Thumbnail

Πώς να φτιάξεις frittata Πώς να φτιάξεις frittata

Ο τέλειος τρόπος για να ξεκινήσεις τη μέρα σου
Αν σου αρέσουν τα αυγά μαζί με τα λαχανικά, τότε θα φτιάξεις frittata. Τώρα στις διακοπές, μάλιστα, θα ετοιμάσεις πρωινό για όλους.

 Υλικά 

 

  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1/2 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
  • 1 κούπα ντοματίνια (κομμένα στη μέση)
  • 1/2 κούπα σάλτσα ντομάτας 
  • Για τη frittata
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1/2 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) 
  • 2 κούπες σπανάκι ή ρόκα
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 8 αυγά (χτυπημένα ) 
  • 1/4 της κούπας τριμμένη παρμεζάνα 
  • 200γρ φρέσκια μοτσαρέλα
  • 2 κουταλιές φύλλα βασιλικού
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διάβασε: Πώς να φέρεις γρήγορα σε θερμοκρασία δωματίου τα αυγά που ήταν στο ψυγείο

 

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνεις το λάδι σε ένα τηγάνι (κατάλληλο για φούρνο) σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Προσθέτεις τα αυγά και το αλάτι.
  • Σοτάρεις μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα, πέντε με επτά λεπτά.
  • Προσθέτεις το σκόρδο, τα ντοματίνια και σοτάρεις για άλλα πέντε λεπτά. Ρίχνεις στο τηγάνι τη σάλτσα ντομάτας, χαμηλώνεις τη θερμοκρασία και αφήνεις να βράσει όσο κάνεις τη frittata.
  • Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200 βαθμούς και έπειτα δυναμώνεις τη θερμοκρασία.
  • Ζεσταίνεις το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέτεις τα κρεμμύδια, μαγειρεύοντας τα μέχρι να μαλακώσουν. Περίπου πέντε λεπτά.
  • Προσθέτεις το σπανάκι και πασπαλίζεις με λίγο αλάτι. Σοτάρεις για τρία με πέντε λεπτά.
  • Προσθέτεις το βούτυρο και μόλις λιώσει, ρίχνεις στο μείγμα τα χτυπημένα αυγά.
  • Μετά από δύο λεπτά, πασπαλίζεις με την παρμεζάνα. Μόλις η frittata στεγνώσει στο κέντρο της, βάζεις το τηγάνι στον φούρνο για τέσσερα με πέντε λεπτά.
  • Μόλις είναι έτοιμη, με ένα κουτάλι περιχύνεις  τη σάλτσα και μετά με τη mozzarella.
  • Aν θες, μπορείς να πασπαλίσεις με λίγο ακόμα αλάτι. Ξαναβάζεις στον φούρνο για δύο λεπτά, για να μαλακώσει η mozzarella.
  • Πασπαλίζεις με τον βασιλικό και με το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.  Κόβεις και σερβίρεις όσο είναι ζεστή.

Διάβασε επίσης

Τηγανητά αυγά με αβοκάντο

Αυγά με ψωμί και παρμεζάνα

Πηγή 

 

 

 

Home