Thumbnail

Αυτές είναι οι τροφές που θα σε βοηθήσουν να περιορίσεις την πείνα σου Αυτές είναι οι τροφές που θα σε βοηθήσουν να περιορίσεις την πείνα σου

Σταμάτα επιτέλους να πηγαινοέρχεσαι στην κουζίνα!
Συμβαίνει πολλές φορές, κι ενώ έχουμε φάει, να νιώθουμε ότι ακόμα πεινάμε, με αποτέλεσμα να ψάχνουμε συνέχεια φαγητό. Κάτι που λειτουργεί αρνητικά, ιδίως όταν είμαστε σε δίαιτα. Για να σταματήσεις να τρως αδιάκοπα και να πηγαινοέρχεσαι συνέχεια στην κουζίνα, αυτό που έχεις να κάνεις είναι να εντάξεις στη διατροφή σου τις πιο κάτω τροφές, οι οποίες θα σε κάνουν να αισθάνεσαι χορτάτη για αρκετή ώρα.

Τα αυγά

Τα αυγά είναι εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, βιταμινών και μετάλλων. Έχουν επίσης ευεργετική επίδραση στη μείωση της πείνας και στην αύξηση του κορεσμού. Πληθώρα ερευνών έχει δείξει ότι όσοι καταναλώνουν αυγά αντί για γεύμα με υδατάνθρακες, μένουν χορτάτοι για περισσότερη ώρα. Να προτιμάς ένα βραστό αυγό για το πρωινό σου ή μια ομελέτα για μεσημεριανό.

Το σέλερι

Ενώ πολλοί μπορεί να το θεωρούν άχρηστο, το σέλερι είναι μια εξαιρετική επιλογή για δίαιτα. Αν και πολύ φτωχό σε διατροφική αξία, το αποτελούμενο κυρίως από νερό σέλερι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και έχει ελάχιστες θερμίδες. Αυτό σημαίνει ότι αναγκάζει τον οργανισμό να δουλέψει σχετικά σκληρά για να το χωνέψει, μια λειτουργία που γίνεται πολύ αργά, κρατώντας σας χορτάτη για περισσότερη ώρα. Με μόλις 8 θερμίδες ανά βλαστό, όταν ψάχνεις για ένα διαιτητικό σνακ, άρπαξε ένα σέλερι.

Το αβοκάντο

Πλούσιο σε ακόρεστα λίπη, το αβοκάντο είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να περιορίσεις την πείνα σου και να τροφοδοτήσεις με θρεπτικά συστατικά το σώμα σου. Τα ακόρεστα λίπη στέλνουν ένα μήνυμα στον εγκέφαλο ότι έχει χορτάσει, βοηθώντας επίσης στην ισορροπία των επιπέδων χοληστερόλης και στην απώλεια βάρους.

Δώσε σημασία στο πότε και τι τρως όταν γυμνάζεσαι

Καιρός να εντάξεις το βραδινό περπάτημα στην καθημερινότητά σου

Το κοτόπουλο και το ψάρι

Τόσο το κοτόπουλο όσο και το ψάρι είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και φτωχά σε κορεσμένα λίπη. Όπως έχει αποδειχθεί, μια διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες μπορεί να ελέγξει αποτελεσματικά την όρεξη και να ενισχύσει το αδυνάτισμα. Προτίμησε, λοιπόν, ψητό ψάρι ή στήθος κοτόπουλου για το μεσημεριανό σου γεύμα.

Οι ξηροί καρποί

Μιλάμε πάντα για τους ανάλατους ξηρούς καρπούς, οι οποίοι είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνη και ακόρεστα, «καλά» λιπαρά. Οι ξηροί καρποί στην πραγματικότητα έχουν πολλές θερμίδες, αλλά έχουν υψηλή διατροφική αξία και αυξάνουν το αίσθημα του κορεσμού. Απόλαυσε, λοιπόν, μια χούφτα ανάλατους ξηρούς καρπούς ως σνακ ή πρόσθεσε μερικούς στη σαλάτα σου.

Τα όσπρια 

Τα όσπρια, όπως τα φασόλια, τα ρεβίθια και οι φακές, αποτελούν μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών και πρωτεϊνών. Οι φυτικές ίνες είναι γνωστό ότι ρυθμίζουν την πεπτική διαδικασία και ενισχύουν την παραγωγή χολοκυστοκινίνης (CCK), η οποία μπορεί να εμποδίσει την έκκριση των γαστρικών υγρών, επιβραδύνοντας ουσιαστικά την πεπτική διαδικασία και διατηρώντας έτσι το αίσθημα κορεσμού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Τα υψηλά επίπεδα πρωτεϊνών μετατρέπονται επίσης σε ενέργεια, εμποδίζοντας έτσι την απελευθέρωση γκρελίνης από το σώμα. Η γκρελίνη είναι γνωστή ως η ορμόνη της πείνας.

Διάβασε επίσης:

Διάβασε ακόμα: Τα κόλπα που θα κάνουν τη διαδικασία αδυνατίσματος πιο αποτελεσματική

Πηγή

Home