Thumbnail

Πώς να φτιάξεις ζυμαρικά με σάλτσα πέστο Πώς να φτιάξεις ζυμαρικά με σάλτσα πέστο

Άλλο να την αγοράζεις έτοιμη κι άλλο να την φτιάχνεις
Διανύουμε μια περίοδο μακριά από το κρέας εν όψει Πάσχα, επομένως, τι καλύτερο από το να βρούμε έξυπνες και νόστιμες συνταγές.

Δες τη συνταγή για το πώς μπορείς να φτιάξεις ζυμαρικά με σάλτσα πέστο και εντυπωσίασε τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

Υλικά για 4 μερίδες

500 γρ. σπαγγέτι

50 γρ. ελαιόλαδο

4 κουταλιές σάλτσα πέστο

150 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

2 κουταλιές αλάτι

Λίγο φρεκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για τη σάλτσα πέστο:

1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό

1-2 ματσάκια ρόκα

50 γρ. κουκουνάρι

50-60 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

1/2 λεμόνι (το χυμό του)

1 σκελίδα σκόρδο

1 ποτηράκι ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράσε σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια όση ώρα πρέπει. Στο μεταξύ, ετοίμασε τη σάλτσα πέστο: Πλύνε καλά το βασιλικό και τη ρόκα και ξεφλούδισε το σκόρδο. Βάλε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτύπα τα καλά. Στη συνέχεια, σούρωσε τα μακαρόνια χωρίς να τα κρυώσεις.

Βάλε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί και πρόσθεσε τα βρασμένα μακαρόνια και ταυτόχρονα τη σάλτσα πέστο. Ανακάτεψε  έτσι ώστε να απλωθεί η σάλτσα και να σοταριστούν τα ζυμαρικά. Πρόσθεσε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σέρβιρε αμέσως με την τριμμένη παρμεζάνα.

Μπορείς να γαρνιρίσεις με ντοματάκια τσέρι κομμένα στη μέση. Η σάλτσα πέστο που μας έχει μείνει μπορεί κάλλιστα να συντηρηθεί στο ψυγείο για αρκετές ημέρες και να φτιάξεις ξανά το αγαπημένο πιάτο. Καλή όρεξη!

Διανύουμε μια περίοδο μακριά από το κρέας εν όψει Πάσχα, επομένως, τι καλύτερο από το να βρούμε έξυπνες και νόστιμες συνταγές.

Διαβάστε ακόμα

Πώς να φτιάξεις ριζότο με σπανάκι και παρμεζάνα

Πώς να φτιάξεις σπαγγέτι ολικής με γαρίδες 

Πώς να φτιάξεις ριζότο με παντζάρια

Πηγή

 

Home