Thumbnail

Δεν ξέρεις τι χάνεις αν δεν πίνεις σαμπάνια όταν τρως τηγανητές πατάτες Δεν ξέρεις τι χάνεις αν δεν πίνεις σαμπάνια όταν τρως τηγανητές πατάτες

Αν νομίζεις ότι είναι ένας αταίριαστος συνδυασμός, τότε να το ξανασκεφτείς
Τώρα θα μας πεις -και δε θα έχεις κι απόλυτο άδικο- ότι δεν πίνεις γενικότερα σαμπάνια, γιατί είναι ένα ακριβό "σπορ". Δεκτό. Σε περίπτωση, όμως, που θα πιεις, τι λες να τη συνδυάσεις με ένα πιάτο λαχταριστές τηγανητές πατάτες ;

Ποιος μπορεί να αντισταθεί στις τηγανητές πατάτες; Όσο απαγορευμένες και αν είναι -βλέπε θερμίδες, συν ότι τα τηγανητά δεν κάνουν καλό στην υγεία- σχεδόν κανείς. Γιατί, όπως πολύ σωστά, είπε ένας άγνωστος "συγγραφέας", οι τηγανητές πατάτες είναι συναίσθημα.  Δώσε μας τηγανητή πατάτα και πάρε μας την ψυχή, ένα πράγμα. 

Όταν ενδώσουμε στον πειρασμό, συνήθως τις συνδυάσουμε με αναψυκτικό, το πολύ με καμιά μπύρα. Λάθος, μέγα λάθος. Γιατί όπως υποστηρίζει η manager μιας γνωστής εταιρείας σαμπάνιας, δεν υπάρχει ιδανικότερος συνδυασμός του αφρώδη οίνου με τις λατρεμένες μας πατάτες. 

Διάβασε ακόμη: 

Πώς να φτιάξεις Skinny Mοjito

Πώς να φτιάξεις λικέρ με δυόσμο και μέντα

 

Και αυτό γιατί οι φυσαλίδες και η οξύτητα της σαμπάνιας συνδυάζονται με τις αλατισμένες και τραγανές πατάτες. Μάλιστα, στο εξωτερικό αυτή είναι η νέα τάση στη γαστρονομία, με δημοφιλή εστιατόρια να προτείνουν στο μενού τους τον εν λόγω συνδυασμό. 

Όσοι το έχουν δοκιμάσει, υποστηρίζουν πως ο συγκεκριμένος συνδυασμός είναι μια αποπλάνηση για κάθε απαιτητικό ουρανίσκο. Δεν χάνεις τίποτα, λοιπόν την επόμενη φορά που θα τηγανίσεις πατάτες να ανοίξεις μαζί κι ένα μπουκάλι σαμπάνιας! Μια δοκιμή, θα σε πείσει. 

Πηγή 

 

Home