Πώς να φτιάξεις τάρτα σοκολάτας
Το απόλυτο καλοκαιρινό επιδόρπιο, το οποίο θα συνοδεύσεις με παγωτό
Υλικά (για 8 μερίδες)
Για τη βάση
- 1 έτοιμη ψημμένη βάση για τάρτες 22 εκ.
Για τη γέμιση
- 400 γρ. γάλα καρύδας
- 5 κρόκοι (από μεσαία αυγά)
- 50 γρ. κορνφλάουρ
- 2 κ.γ. βανίλια
- 170 γρ. κουβερτούρα πραλίνα
Διάβασε: Σήμερα φτιάχνουμε παγωτό μπισκότο με γεύση καφέ
Εκτέλεση
- Ζεστάνεις το γάλα, εκτός από 50 γρ., σε κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά.
- Στη συνέχεια, χτυπάς τους κρόκους σε ένα μπολ, μαζί με το κορνφλάουρ, το εκχύλισμα βανίλιας και τα 50γρ. γάλα με το σύρμα.
- Μόλις το γάλα ζεσταθεί, με τη βοήθεια μιας κουτάλας, το βάζεις μέσα στο μείγμα με τα αυγά και χτυπάς καλά με το σύρμα.
- Ακολουθείς την ίδια διαδικασία 2 – 3 φορές και έπειτα ρίχνεις το μείγμα με τα αυγά στην κατσαρόλα. Ανακατεύεις συνέχεια μέχρι να πήξει το μείγμα.
- Μόλις πήξει, περνάς το μείγμα σας από σουρωτήρι. Προσθέτεις τη σοκολάτα, αφού τη ψιλοκόψεις και ανακατεύεις με τη σπάτουλα μέχρι να λιώσει.
- Αδειάζεις το μείγμα στη βάση για τάρτες και το αφήνεις στο ψυγείο όλη τη νύχτα, για να παγώσει αρκετά.
Διάβασε ακόμη
Πώς να φτιάξεις pancakes με στέβια
Πώς να φτιάξεις γιαούρτι καραμελέ