Thumbnail

Ήρθε μάλλον η στιγμή να φύγεις απ' αυτή τη σχέση Ήρθε μάλλον η στιγμή να φύγεις απ' αυτή τη σχέση

Τα σημάδια που θα σε βοηθήσουν να το καταλάβεις
Ενώ όλα έμοιαζαν ρόδινα και πίστευες πως η σχέση σου έχει όλες τις προοπτικές που χρειάζονται για να αντέξει στον χρόνο, ξαφνικά κάτι άρχισε να στραβώνει. Μην αγνοήσεις, λοιπόν, τα σημάδια.
  • Αν νιώθεις ήδη την ανάγκη να αναλύεις και να δικαιολογείς συμπεριφορές του στους άλλους ή και στον ίδιο σου τον εαυτό, αυτό είναι ένα “καμπανάκι” που δεν πρέπει να αγνοήσεις.
  • Όλοι έχουν διαφωνίες κάποτε κι αυτό είναι το υγιές. Αν όμως αποφεύγει να συζητήσει γι' αυτά μαζί σου, τότε αυτό στο μέλλον θα διαλύσει τη σχέση σας.
  • Την πρώτη φορά που ο άλλος θα ξεπεράσει τα όρια που έχεις θέσει, τρέξε! Είτε αφορά τη σεξουαλική σας ζωή, την κοινωνική, την οικογενειακή, εκείνος που θα καταπατήσει αυτά τα όρια είναι χειριστικός και αυταρχικός. 
  • Αν το νέο σου φλερτ ασχολείται πολύ με τις πρώην του και ιδίως αν τις κατηγορεί με κάθε τρόπο, αυτό είναι ένα καμπανάκι κινδύνου! Σημαίνει πως στην ουσία δεν αναλαμβάνει ευθύνη για οτιδήποτε πήγε στραβά.

Διάβασε επίσης:

Καλύτερα να αποφύγεις αυτές τις τακτικές όταν του μιλάς από μηνύματα

Συμπεριφορές που πρέπει να αποφύγεις όταν φλερτάρεις

  • Μην ανεχτείς κάποιον που είναι ασυνεπής, δεν έχει υπομονή και δε σε ακούει. Φύγε πριν γίνει κάτι χειρότερο.
  • Ένα από τα βασικότερα καμπανάκια μίας σχέσης είναι όταν τα πάντα αφορούν εκείνον και μόνο εκείνον. Αν πχ του μιλήσεις για κάτι που σε ενόχλησε και εκείνος αποφύγει να απαντήσει και, αντιθέτως, αρχίσει να μιλάει για όσα κάνεις εσύ που τον ενοχλούν, ξέρεις πως δε θα σε ακούσει ποτέ πραγματικά. Αυτή η συμπεριφορά είναι δείγμα ναρκισσισμού και θα γίνεται όλο και χειρότερη.
  • Αν ο σύντροφός σου δεν μπορεί να υπάρξει ισότιμα σε μία σχέση και περιμένει πως πάντα θα δίνεις ή θα κάνεις πιο πολλά, ίσως τότε σε χρησιμοποιεί. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να φύγεις. 
  • Αν νιώθεις πως οι ανάγκες σου δεν εισακούγονται, ή πως δεν τις παίρνει στα σοβαρά, πως απορρίπτει τα συναισθήματά σου ή πως σου φέρεται συγκαταβατικά, ήρθε η ώρα να το πάρεις απόφαση και να φύγεις. Αν νιώθεις πως κάτι πάει στραβά, πως υπάρχουν μυστικά, ανεξήγητες συμπεριφορές, πολλή κριτική, περιφρόνηση ή ακύρωση (ακόμα και σε μορφή πειράγματος), δεν έχεις κανέναν λόγο να είσαι μαζί του.

Διάβασε ακόμα: Όσο δε σου απαντάει στα μηνύματα τόσο περισσότερο κολλάς

Πηγή

 

Home