Thumbnail

Παγκόσμια ημέρα κατά των παρασίτων: Τι γίνεται όμως με τους ανθρώπους-παράσιτα; Παγκόσμια ημέρα κατά των παρασίτων: Τι γίνεται όμως με τους ανθρώπους-παράσιτα;

Καιρός να απομακρύνεις τους τοξικούς ανθρώπους από τη ζωή σου
Σήμερα είναι η παγκόσμια μέρα κατά των παρασίτων, η οποία βέβαια αναφέρεται σε μύκητες, ζώα, φυτά και γενικά ζωντανούς οργανισμούς, οι οποίοι είναι επιβλαβείς για την υγεία μας. Τι γίνεται όμως με τους ανθρώπους-παράσιτα; Δε θεωρείς ότι είναι κι αυτοί το ίδιο επιβλαβείς για σένα; Γιατί πρέπει να τους ανέχεσαι, λοιπόν; Κι αφού δεν υπάρχει παγκόσμια μέρα κατά των τοξικών ανθρώπων με σκοπό να σε αφυπνίσει περί του ζητήματος, θα προσπαθήσω να το κάνω εγώ σήμερα!

Θέλω να σκεφτείς λίγο τους ανθρώπους που σε περιβάλλουν. Υπάρχει μήπως κάποιος, του οποίου δεν ανέχεσαι την παρουσία πια; Είναι λες και στην επιβάλλουν, αλλά στην πραγματικότητα όλα ξεκινούν και τελειώνουν σε σένα. Μπορεί να κομπλάρεις όταν τον βλέπεις, να "μαζεύεσαι", να μην έχεις όρεξη να μιλήσεις και σίγουρα δε θέλεις να πεις στον συγκεκριμένο πώς ήταν σήμερα η μέρα σου, ή τι όμορφο σου συνέβη τελευταία, αλλά παρ' όλα αυτά μένεις εκεί.

Κι ενώ βλέπεις έναν άνθρωπο, ο οποίος δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για σένα, δε χαίρεται στ' αλήθεια όταν είσαι χαρούμενος κι είναι έτοιμος να σε εγκαταλείψει όταν του λες "σε χρειάζομαι", εσύ επιμένεις να τον έχεις στη ζωή σου. "Βάφτισες" τη σχέση σας "φιλία" ή "έρωτα" και δεν μπορείς να δεις καθαρά και να τον απομακρύνεις από τη ζωή σου.

Τέτοια άτομα μόνο κακό μπορούν να σου κάνουν. Είναι αυτό που είπαμε πριν, παράσιτα! Μην ανέχεσαι να περιτριγυρίζεσαι από άτομα που δε σε αγαπούν και το μόνο που πετυχαίνουν είναι να σπαταλούν την ενέργειά σου, να σε επηρεάζουν αρνητικά, να σε στενοχωρούν και να σε υποχρεώνουν να ζεις σε έναν κόσμο στον οποίο δεν ταιριάζεις και με τον οποίο δεν πρόκειται να εναρμονιστείς ποτέ.

Σκέφτηκες ποτέ ότι μπορεί απλώς να συνήθισες σε μια τοξική κατάσταση; Είναι λες και φοράς μπουφάν στους 40 βαθμούς και δεν το βγάζεις επειδή συνήθισες. Ε, όχι! Μ' αυτόν τον τρόπο δε θα 'σαι ποτέ χαρούμενος. Ξέχνα τους φόβους και τις ανασφάλειες, και σταμάτα επιτέλους να υποβιβάζεις και να υποτιμάς τον εαυτό σου. Αξίζεις πολλά περισσότερα απ' το να έχεις κάποιον δίπλα σου (λέμε τώρα), που να αυτοαποκαλείται φίλος, ο οποίος να σε ελέγχει και να σε κατευθύνει.

Δεν είναι έτσι οι φίλοι, δεν είναι έτσι οι σχέσεις, αλλά ούτε κι εσύ είσαι για να μπλέκεις μ' αυτά. Καιρός να φύγεις. Σταμάτα να παλεύεις για τελειωμένες καταστάσεις.

Γιατί στην τελική, μπορεί να μην μπορούμε να καταφέρουμε να κάνουμε κάποιον να αλλάξει, αλλά ούτε εκείνος μπορεί να καταφέρει εμάς να μείνουμε ίδιοι. Άντε μπράβο!

Διάβασε επίσης:

Έχεις σκεφτεί πώς θα ήταν αν κυκλοφορούσαμε στην Κύπρο με τα ποδήλατα;

Έφτασε η "αγαπημένη" σε όλους μας Δευτέρα!

Με ποιές σειρές θα κολλήσεις καλοκαιριάτικα

Home