θα μπεις στη διαδικασία να καταναλώνεις περισσότερα φρούτα και λαχανικά. 

10. Δοκίμασε μια διατροφή χαμηλή σε υδατάνθρακες

Μια τέτοια δίαιτα βοηθάει στη μείωση της συνολικής πρόσληψης θερμίδων. Μπορείς να τους αντισταθμίσεις με τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες.

11. Παρακολούθησε τις θερμίδες σου

Το σημαντικότερο για την απώλεια βάρους είναι φυσικά η καύση περισσότερων θερμίδων από αυτές που καταναλώνεις. Υπάρχουν πολλά apps που μπορούν να σε βοηθήσουν να τις υπολογίσεις, αλλά και να βρεις την ιδανική ημερήσια πρόσληψή σου. .

12. Να έχεις επίγνωση των διατροφικών σου αποφάσεων

Το ποσό και η ποιότητα των τροφών που καταναλώνεις, όπως και οι δραστηριότητες που συμμετέχεις, είναι δική σου απόφαση. Οπότε, καλό είναι να έχεις επίγνωση.

Διάβασε: Πώς θα μειώσεις το κοιλιακό λίπος

 

Πηγή 

Home