Thumbnail

Μήπως έχεις χειριστικούς φίλους; Μήπως έχεις χειριστικούς φίλους;

Οι ενδείξεις που θα σε βοηθήσουν να το αναγνωρίσεις
Μερικές φορές μπορεί να πιστεύεις ότι κάποιος είναι φίλος σου αλλά στην πραγματικότητα το μόνο που θέλει από σένα είναι να σε εκμεταλλευτεί για το δικό του συμφέρον. Δεν τον ενδιαφέρουν πραγματικά τα προβλήματά σου, ούτε καν εσύ η ίδια, μένει όμως στο πλάι σου γιατί, προφανώς, έχει κάτι να κερδίσει. Πώς θα καταλάβεις, όμως, πως κάποιος φίλος σου είναι χειριστικός;

Σχολιάζει συνέχεια τους άλλους

Να είσαι επιφυλακτική με τους ανθρώπους που μιλάνε πάντα αρνητικά για τους άλλους. Αν έχεις μια φίλη ή έναν φίλο που κουτσομπολεύει συνέχεια, τότε το πιο πιθανό είναι ότι θα πει κάτι άσχημο και για σένα. Μπορεί να θέλεις να πιστεύεις ότι δεν θα σε προδώσει ποτέ, όμως ο συγκεκριμένος χαρακτήρας είναι θέμα χρόνου να εκμεταλλευτεί την εμπιστοσύνη σου.

Σε θυμάται μόνο όταν θέλει κάτι

Ένα από τα κυριότερα σημάδια ο φίλος σου είναι χειριστικός, αποτελεί το γεγονός ότι επικοινωνεί μαζί σου, μόνο όταν σας έχει ανάγκη. Αν λοιπόν εμφανίζεται κάθε φορά που θέλει έναν ώμο για να κλάψει και μετά εξαφανίζεται, ενδεχομένως η φιλία σας δεν είναι πραγματική.

Διάβασε επίσης:

Όταν οι φίλοι γίνονται οικογένεια

Ποιος είπε πως μια σχέση τελειώνει με έναν χωρισμό;

Κάνει συνέχεια επίκληση στο συναίσθημα

Πολλοί χειριστικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τα συναισθήματα της ενοχής, για να μπορέσουν πάρουν από σένα αυτό που θέλουν. Για παράδειγμα μπορεί να χρησιμοποιήσουν την εξής φράση: «Μετά από όλα έχω κάνει για εσένα, δεν μπορείς να με βοηθήσεις;»

Του αρέσει να είναι "αρχηγός"

Αυτός είναι ο αρχηγός της παρέας και αν δεν κάνει αυτό που θέλει, θυμώνει. Επίσης, δεν ακούει σχεδόν ποτέ τη γνώμη σου, αλλά σκέφτεται μόνο τη δική του άποψη. Έχει πάντα δίκιο, ακόμα και αν ξέρει ότι είναι λάθος.

Σε εκμεταλλεύονται ζητώντας χάρες

Οι χειριστικοί άνθρωποι συνήθως κάνουν φίλους από συμφέρον και δεν πιστεύουν στην ανιδιοτελής φιλία. Έτσι, καταλήγουν να ζητάνε συνέχεια πράγματα από εσάς και εσύ γίνεσαι θύμα του. Όταν νιώσεις ότι σε εκμεταλλεύονται, γύρισε σελίδα και ψάξε για καινούριους φίλους.

Διάβασε ακόμα: Πάρε τη μεγάλη απόφαση να πεις "αντίο" σε ό,τι δε σε κάνει χαρούμενη

Πηγή

Home