Thumbnail

Έφτασε η "αγαπημένη" σε όλους μας Δευτέρα! Έφτασε η "αγαπημένη" σε όλους μας Δευτέρα!

Ε! Και τι μ' αυτό; - Δε θέλω να αγχώνεσαι, δες το θετικά!
Ξέρω, δε χρειάζεται να πεις πολλά! Ενώ απολάμβανες τον ύπνο σου και νόμιζες ότι τίποτα δε θα χαλούσε την ηρεμία σου, ακούς ξαφνικά έναν σπαστικό ήχο και σηκώνεσαι έντρομος. Ψάχνεις με μανία το κινητό να κάνεις snooze το ξυπνητήρι, αν κι άδικος κόπος, επειδή το έχεις προγραμματισμένο να χτυπήσει ξανά σε 5 λεπτά. Κι εκεί που συμβαίνουν όλα αυτά τα ωραία, συνειδητοποιείς ότι είναι Δευτέρα. Καλημέρα μας!

Σηκώνεσαι με το ζόρι με 'κείνο το βλέμμα που "φωνάζει" από μακριά "Απομακρυνθείτε όλοι, δε θέλω να μιλήσω σε άνθρωπο", ενώ το μόνο που χρειάζεσαι αυτή τη στιγμή είναι μια γερή δόση καφεΐνης. Πας στην κουζίνα για να ανάψεις την καφετιέρα κι αντιλαμβάνεσαι πως η ώρα είναι περασμένη και δεν προλαβαίνεις να φτιάξεις καφέ. Βασικά πρέπει να φύγεις απ' το σπίτι το επόμενο δευτερόλεπτο γιατί ήδη άργησες και θα πήξεις στην κίνηση. Τι να σου κάνω; Να μην έκανες 5 φορές snooze!

Αν η Δευτέρα είχε πρόσωπο θα ήταν ο τύπος που δεν πας καθόλου, αλλά για κάποιο λόγο αναγκάζεσαι να συναναστρέφεσαι μαζί του. Θα μπορούσε, ακόμα, να είναι εκείνος ο "φίλος" που σου τη σπάει, αλλά σου τον έχουν επιβάλει σε μια παρέα κι όπου πας...τσουπ, τον βρίσκεις ξαφνικά μπροστά σου.

Αυτό που γίνεται, τελικά, είναι να ξεκινά η βδομάδα με νεύρα κι ένταση, ενώ το μόνο που θες πραγματικά αυτή τη στιγμή είναι να βρεθείς ξανά στο αγαπημένο σου κρεβατάκι, να κλείσεις κινητά και wifi και να ξυπνήσεις αύριο. Γιατί, καταρχάς, ποιος είπε πως έχεις προλάβει να ξεκουραστείς το σαββατοκύριακο; Εσύ μπορεί να είσαι απ' αυτούς που κουράζονται περισσότερο επειδή ξενυχτούν γυρνώντας τα μαγαζιά (γιατί τέτοιος είσαι) ,και το επόμενο πρωί δε σ' αφήνουν να κοιμηθείς επειδή πρέπει να σηκωθείς να πάτε θάλασσα. 

Όπως και να 'χει, όπως ισχύει για όλα τα πράγματα άλλωστε, το θέμα είναι πώς θα τα αντιμετωπίσεις. Και στην τελική, τι φταίει κι η Δευτέρα μωρέ; Σάμπως κι ήταν επιλογή της να έρχεται πρώτη και να σε πρήζει; Μια μέρα είναι κι αυτή με στιγμές, όπως όλες τις άλλες.

Το μόνο που έχεις να κάνεις, λοιπόν, είναι να το δεις θετικά και να μην αφήσεις τις στιγμές αυτές να περάσουν έτσι, μες τα νεύρα. Μην εκνευρίζεσαι, δεν υπάρχει κανένας λόγος! Μην κατσουφιάζεις, χαμογέλα. Πιες το καφεδάκι σου, και ξεκίνα να κάνεις ό,τι είναι να κάνεις. 

Και στο κάτω-κάτω να σου πω κάτι; Αν δεν υπήρχαν οι Δευτέρες, τι νόημα θα είχαν οι Παρασκευές; Άντε, τελείωνε, πάμε γερά. Και πάλι, καλημέρα μας!

Διάβασε επίσης:

Ένας καφές την ημέρα, πολλές έγνοιες κάνει πέρα

Πρωινό ξύπνημα

Προτάσεις για πρωινό

Home