Υλικά
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 1/2 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
- 1 κούπα ντοματίνια (κομμένα στη μέση)
- 1/2 κούπα σάλτσα ντομάτας
- Για τη frittata
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 1/2 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 2 κούπες σπανάκι ή ρόκα
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 8 αυγά (χτυπημένα )
- 1/4 της κούπας τριμμένη παρμεζάνα
- 200γρ φρέσκια μοτσαρέλα
- 2 κουταλιές φύλλα βασιλικού
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διάβασε: Πώς να φέρεις γρήγορα σε θερμοκρασία δωματίου τα αυγά που ήταν στο ψυγείο
Εκτέλεση
- Ζεσταίνεις το λάδι σε ένα τηγάνι (κατάλληλο για φούρνο) σε μέτρια θερμοκρασία.
- Προσθέτεις τα αυγά και το αλάτι.
- Σοτάρεις μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα, πέντε με επτά λεπτά.
- Προσθέτεις το σκόρδο, τα ντοματίνια και σοτάρεις για άλλα πέντε λεπτά. Ρίχνεις στο τηγάνι τη σάλτσα ντομάτας, χαμηλώνεις τη θερμοκρασία και αφήνεις να βράσει όσο κάνεις τη frittata.
- Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200 βαθμούς και έπειτα δυναμώνεις τη θερμοκρασία.
- Ζεσταίνεις το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέτεις τα κρεμμύδια, μαγειρεύοντας τα μέχρι να μαλακώσουν. Περίπου πέντε λεπτά.
- Προσθέτεις το σπανάκι και πασπαλίζεις με λίγο αλάτι. Σοτάρεις για τρία με πέντε λεπτά.
- Προσθέτεις το βούτυρο και μόλις λιώσει, ρίχνεις στο μείγμα τα χτυπημένα αυγά.
- Μετά από δύο λεπτά, πασπαλίζεις με την παρμεζάνα. Μόλις η frittata στεγνώσει στο κέντρο της, βάζεις το τηγάνι στον φούρνο για τέσσερα με πέντε λεπτά.
- Μόλις είναι έτοιμη, με ένα κουτάλι περιχύνεις τη σάλτσα και μετά με τη mozzarella.
- Aν θες, μπορείς να πασπαλίσεις με λίγο ακόμα αλάτι. Ξαναβάζεις στον φούρνο για δύο λεπτά, για να μαλακώσει η mozzarella.
- Πασπαλίζεις με τον βασιλικό και με το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Κόβεις και σερβίρεις όσο είναι ζεστή.
Διάβασε επίσης