Thumbnail

4 λουλούδια που κερδίζουν τη «μάχη» με τη ζέστη 4 λουλούδια που κερδίζουν τη «μάχη» με τη ζέστη

Φέρνουν χρώμα και άρωμα καλοκαιριού στο σπίτι σου!
Βρισκόμαστε ήδη στην καρδιά του καλοκαιριού, ο καύσωνας έχει κτυπήσει κόκκινο, με τον υδράργυρο θα φτάνει του 40 βαθμούς κελσίου. Οι υψηλές θερμοκρασίες δεν προκαλούν δυσφορία μόνο στον ανθρώπινο οργανισμό και τα ζώα, αλλά και στα λουλούδια.

Πιο κάτω θα βρεις 4 εντυπωσιακά λουλούδια που επιβιώνουν στη ζέστη με τη σωστή φροντίδα, μπορούν  να αντέξουν στο βάζο έως 3 εβδομάδες. διατηρώντας το χρώμα και το άρωμα τους! 

 

Λυσίανθος

Ο λυσίανθος ανθίζει όλο το χρόνο, αλλά η αντοχή του στη ζέστη τον κάνει ιδανική επιλογή για τους καλοκαιρινούς μήνες. Το άνθος του λυσίανθου μπορείς να το  βρεις σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων.

 

Τριαντάφυλλο

Δεν είναι τυχαίο το ότι  το τριαντάφυλλο κατέχει τον τίτλο του «ρομαντικού» φυτού. Το τριαντάφυλλο κρατά ζωντανό τον ρομαντισμό και τους καλοκαιρινούς μήνες. Τοποθέτησέ τα σε βάζο με καθαρό νερό, το οποίο θα αλλάζεις σε καθημερινή βάση.

ΔιάβασεΥπάρχει το σωστό λουλούδι για την κατάλληλη περίσταση;

 

Ζέρμπερα 

Αυτό το πολύχρωμο λουλούδι κατάγεται από την Αφρική, επομένως, είναι συνηθισμένο στον...καύσωνα. Λουλούδια όπως η ζέρμπερα που έχουν τριχίδια στο βλαστό τους,θέλουν λιγότερο νερό στο βάζο, το οποίο θα ανανεώνεις συχνά.  

Διάβασε: Πώς θα διατηρηθούν τα φυτά σου τώρα το καλοκαίρι

 

 

Γεράνι

Το  σχήμα αυτών των λουλουδιών μοιάζει με αυτό του γερανού, εξού και το όνομα. Το γεράνι παραμένει φρέσκο κι ανθισμένο ακόμα κι υπό καθεστώς ζέστης και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα. Μπορείς να το βρεις σε αμέτρητες αποχρώσεις. 

 

Διάβασε επίσης:

Bunches: Μια flower boutique στη Λευκωσία

 

Πηγή

Home