Thumbnail

Πώς να χαλαρώσεις έπειτα από μια κουραστική μέρα Πώς να χαλαρώσεις έπειτα από μια κουραστική μέρα

Οι τρόποι για να το πετύχεις
Άλλη μια μέρα φτάνει στο τέλος της και σε βρίσκει κουρασμένη, με την ένταση ωστόσο να μην υποχωρεί με τίποτα. Οι υποχρεώσεις ήταν τόσες πολλές, τα τρεξίματα το ίδιο, και το μόνο που χρειάζεσαι μια τέτοια στιγμή είναι να χαλαρώσεις. Πώς, όμως, θα το πετύχεις;

Απενεργοποίησε όλες τις συσκευές

Βρες λίγη ώρα και βάλε το κινητό σου στο αθόρυβο, ξεχνώντας τα email, τα μηνύματα και τα επαγγελματικά τηλεφωνήματα που πιθανώς εξακολουθούν να σε βομβαρδίζουν. Βάλε άνετα ρούχα, κάθισε αναπαυτικά, πιες ένα ρόφημα ή διάβασε ένα βιβλίο και όλα θα γίνουν αυτόματα λίγο καλύτερα! 

Απόλαυσε ένα ντους

Τίποτα δε συγκρίνεται με εκείνο το ντους στο τέλος της ημέρας, που χρειαζόμαστε για να διώξουμε κάθε αρνητική σκέψη. Ανοίξε το νερό, παρατήρησε τη θερμοκρασία του, κάνε συνειδητά απαλές, αργές και ήρεμες κινήσεις. 

Διάβασε επίσης:

Γιατί δεν είσαι ευτυχισμένη στη δουλειά σου;

Τι να κάνεις για να μη χρειάζεσαι την καφεΐνη στη δουλειά

Περιποιήσου τον εαυτό σου

Κάνε αυτό που θα σε κάνει να αισθανθείς καλά. Φρόντισε τα μαλλιά και το δέρμα σου. Στο τέλος κάθε ημέρας δεν πρέπει να ξεχνάς να φροντίζεις τον εαυτό σου. 

Φτιάξε ατμόσφαιρα

Λίγα κεριά, χαμηλός φωτισμός και ησυχία είναι ο μαγικός συνδυασμός. Αφού λοιπόν τα παιδιά πέσουν επιτέλους για ύπνο, άναψε ένα αρωματικό κεράκι ή βάλτε λίγες σταγόνες αιθέριου ελαίου, λεβάντας, τριαντάφυλλου ή ότι άλλο σου αρέσει σε έναν καυστήρα, και απόλαυσε την αύρα της φύσης όπως ξεπηδά μέσα από τα έλαια και τα κεριά.

Διάβασε ακόμα: Τρόποι για να μη ζεσταίνεσαι μέσα στο σπίτι

Πηγή

Home