Πώς να φτιάξεις πένες με πέστο αβοκάντο
Φτάνει να ακολουθήσεις βήμα-βήμα τη συνταγή του Γιώργου Τσούλη
Υλικά
- 1 μάτσο βασιλικό (μόνο τα φύλλα)
- 2 ώριμα αβοκάντο
- 100 γρ. κουκουνάρι
- 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
- 3 σκ. σκόρδο (ψιλοκομμένες)
- 1/2κ.γ. αλάτι
- 100-150 ml. ελαιόλαδο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 500 γρ. πένες
- 150 ml. νερό (από το βράσιμο των ζυμαρικών)
Εκτέλεση
- Βράζεις τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας. Μόλις βράσουν, τις σουρώνεις και τις πασπαλίζεις με λίγο ελαιόλαδο.
- Στο μούλτι ρίχνεις τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάς μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. Πρόσεξε ώστε το πέστο να μην είναι τελείως λείο.
- Ρίχνεις το πέστο στα ζεστά μακαρόνια, ρίχνεις λίγο από το νερό του βρασίματος, ανακατεύεις και σερβίρεις με λίγο τυρί τριμμένο.
Διάβασε:
Τι να προσέξεις όταν φτιάχνεις ζυμαρικά
Πώς να φτιάξεις ζυμαρικά με σάλτσα πέστο
Περισσότερες συνταγές ΕΔΩ