Thumbnail

Πώς να μειώσεις την ποσότητα της ζάχαρης που καταναλώνεις Πώς να μειώσεις την ποσότητα της ζάχαρης που καταναλώνεις

Μερικοί τρόποι για να το πετύχεις
Μπορεί η ζάχαρη να είναι ένα ακαταμάχητο συστατικό το οποίο βρίσκεται σε πάρα πολλές τροφές και προσδίδει ενέργεια, ωστόσο η υπερκατανάλωση σίγουρα δεν κάνει καλό. Θα πρέπει, λοιπόν, να βρεις τρόπους να περιορίσεις την καθημερινή κατανάλωση.

Υπάρχουν πάντα εναλλακτικές επιλογές

Δεν είναι εύκολο να κόψεις τη ζάχαρη, οπότε όταν έχεις όρεξη για γλυκό δοκίμασε να φτιάξεις μία φρουτοσαλάτα ή chips γλυκοπατάτας στον φούρνο. Τα φρούτα έχουν υψηλή θρεπτική αξία και μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και δεν επηρεάζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, όπως συμβαίνει με τα επεξεργασμένα τρόφιμα.

Αντιμετώπισέ το θετικά

Όταν βάζεις ταμπέλες στα τρόφιμα, χαρακτηρίζοντάς τα ως «κακά», μπορεί να έχεις την τάση να θέλεις να τα καταναλώνεις περισσότερο. Θυμήσου ότι δεν αποφεύγεις τη ζάχαρη για να τιμωρήσεις τον εαυτό σας γιατί κάνεις κάτι λάθος. Αλλάζοντας τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα, θα μπορέσεις να πεις πιο εύκολα «όχι» στους «πειρασμούς».

Διάβασε επίσης:

Αυτές είναι οι τροφές που θα σε βοηθήσουν να περιορίσεις την πείνα σου

Δώσε σημασία στο πότε και τι τρως όταν γυμνάζεσαι

Η γυμναστική είναι πάντα η λύση

Όταν απέχεις από τη ζάχαρη μπορεί αρχικά να δεις διακυμάνσεις στη διάθεσή σου. Αυτό συμβαίνει διότι «αποτοξινώνεις» το σώμα σου. Προκειμένου να αισθανθείς καλύτερα, απλώς κάνε γυμναστική. Άλλωστε, όταν αθλείσαι, το σώμα σου απελευθερώνει ενδορφίνες που είναι γνωστές κι ως οι ορμόνες της ευτυχίας! Επιπλέον, θα αισθανθείς καλύτερα με τον εαυτό σου, κάτι που μπορεί να ενισχύσει την προσπάθειά σου να παραμείνεις μακριά από τη ζάχαρη.

Όταν έχεις απορία, απλώς ρώτα

Η ζάχαρη «κρύβεται» σχεδόν παντού, γι' αυτό είναι σημαντικό να μάθεις να διαβάζεις τις ετικέτες των τροφίμων που επιλέγεις. Μπορεί να αναφέρεται με πολλά και διαφορετικά ονόματα γι 'αυτό είναι σημαντικό να κάνεις την έρευνά σου. Μη διστάζεις να κάνεις ερωτήσεις. Όταν βγεις για φαγητό, ρώτησε τον σερβιτόρο για το πιάτο που σε ενδιαφέρει, καθώς οι σάλτσες και τα ντιπ είναι πολύ πιθανό να περιέχουν ζάχαρη.

Tip: Μετά τον περιορισμό των τροφίμων που περιέχουν ζάχαρη, επίλεξε τον διαλογισμό για να σε βοηθήσει να τονώσεις τη διάθεσή σου. Έτσι, θα μείνεις προσηλωμένος στον στόχο σου.

Διάβασε ακόμα: Γιατί δεν χάνεις το λίπος από την κοιλιά

Πηγή

 

Home