Thumbnail

Το έτερον ήμισυ σού πρότεινε να κάνετε τις πρώτες σας διακοπές μαζί Το έτερον ήμισυ σού πρότεινε να κάνετε τις πρώτες σας διακοπές μαζί

Ψυχραιμία! Μάθε πώς πρέπει να το αντιμετωπίσεις
Είσαι εδώ και λίγο καιρό σε μια καινούργια σχέση και φτάνει η στιγμή που θα πάτε μαζί τις πρώτες σας διακοπές. Ψυχραιμία! Μπορεί να σου ήρθε λίγο απότομο, αλλά αν προσέξεις κάποια πραγματάκια, σίγουρα το ταξίδι αυτό θα σου μείνει αξέχαστο.

Πώς θα το αντιμετωπίσεις και τι χρειάζεται να προσέξεις:

  • Ο ενθουσιασμός του πρώτου καιρού είναι σίγουρα κάτι υπέροχο, αλλά θα πρέπει για λίγο να προσγειωθείς και να σκεφτείς αν είσαι σίγουρη πως πας να κάνεις το σωστό βήμα. Νιώθεις αρκετά άνετα μαζί του; Είσαι σίγουρη πως τον ξέρεις αρκετά καλά και πως ό,τι σου έχει πει για εκείνον είναι αλήθεια; Αν έχεις την οποιαδήποτε αμφιβολία, πιθανότατα θα πρέπει να φρενάρεις προς το παρόν τα σχέδια σας και να περιμένεις τη στιγμή που θα είσαι απολύτως σίγουρη.
  • Αφού συμφωνήσετε να κάνετε το βήμα των πρώτων διακοπών, θα πρέπει να συζητήσετε για το τι θεωρεί ο καθένας σας ιδανικές διακοπές και να οργανώσετε μαζί την απόδρασή σας. Εάν εσύ ονειρεύεσαι ατελείωτο μαύρισμα σε ξαπλώστρα σε κάποιο κοσμοπολίτικο κυκλαδίτικο νησί αλλά εκείνος δε μπορεί να φανταστεί διακοπές χωρίς camping στην άγια φύση, οι πιθανότητες να περάσετε και οι δύο καλά λιγοστεύουν. Παρ΄ όλα αυτά να είσαι ανοιχτή σε προτάσεις, δεν ξέρεις καμιά φορά!
  • Οι διακοπές είναι μία αρκετά καλή ευκαιρία να γνωρίσεις τον άλλον καλύτερα, να μάθεις τι πραγματικά τον ευχαριστεί και τι όχι, αλλά ακόμη και το πώς μπορεί να αντιδράσει αν κάτι δεν πάει σύμφωνα με τα σχέδιά του. Γι' αυτό και ένα μεγάλο και πολυήμερο ταξίδι ίσως είναι η λάθος επιλογή για τις πρώτες διακοπές. Επιλέξτε έναν κοντινό προορισμό για 3-4 βράδια.
  • Όντας στις πρώτες κοινές καλοκαιρινές διακοπές σαν ζευγάρι, και μάλιστα καινούργιο, είναι λογικό να θέλετε να περνάτε όλη την ώρα μαζί και να μη ξεκολλάτε ο ένας από τον άλλο. Επειδή όμως το πρώτο σας ταξίδι αποτελεί ένα ρίσκο, θα πρέπει να βρείτε λίγες στιγμές μέσα στη μέρα που ο καθένας θα έχει τον προσωπικό του χώρο και θα μπορεί να μείνει έστω και για λίγο μόνος του. Ακόμη και το να διαβάζεις εσύ το βιβλίο σου ενώ εκείνος κάνει το μπάνιο του στη θάλασσα, μπορεί να είναι αρκετό.

Διάβασε επίσης:

Όσο δε σου απαντάει στα μηνύματα τόσο περισσότερο κολλάς

Πώς θα καταλάβεις εάν σε έχει πάρει από φόβο

  • Όσο ανεπιθύμητο και δυσάρεστο κι αν ακούγεται, καλό θα είναι να φτιάξεις μόνη σου ένα σχέδιο εξόδου σε περίπτωση που τα πράγματα δεν πάνε καλά και είτε μαλώσετε είτε νιώσεις πίεση και θελήσεις να φύγεις. Δες άλλα ξενοδοχεία που βρίσκονται στον προορισμό σας, αν έχεις γνωστούς που θα μπορούσαν να σε φιλοξενήσουν και πόσο θα στοιχίσει η αλλαγή των εισιτηρίων σου την τελευταία στιγμή
  • Τους καλοκαιρινούς μήνες το feed μας στα social media γεμίζει από φωτογραφίες σε παραλίες, θάλασσες, πισίνες και μπαρ, και είναι αναμενόμενο να πέσεις και εσύ στην παγίδα των ασταμάτητων check in και των φωτογραφιών από ηλιοβασιλέματα. Καλύτερα όμως να αφήσεις κάτι τέτοιο για τις διακοπές με τις φίλες σου, να ξεχάσεις για λίγες μέρες το internet και να απολαύσεις το σημαντικό αυτό βήμα που κάνεις με το σύντροφο σου.
  • Κανονίζοντας τις διακοπές σου, δε βλέπεις την ώρα να βρίσκεσαι με τις ώρες στην ξαπλώστρα της παραλίας ή της πισίνας, κάνοντας ηλιοθεραπεία, ακούγοντας μουσική και χαλαρώνοντας μέχρι να πέσει ο ήλιος. Όμως αν θέλεις να κάνεις την απόδραση μαζί του ξεχωριστή, δοκιμάστε να κάνετε κάτι με μεγαλύτερη αδρεναλίνη μαζί, όπως ένα θαλάσσιο σπορ ή καταδύσεις.

Διάβασε ακόμα: Αν σε αποφεύγει, τότε ίσως τα πράγματα δεν είναι όπως τα φαντάζεσαι

Πηγή

Home