Thumbnail

Πώς να αντιμετωπίσεις τους αγενείς ανθρώπους Πώς να αντιμετωπίσεις τους αγενείς ανθρώπους

Ξεπετάγονται παντού, σαν τα μανιτάρια
Οι αγενείς άνθρωποι όχι απλώς βρίσκονται ανάμεσά μας, αλλά είναι κυριολεκτικά παντού. Στο γραφείο, στον δρόμο, στην υπεραγορά, στην καφετέρια. Παρόλο που ζούμε σε μια εποχή που θα έπρεπε να επανεκτιμήσουμε κάποια πράγματα και να συμπεριφερόμαστε καλύτερα, η οικονομική κρίση έβγαλε σε μερικούς τον χειρότερο τους εαυτό. Επειδή, όμως, εμείς αρνούμαστε πεισματικά να γίνουμε σαν τα μούτρα τους, δες πώς μπορείς να τους αντιμετωπίσεις.

Χαμογέλα είναι μεταδοτικό

Εντάξει, μπορεί να μην καταφέρεις να τους κάνεις να χαμογελάσουν, αλλά θα τους αποστομώσεις. Η καλύτερη απάντηση στην αγένεια, είναι ευγένεια. Χαμόγελασε και δείξε του πως όσο και αν προσπάθησε, δεν κατάφερε να σε εκνευρίσει. 

Σκέψου πριν μιλήσεις

Αν κάποιος είπε κάτι που σε ενόχλησε, ενστικτωδώς θες να του απαντήσεις για να τον βάλεις στη θέση του. Αγνόησε τον πειρασμό. Περίμενε μερικά δευτερόλεπτα να ηρεμήσεις και έτσι θα μπορέσεις να αντιδράσεις καλύτερα, χωρίς να πέσεις στο επίπεδό του. 

Διάβασε ακόμη: Τοξικοί εργοδότες

Σήκω και φύγε 

Όχι, δε θα δείξεις αδυναμία ή ότι το βάζεις στα πόδια. Μερικές φορές η καλύτερη απάντηση δεν είναι απλώς η σιωπή, αλλά το να φύγεις με το κεφάλι ψηλά. Έτσι, θα δείξεις το αυτονόητο, ότι τον αγνοείς. 

Πες ευχαριστώ 

Όσο δύσκολο και αν είναι, το να εκφράσεις ευγνωμοσύνη σε κάποιον που σε προσβάλει -όχι με ειρωνεία- θα φανείς όχι απλώς ανώτερη, αλλά και πιο ώριμη. Όπως δεν απαντάμε στη βία με βία, έτσι δεν απαντάμε στην αγένεια με αγένεια. Σκέψου το, γίνεται. 

Διάβασε επίσης: Καιρός να απομακρύνεις τους τοξικούς ανθρώπους από τη ζωή σου

Πηγή 

Home